Τρίτη 14 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πανηγύρια στο Λίβερπουλ

Ο Οουεν σφράγισε τη νίκη της Λίβερπουλ

Sportidea

Ο Οουεν σφράγισε τη νίκη της Λίβερπουλ
Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στον τελικό του Τσάριτι Σιλντ στην Αγγλία. Η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς αφού επιβλήθηκε στο «Μιλένιουμ Στάντιουμ» του Κάρντιφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1. Οι κυπελλούχοι Αγγλίας άνοιξαν το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό της συνάντησης με τον Γκάρι Μακ Αλιστερ να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ντάνι Μέρφι όταν ανατράπηκε από τον Ρόι Κιν μέσα στην περιοχή των «μπέμπηδων». Το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Αυτή τη φορά σκόρερ ήταν ο Μάικλ Οουεν στο 16΄ με μια περίτεχνη προσπάθεια, δείγμα της μεγάλης κλάσης του.

Η απάντηση της Μάντσεστερ ήρθε στην επανάληψη όταν στο 52΄ ο νεοαποκτηθείς Ρουν Φαν Νιστελρόι με κοντινό βολέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Η πρωταθλήτρια απείλησε πολλές φορές ακόμα την εστία του Σάντερ Βέστερφελντ, όμως ο Ολλανδός βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και με εξαιρετικές αποκρούσεις χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του, για πρώτη φορά μετά το 1989, όταν είχε επικρατήσει 1-0 της Αρσεναλ.

  • Μπορεί το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής στη Γερμανία ανάμεσα σε Λεβερκούζεν και Μπάγερν (1-1) να ήταν το μεγάλο ματς, όμως την παράσταση έκλεψε η εκπληκτική εμφάνιση της Ντόρτμουντ στο εντυπωσιακό 4-0 επί της Βόλφσμουργκ. Τα άλλα αποτελέσματα: Κότμπους-Νυρεμβέργη 1-0, Καϊζερσλάουτεν-Κολωνία 2-1, Φράιμπουργκ-Χέρτα 1-3, Μόναχο 1860-Αμβούργο 1-1, Στουτγκάρδη-Βέρντερ 0-0, Σεντ Πάουλι-Χάνσα Ροστόκ 0-1, Γκλάντμπαχ-Σάλκε 0-0. Βαθμολογία: Ντόρτμουντ και Καϊζερσλάουτεν 9, Λεβερκούζεν 7, Κότμπους 6.
  • Συνέχισε τις νικηφόρες εμφανίσεις της η Λανς στη Γαλλία αφού επιβλήθηκε στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής 2-0 της Μαρσέιγ. Στα άλλα παιχνίδια είχαμε: Παρί Σ. Ζ.-Σοσό 1-0, Ρεν-Μονακό 3-0, Μονπελιέ-Μετς 3-0, Μπορντό-Λιλ 0-0, Τρουά-Ναντ 0-0, Σεντάν-Γκινγκάπ 1-1.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ