ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Αυγούστου 2001
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πανηγύρια στο Λίβερπουλ

Ο Οουεν σφράγισε τη νίκη της Λίβερπουλ

Sportidea

Ο Οουεν σφράγισε τη νίκη της Λίβερπουλ
Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στον τελικό του Τσάριτι Σιλντ στην Αγγλία. Η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς αφού επιβλήθηκε στο «Μιλένιουμ Στάντιουμ» του Κάρντιφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1. Οι κυπελλούχοι Αγγλίας άνοιξαν το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό της συνάντησης με τον Γκάρι Μακ Αλιστερ να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ντάνι Μέρφι όταν ανατράπηκε από τον Ρόι Κιν μέσα στην περιοχή των «μπέμπηδων». Το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Αυτή τη φορά σκόρερ ήταν ο Μάικλ Οουεν στο 16΄ με μια περίτεχνη προσπάθεια, δείγμα της μεγάλης κλάσης του.

Η απάντηση της Μάντσεστερ ήρθε στην επανάληψη όταν στο 52΄ ο νεοαποκτηθείς Ρουν Φαν Νιστελρόι με κοντινό βολέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Η πρωταθλήτρια απείλησε πολλές φορές ακόμα την εστία του Σάντερ Βέστερφελντ, όμως ο Ολλανδός βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και με εξαιρετικές αποκρούσεις χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του, για πρώτη φορά μετά το 1989, όταν είχε επικρατήσει 1-0 της Αρσεναλ.

  • Μπορεί το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής στη Γερμανία ανάμεσα σε Λεβερκούζεν και Μπάγερν (1-1) να ήταν το μεγάλο ματς, όμως την παράσταση έκλεψε η εκπληκτική εμφάνιση της Ντόρτμουντ στο εντυπωσιακό 4-0 επί της Βόλφσμουργκ. Τα άλλα αποτελέσματα: Κότμπους-Νυρεμβέργη 1-0, Καϊζερσλάουτεν-Κολωνία 2-1, Φράιμπουργκ-Χέρτα 1-3, Μόναχο 1860-Αμβούργο 1-1, Στουτγκάρδη-Βέρντερ 0-0, Σεντ Πάουλι-Χάνσα Ροστόκ 0-1, Γκλάντμπαχ-Σάλκε 0-0. Βαθμολογία: Ντόρτμουντ και Καϊζερσλάουτεν 9, Λεβερκούζεν 7, Κότμπους 6.
  • Συνέχισε τις νικηφόρες εμφανίσεις της η Λανς στη Γαλλία αφού επιβλήθηκε στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής 2-0 της Μαρσέιγ. Στα άλλα παιχνίδια είχαμε: Παρί Σ. Ζ.-Σοσό 1-0, Ρεν-Μονακό 3-0, Μονπελιέ-Μετς 3-0, Μπορντό-Λιλ 0-0, Τρουά-Ναντ 0-0, Σεντάν-Γκινγκάπ 1-1.
ΑΕΚ
Λάμψη Τσάρτα

Ο Βασίλης Τσάρτας είχε κέφια και οδήγησε την ΑΕΚ σε μια φιλική νίκη κύρους απέναντι στη φημισμένη Τότεναμ. Με κυρίαρχο του παιχνιδιού το διεθνή μέσο, η Ενωση έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στον κόσμο της με την ευρωπαϊκή εμφάνιση στο πιο γερό φιλικό ως τώρα. Τα δείγματα δουλιάς του Φερνάντο Σάντος φάνηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Ταχύτατη ανάπτυξη, καλή κυκλοφορία της μπάλας, ασφυκτικό πρέσινγκ, ενώ φάνηκε ότι μπορεί και χωρίς τον Ντέμη Νικολαΐδη που δεν αγωνίστηκε αφού είχε πρόβλημα στη φτέρνα. Η Τότεναμ που δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο άνοιξε το σκορ στο 5' με τον Πογιέτ όμως η ΑΕΚ ισοφάρισε με έξοχο φάουλ του Τσάρτα τρία λεπτά αργότερα για να πάρει τη νίκη με γκολ του Φερούζεμ στο 26'. Δυο λεπτά αργότερα η αγγλική ομάδα είχε δοκάρι με τον Τζίγκε. Τον Τσάρτα ακολούθησαν σε απόδοση οι Ζήκος, Ζαγοράκης, Φερούζεμ ενώ ο Ραμπεσαντρατανά έδειξε ότι θέλει ακόμη δουλιά. Να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκε ο Ηλίας Ατματζίδης λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος.

ΑΕΚ: Χιώτης, Γεωργέας, Κασάπης (87' Καραγιάννης), Κωστένογλου, Ραμπεσαντρατανά (60' Πέτκοφ), Φερούζεμ, Ζήκος, Ζαγοράκης (87' Αναστασάκος), Λάκης (60' Κάππος), Τσάρτας (76' Νάβας), Κωνσταντινίδης (87' Κόλα).

ΤΟΤΕΝΑΜ: Σάλιβαν, Ταρίκο, Κινγκ (65' Θέλγουελ), Φρόιντ, Μπουνγέβγεβιτς, Ντόχερτι (46' Κέλι), Τζίγκε, Πογιέτ (74' Ντέιβις), Ιβερσεν, Φέρντιναντ, Ρεμπρόφ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ