Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 28 ΧΡΟΝΙΑ
Με τη φλόγα του Νοέμβρη συνεχίζουμε

Το μήνυμα της ΚΝΕ για την 28η επέτειο του Πολυτεχνείου

«Με τη φλόγα του Νοέμβρη συνεχίζουμε. Με ΚΚΕ ισχυρό - Μέτωπο λαϊκό, θα νικήσουμε», τονίζει η ΚΝΕ, στο μήνυμά της για την 28η επέτειο του Πολυτεχνείου. 28 χρόνια μετά, το Νοέμβρη του 2001, η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες να διαδηλώσουν για μόρφωση, δουλιά, δημοκρατία, ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.

Η ΚΝΕ τονίζει στο μήνυμά της ότι το Πολυτεχνείο μάς καλεί να πάρουμε θέση, αν θα αγωνιστούμε με τους νέους όλου του κόσμου ενάντια στον πόλεμο ή θα πολεμήσουμε για το πετρέλαιο ενάντια στους λαούς. Σε τελική ανάλυση: «θα προχωρήσουμε στο δρόμο του Νοέμβρη ή θα δικαιώσουμε αυτούς που τον πολέμησαν;».

«Το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ κι οι Αμερικανοί!», διακηρύσσει η ΚΝΕ και τονίζει: «Ο δρόμος της αντίστασης είναι η μόνη μας επιλογή σήμερα, αν θέλουμε να υπάρξει προοπτική αύριο. Είναι στο χέρι του καθενός μας, και όλων μαζί να αλλάξουμε τα πράγματα. Ο ιμπεριαλισμός, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τον στηρίζουν, μπορούν να ηττηθούν. Τίποτα πιο ισχυρό από τη δύναμη του δίκιου, τίποτα πιο μεγάλο και πιο δυνατό από την ενωμένη φωνή λαού και νεολαίας».

Τονίζοντας ότι «η πάλη αυτή είναι ρεαλιστική, γιατί είναι αναγκαία», η Οργάνωση καλεί τους νέους να παλέψουν για τη λαϊκή οικονομία και εξουσία, γιατί μόνο σ' αυτήν «μπορούν να βρουν νόημα και σκοπό οι αναζητήσεις και οι διεκδικήσεις μας». Ετσι, όντας μπροστά στο 8ο Συνέδριό της, συζητά το πώς η νεολαία και το κίνημά της θα συμβάλουν αποφασιστικά σ' αυτήν την προοπτική και καλεί κάθε νέο να πάρει τη θέση του «στον αγώνα για τα δικαιώματά μας, για το Μέτωπο, τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, το Σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ