Παρασκευή 19 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 - ΠΑΡΙΣΙ
Παρέλαβε τη σημαία η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπ. Καπράλος, παρέδωσε την ελληνική σημαία στην πρωταθλήτρια του βάδην και εκ των σημαιοφόρων της ελληνικής αποστολής

Σε μια συμβολική κίνηση, η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην και εκ των σημαιοφόρων της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, παρέλαβε χθες τη σημαία από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Θυμίζουμε ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μαζί με τον άσο των Μιλγουόκι Μπακς Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αποτελέσουν το δίδυμο των σημαιοφόρων της ελληνικής ομάδας κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων στη γαλλική πρωτεύουσα, την Παρασκευή 26 Ιούλη. Τη σημαία στην Ντρισμπιώτη παρέδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, στα γραφεία της Επιτροπής. Παραλαμβάνοντας τη σημαία η Ντρισμπιώτη ευχαρίστησε τα μέλη της ΕΟΕ για το γεγονός ότι την επέλεξαν ως σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής και δήλωσε χαρούμενη που στην τρίτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες έμελλε να έχει τον συγκεκριμένο ρόλο. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΕ ευχήθηκε στην αθλήτρια του βάδην μια επιτυχημένη παρουσία στη διοργάνωση.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία στο Παρίσι θα πάρει μέρος στο αγώνισμα των 20 χλμ. βάδην, συνεχίζει τις προπονήσεις της επί ελληνικού εδάφους και αναμένεται να αναχωρήσει για Γαλλία στις 24 Ιούλη, μαζί με το πρώτο γκρουπ των αθλητών της ελληνικής ομάδας. Τις προπονήσεις του συνεχίζει με την Εθνική ομάδα μπάσκετ και ο άλλος σημαιοφόρος, Γ. Αντετοκούνμπο.

Απειλούν με απεργία στην τελετή έναρξης


Eurokinissi

Πονοκέφαλο προκαλεί στους Γάλλους διοργανωτές η πρόθεση των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων να κατέβουν σε απεργία, λόγω των χαμηλών αμοιβών τους, καταγγέλλοντας παράλληλα «κραυγαλέες ανισότητες στη μεταχείριση». Σύμφωνα με την Ενωση Καλλιτεχνών Γαλλίας (SFA-CGR), παρά τις διαπραγματεύσεις του σωματείου με τις ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει την τελετή έναρξης, οι δεύτερες κράτησαν ανένδοτη στάση στα αιτήματα των καλλιτεχνών. Οι καλλιτέχνες καταγγέλλουν «αμφισβητούμενες πρακτικές, κραυγαλέες ανισότητες στη μεταχείριση και έλλειψη κοινωνικού διαλόγου κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για τις τελετές». Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται καταγγελίες για προσλήψεις καλλιτεχνών «υπό επαίσχυντες συνθήκες, χωρίς την πρόβλεψη αποζημίωσης, με μειωμένα εργασιακά δικαιώματα» κ.λπ. Με απεργία απειλούν και οι ιδιωτικοί σεκιούριτι, οι οποίοι με τη σειρά τους καταγγέλλουν τις αντίστοιχες εταιρείες για κακομεταχείριση, αθέτηση συμφωνηθέντων, κακοπληρωμές κ.ο.κ.

Εθνική μπάσκετ: Πρόβα τζενεράλε στο Βελιγράδι

Στο Βελιγράδι κόντρα στη Σερβία θα πραγματοποιήσει την πρόβα τζενεράλε ενόψει της συμμετοχής της στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ η Εθνική ανδρών, μετά την οριστικοποίηση του φιλικού αγώνα που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 22 Ιούλη (21.00 ώρα Ελλάδας). Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της μετά το προ-Ολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ και την επίτευξη της πρόκρισης, για την Εθνική ομάδα προηγήθηκε το φιλικό με το Πουέρτο Ρίκο στην Πυλαία, όπου η Ελλάδα επικράτησε με 67-65. Από πλευράς ΕΟΚ τις τελευταίες μέρες αναζητούνταν ομάδα και για ένα δεύτερο φιλικό, κατόπιν και σχετικού αιτήματος του τεχνικού τιμ της Εθνικής, με την αναμέτρηση κόντρα στη Σερβία να επιβεβαιώνεται επίσημα από την Ομοσπονδία στα μέσα της βδομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ