ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Ιούλη 2024
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 - ΠΑΡΙΣΙ
Παρέλαβε τη σημαία η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπ. Καπράλος, παρέδωσε την ελληνική σημαία στην πρωταθλήτρια του βάδην και εκ των σημαιοφόρων της ελληνικής αποστολής

Σε μια συμβολική κίνηση, η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην και εκ των σημαιοφόρων της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, παρέλαβε χθες τη σημαία από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Θυμίζουμε ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μαζί με τον άσο των Μιλγουόκι Μπακς Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αποτελέσουν το δίδυμο των σημαιοφόρων της ελληνικής ομάδας κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων στη γαλλική πρωτεύουσα, την Παρασκευή 26 Ιούλη. Τη σημαία στην Ντρισμπιώτη παρέδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, στα γραφεία της Επιτροπής. Παραλαμβάνοντας τη σημαία η Ντρισμπιώτη ευχαρίστησε τα μέλη της ΕΟΕ για το γεγονός ότι την επέλεξαν ως σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής και δήλωσε χαρούμενη που στην τρίτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες έμελλε να έχει τον συγκεκριμένο ρόλο. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΕ ευχήθηκε στην αθλήτρια του βάδην μια επιτυχημένη παρουσία στη διοργάνωση.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία στο Παρίσι θα πάρει μέρος στο αγώνισμα των 20 χλμ. βάδην, συνεχίζει τις προπονήσεις της επί ελληνικού εδάφους και αναμένεται να αναχωρήσει για Γαλλία στις 24 Ιούλη, μαζί με το πρώτο γκρουπ των αθλητών της ελληνικής ομάδας. Τις προπονήσεις του συνεχίζει με την Εθνική ομάδα μπάσκετ και ο άλλος σημαιοφόρος, Γ. Αντετοκούνμπο.

Απειλούν με απεργία στην τελετή έναρξης

Eurokinissi

Πονοκέφαλο προκαλεί στους Γάλλους διοργανωτές η πρόθεση των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων να κατέβουν σε απεργία, λόγω των χαμηλών αμοιβών τους, καταγγέλλοντας παράλληλα «κραυγαλέες ανισότητες στη μεταχείριση». Σύμφωνα με την Ενωση Καλλιτεχνών Γαλλίας (SFA-CGR), παρά τις διαπραγματεύσεις του σωματείου με τις ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει την τελετή έναρξης, οι δεύτερες κράτησαν ανένδοτη στάση στα αιτήματα των καλλιτεχνών. Οι καλλιτέχνες καταγγέλλουν «αμφισβητούμενες πρακτικές, κραυγαλέες ανισότητες στη μεταχείριση και έλλειψη κοινωνικού διαλόγου κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για τις τελετές». Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται καταγγελίες για προσλήψεις καλλιτεχνών «υπό επαίσχυντες συνθήκες, χωρίς την πρόβλεψη αποζημίωσης, με μειωμένα εργασιακά δικαιώματα» κ.λπ. Με απεργία απειλούν και οι ιδιωτικοί σεκιούριτι, οι οποίοι με τη σειρά τους καταγγέλλουν τις αντίστοιχες εταιρείες για κακομεταχείριση, αθέτηση συμφωνηθέντων, κακοπληρωμές κ.ο.κ.

Εθνική μπάσκετ: Πρόβα τζενεράλε στο Βελιγράδι

Στο Βελιγράδι κόντρα στη Σερβία θα πραγματοποιήσει την πρόβα τζενεράλε ενόψει της συμμετοχής της στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ η Εθνική ανδρών, μετά την οριστικοποίηση του φιλικού αγώνα που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 22 Ιούλη (21.00 ώρα Ελλάδας). Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της μετά το προ-Ολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ και την επίτευξη της πρόκρισης, για την Εθνική ομάδα προηγήθηκε το φιλικό με το Πουέρτο Ρίκο στην Πυλαία, όπου η Ελλάδα επικράτησε με 67-65. Από πλευράς ΕΟΚ τις τελευταίες μέρες αναζητούνταν ομάδα και για ένα δεύτερο φιλικό, κατόπιν και σχετικού αιτήματος του τεχνικού τιμ της Εθνικής, με την αναμέτρηση κόντρα στη Σερβία να επιβεβαιώνεται επίσημα από την Ομοσπονδία στα μέσα της βδομάδας.

SUPER LEAGUE
Από τα κίτρινα στα κιτρινόμαυρα ο Οντουμπάτζο

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Αγγλου μπακ από τον Αρη

Την απόκτηση του Αγγλου δεξιού μπακ Μόουζες Οντουμπάτζο από τον Αρη ανακοίνωσε χθες η ΑΕΚ, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2026. Επιβεβαιώθηκε έτσι η φημολογία των τελευταίων εβδομάδων για μεταγραφή του παίκτη στην «Ενωση», μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντός της εδώ και μήνες. Ο Οντουμπάτζο έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στην Premier League, με τις Μπρέντφορντ και Χαλ, καθώς και σε μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας.

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ φέρεται να είναι κοντά σε μια ηχηρή προσθήκη, καθώς σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες οδεύει προς αίσιο τέλος το θέμα της απόκτησης του Αργεντίνου διεθνούς μεσοπεπιθετικού Ερικ Λαμέλα. Πρόκειται για μια υπόθεση για την οποία οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ είχαν εργαστεί αρκετά τις τελευταίες βδομάδες και απ' ό,τι φαίνεται, παρά την καθυστέρηση, καταλήγει σε συνεργασία των δύο πλευρών. Ο 32χρονος Λαμέλα έχει πραγματοποιήσει σπουδαία καριέρα μέχρι τώρα, με υψηλές παραστάσεις, έχοντας φορέσει τις φανέλες της Ρίβερ Πλέιτ στη χώρα του, της ιταλικής Ρόμα, της αγγλικής Τότεναμ και της ισπανικής Σεβίλλης.

Τεστ με τον Αγιαξ ο Ολυμπιακός

Κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο ξεκινά τα φιλικά του ο Ολυμπιακός, αντιμετωπίζοντας σήμερα τον Αγιαξ στην Ολλανδία, στο πλαίσιο του βασικού σταδίου της προετοιμασίας που πραγματοποιεί η ομάδα του Πειραιά στη «χώρα της τουλίπας». Για τους «ερυθρόλευκους» σήμερα είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Ελ Κααμπί, ο οποίος υπέστη έναν μικροτραυματισμό στην προπόνηση και αποχώρησε. Σημειωτέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών ο προαναφερθείς συμφώνησε για ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, ο οποίος παράλληλα φέρεται να είναι κοντά στην απόκτηση του Δανού επιθετικού Μάρτιν Μπρεθγουέιτ, που αγωνίζεται στην Εσπανιόλ και για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί και ο ΠΑΟΚ.

Ενδιαφέρον του Αρη για τον Πιερό

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Αρης κατέθεσε πρόταση αγοράς των δικαιωμάτων του Φραντζί Πιερό, που αγωνίζεται στη Μακάμπι Χάιφα και για τον οποίο φέρεται να ενδιαφέρθηκε και ο ΠΑΟΚ λίγες βδομάδες πριν. Πάντως, όπως προκύπτει, η Μακάμπι αξιώνει ένα σημαντικό ποσό (κοντά στα 3,5 εκατ. ευρώ) προκειμένου να μπει σε συζητήσεις για παραχώρηση του παίκτη.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Στην Αττάλεια ο προκριματικός του ΠΑΟΚ

Στην Αττάλεια της Τουρκίας θα κληθεί να δώσει τη μάχη της πρόκρισης στους ομίλους του FIBA Champions League ο ΠΑΟΚ, καθώς εκεί είναι που θα διεξαχθούν οι αγώνες του προκριματικού γύρου ο οποίος θα κρίνει τα εναπομείναντα «εισιτήρια» για την κύρια φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Οι Θεσσαλονικείς είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διοργανώσουν στο κλειστό της Πυλαίας κάποιο από τα 4 προκριματικά τουρνουά, με τη FIBA όμως να επιλέγει την τουρκική πόλη για διοργανώτρια όλων των προκριματικών.

Με βάση το πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ στις 19 Σεπτέμβρη θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Καλεντόνια (Βρετανία) - Οραντέα (Ρουμανία) και, εφόσον προκριθεί, θα αναμετρηθεί είτε με τη γαλλική Σολέ είτε με τον νικητή του ζευγαριού Πετκιμσπόρ (Τουρκία) - Ντεν Μπος (Ολλανδία). Να σημειωθεί ότι στην κύρια φάση των ομίλων έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση από ελληνικής πλευράς η ΑΕΚ, ο Προμηθέας Πάτρας, το Περιστέρι και ο Κολοσσός Ρόδου.

CHAMPIONS LEAGUE
H Mπόρατς στον δρόμο του ΠΑΟΚ

Η Μπόρατς Μπάνια Λούκα από τη Βοσνία θα είναι ο αντίπαλος του πρωταθλητή Ελλάδας ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπως προέκυψε μετά την ολοκλήρωση του 1ου προκριματικού. Η Μπόρατς νίκησε 4-1 στα πέναλτι την αλβανική Εγκνατία, εκτός έδρας, στη ρεβάνς του μεταξύ τους ζευγαριού, και εξασφάλισε την παρουσία της στον 2ο γύρο. Η κανονική διάρκεια έληξε με νίκη 2-1 της γηπεδούχου, η οποία έτσι ισοφάρισε την ήττα της με 1-0 στο πρώτο ματς στη Βοσνία. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα η πρόκριση να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο πρώτος αγώνας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μπόρατς για τον 2ο προκριματικό γύρο θα διεξαχθεί στις 24 Ιούλη, με γηπεδούχο την ελληνική ομάδα, στην Τούμπα (20.30), ενώ ο επαναληπτικός έχει οριστεί για τις 31 Ιούλη στη Βοσνία. Να σημειωθεί ότι αργά χθες το βράδυ αναμενόταν να ανακοινωθεί από τον «Δικέφαλο του Βορρά» η λίστα που θα περιλαμβάνει τους παίκτες της αποστολής για τα ευρωπαϊκά ματς, βάσει των καταληκτικών ημερομηνιών που θέτει η UEFA.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ