Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 28 ΧΡΟΝΙΑ
Χαιρετισμός του ΑΚΕΛ

Θερμό, συναγωνιστικό και συντροφικό χαιρετισμό στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και συνολικά στο Κόμμα απευθύνει, με επιστολή του, ο Δημήτρης Χριστόφιας Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, με αφορμή τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε αυτόν Δ. Χριστόφιας σημειώνει: «Το ΚΚΕ πιστό στις αντιφασιστικές, δημοκρατικές του παραδόσεις βρέθηκε στις πρώτες γραμμές του αντιχουντικού αγώνα και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέγερση της νεολαίας και λαού της Αθήνας τον Νοέμβρη του 1973. Το ΑΚΕΛ τιμά τους αγώνες και τις θυσίες των Ελλήνων αντιχουντικών, αντιφασιστών. Τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, που ενέπνευσαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέουν και τον κυπριακό λαό στο δικό του αντικατοχικό αγώνα».

Και το χαιρετιστήριο καταλήγει: «Με την ευκαιρία της αυριανής (σ.σ. σημερινής) επετείου το ΑΚΕΛ εκφράζει για μια ακόμα φορά τις θερμές ευχαριστίες για τη συνεπή, πολύπλευρη και από θέση αρχών υποστήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα της Κύπρου για δικαίωση. Διαβεβαιώνουμε για τη δική μας αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και το ΚΚΕ στην πάλη για κοινωνική πρόοδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ