ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Οχτώβρη 2001
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Είναι θέμα γοήτρου...

Με στόχο το «χάπι εντ» θα παραταχθεί απόψε η Εθνική απέναντι στην Αγγλία (17.00, ΑΛΦΑ). Οι «γαλανόλευκοι» επιζητούν μια καλή εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα ώστε στην αυλαία των υποχρεώσεών τους να... φύγουν με ψηλά το κεφάλι και να διασκεδάσουν τις κακές εντυπώσεις, των προηγούμενων αγώνων. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι σκέφτονται μόνο τη νίκη, ώστε να εξασφαλίσουν την πρωτιά που συνεπάγεται απευθείας πρόκριση στα τελικά.

Ο Ρεχάγκελ επισήμανε ότι «πρέπει οι παίκτες να δουν αυτό το παιχνίδι σαν κρίσιμο και να αγωνιστούν όπως στην περίπτωση που θα διεκδικούσαν την πρόκριση. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τι θα κάνουμε εμείς. Θέλουμε βήμα βήμα να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Θα ήθελα να δώσουν μια μεγάλη μάχη οι παίκτες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Κάθε Ελληνας που αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα έχει τεράστια προβολή στο ελληνικό κοινό. Ακόμη και τα... μωρά ξέρουν τον Νταμπίζα, τον Νικολαΐδη και τους άλλους παίκτες. Είναι άτομα που προβάλλονται διαρκώς και αυτό δημιουργεί υποχρεώσεις. Γι' αυτό, "αν είναι να πεθάνουμε, τουλάχιστον να πεθάνουμε σαν ήρωες"».

Από την πλευρά του ο Νταμπίζας ανέφερε: «Η πορεία που είχαμε στον όμιλο δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, και αυτό το ματς μάς δίνει την ευκαιρία να δείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα σε σχέση με τα αποτελέσματα που είχαμε. Ο κ. Ρεχάγκελ είναι ένας προπονητής με τεράστια εμπειρία και πρέπει να του δώσουμε χρόνο για να γνωρίσει τους ποδοσφαιριστές, αλλά και να τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Οσο για τον Ερικσον, συνέστησε προσοχή στους παίκτες του, εκτιμώντας ότι «δε θα είναι εύκολος ο αγώνας. Περιμένω την Ελλάδα να αγωνιστεί πιο δυνατά απ' ό,τι με τη Φινλανδία στο εκτός έδρας ματς. Και για τους εαυτούς τους και για τον προπονητή τους και για τη χώρα τους. Συνήθως μπορούμε να αντέξουμε την πίεση, αλλά γνωρίζω πως θα υπάρχουν 70.000 θεατές στο "Ολντ Τράφορντ" και όλοι οι υπόλοιποι θα παρακολουθούν τον αγώνα από την τηλεόραση. Συνεπώς είναι σημαντικό να διατηρούμε καθαρό το μυαλό μας. Θα είναι ευχάριστο να δείξουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και μας απασχολεί. Δεν είμαι αγχωμένος, αλλά νιώθω μέσα μου ότι το ματς έχει μεγάλη σημασία».

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ
Σε Βύρωνα - Γιάννενα τα σπουδαία

Με δύο σημαντικά παιχνίδια ανοίγει σήμερα η αυλαία της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο με τα υπόλοιπα 5 παιχνίδια. Στον Βύρωνα, ο Αθηναϊκός υποδέχεται την Καλαμάτα (15.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) και ευελπιστεί να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις που άρχισε στο παιχνίδι με τον Αγιο Νικόλαο στην Κρήτη. Η ισοπαλία θεωρείται καλό αποτέλεσμα για εκτός έδρας αγώνα, αλλά στο γήπεδό τους οι «λόρδοι» θα διεκδικήσουν τη νίκη προκειμένου να... πιάσουν κορυφή. Από την άλλη, οι Καλαματιανοί, μετά την εντός έδρας ήττα τους από τον Ολυμπιακό Βόλου, θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη στα νταμάρια και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.

Στο έτερο σημερινό παιχνίδι, ο ΠΑΣ Γιάννενα αντιμετωπίζει τον Πανηλειακό (19.15, ΠΟΛΙΣ), σε έναν αγώνα που θυμίζει περσινές καταστάσεις καθώς οι δύο ομάδες υποβιβάστηκαν στη Β΄ Εθνική την τελευταία σεζόν. Οι γηπεδούχοι, μετά την ισοπαλία στην Προοδευτική, θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την άνοδο, όπως είναι ο Πανηλειακός. Στην αντίπερα όχθη, οι Πυργιώτες, αν και ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη νέα αγωνιστική χρονιά, επιζητούν την εκτός έδρας νίκη, ειδικά σε ντέρμπι όπως το σημερινό, που θα τους δώσει το δικαίωμα να ελπίζουν για την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια».

Αύριο όμως ...προσφέρεται το κυρίως πιάτο της αγωνιστικής, με σημαντικότερη την αναμέτρηση μεταξύ του Ολυμπιακού Βόλου και της Προοδευτικής (18.00, ΠΟΛΙΣ).

Το υπόλοιπο αυριανό πρόγραμμα έχει ως εξής: Καλλιθέα-Αγιος Νικόλαος, Πατραϊκός- Καλαμαριά, Απόλλων Αθ.-Παναιγιάλειος (16.00) και Χαλκηδόνα-Πανσερραϊκός (20.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Αμφίρροπη χαρακτηρίζεται από πολλούς η αυριανή 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας, αφού και οι 16 ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ακόμα πραγματοποιούν «αναγνωριστικά» βήματα. Ετσι, αν και στα περισσότερα αυριανά παιχνίδια οι νικητές της 1ης αγωνιστικής θα αντιμετωπίσουν τους ηττημένους, κανείς δεν μπορεί να διακρίνει το φαβορί για τη νίκη. Μάλιστα, στην περίπτωση του ντέρμπι μεταξύ της Καβάλας και του Κιλκισιακού, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, καθώς και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση. Από τους υπόλοιπους αγώνες, μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η κόντρα του Φωστήρα με τον Ατρόμητο, σε ένα συνοικιακό ντέρμπι. Στην πρεμιέρα, η ομάδα του Ταύρου είχε αναδειχτεί ισόπαλη με το Λεωνίδιο, ενώ οι Περιστεριώτες είχαν συντρίψει τον Απόλλωνα Κρ. Βρ. με 5-1. Τα άλλα ματς της μέρας είναι: Απόλλων Κρύας Βρύσης-Πανελευσινιακός, Κέρκυρα-Λεωνίδιο, Εθνικός-Κασσάνδρα, Λάρισα-Μαρκό, Χανιά-Ναυπακτιακός, Παναιτωλικός-Τρίκαλα. Ολοι οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 16.00.


ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δεύτερη αγωνιστική... δυο ντέρμπι

Ανεβαίνουν οι... τόνοι στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, αφού η 2η αγωνιστική περιλαμβάνει γερές κόντρες. Αλλωστε δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και έτσι τα προγνωστικά είναι παρακινδυνευμένα, αφού όλα μπορούσαν να συμβούν. Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δυο γήπεδα, στο Αλεξάνδρειο σήμερα και αύριο στο ΟΑΚΑ. Στη συμπρωτεύουσα ο Αρης θα υποδεχτεί την ΑΕΚ, ενώ ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός αύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ. Αυτό το παιχνίδι σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί το ντέρμπι της αγωνιστικής, όπου ο Λευτέρης Σούμποτιτς επιστρέφει σε ένα γήπεδο που γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες, μέχρι στιγμής, στην καριέρα του.

Στην αντίπερα όχθη οι πρωταθλητές Ελλάδας στον πρώτο εντός έδρας αγώνα τους θέλουν να συνεχίσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα, Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δε θα έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Καλαϊτζή, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Ιμπραΐμ Κουτλουάι, καθώς στην προπόνηση της Πέμπτης υπέστη τράβηγμα στους προσαγωγούς.

Στο «Δικέφαλο» μετά την επιστροφή του Κολντεμπέλα η αισιοδοξία είναι διάχυτη για ένα καλύτερο μέλλον. Οσο για το παιχνίδι ο νέος τεχνικός των Θεσσαλονικέων αλλά και της εθνικής Σλοβενίας, εδώ και μερικές ημέρες τόνισε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αφού οι αντίπαλοί είναι πλήρεις σε όλες τις θέσεις.

Στο Αλεξάνδρειο σήμερα ο γηπεδούχος Αρης, σίγουρα δεν είχε το ξεκίνημα που θα ήθελε, αφού στην πρεμιέρα ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Δάφνη, και πλέον καλείται να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα μπροστά στο κοινό του. Βέβαια, η αποστολή του δε θα είναι καθόλου εύκολη καθώς έχει να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, η οποία είναι με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη που πέτυχε στην πρεμιέρα, επί του Ολυμπιακού. Στα θετικά για τον Γιατζόγλου η παρουσία του Κιγνκ, ο οποίος τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής:

Σάββατο: (Αγ. Θωμά, 17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Μαρούσι - Ηρακλής. (Γλυφάδας, 17.00 ΝΟΒΑ) Ολυμπιακός - Νήαρ Ηστ. (Δ. Κραχτίδη,18.00) ΚΑΟΔ - Ιωνικός ΝΦ. (Ν. Σμύρνης 19.00) Πανιώνιος - Ηράκλειο. (Περιστεριού, 19.00) Περιστέρι - Δάφνη. (Αλεξάνδρειο, 19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Αρης - ΑΕΚ. Κυριακή: (ΟΑΚΑ, 17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ

Δεκτό έκανε τελικά η ΟΥΕΦΑ το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ για αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα της Ενωσης με την κροατική Οσιγιέκ, στο στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ετσι, αντί οι δύο ομάδες να βρεθούν αντιμέτωπες στις 01/11, θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους στις 30/10 (19.00).

ΚΑΡΑΤΕ

Εξήντα μια χώρες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ αγώνων, έχουν δηλώσει συμμετοχή στο 2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε Εφήβων-Νεανίδων και Νέων (ανδρών και γυναικών), που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (12-14/10).

Το γεγονός αυτό είναι κάτι αρκετά ενθαρρυντικό για τους διοργανωτές, που πάντως αναμένουν ο αριθμός των κρατών να ξεπεράσει τα 70, παρά την αστάθεια και την κακή συγκυρία που υπάρχει καθώς και τα προβλήματα συγκοινωνιών και διακίνησης προσώπων, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καράτε, Γιώργος Γερόλυμπος.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Μάχες εντός, εκτός

Σε δύο πεδία είναι στραμμένο το βλέμμα των φίλων του χάντμπολ αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς διεξάγεται η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών, αλλά και τέσσερις ομάδες ρίχνονται στις ευρωπαϊκές «μάχες», με στόχο το καλό αποτέλεσμα που θα τους δώσει δικαίωμα για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο πρωτάθλημα της Α1, θα γίνουν τέσσερις αγώνες, με πιο σημαντικό αυτόν του Βύρωνα, όπου Αθηναϊκός και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους με στόχο τη δεύτερή τους νίκη (19.30). Το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής έχει ως εξής: Κιλκίς-Αρης Νίκαιας (16.00), Βριλήσσια-Ιωνικός (17.30), Λεωνίδας-ΣΑΚΑ (19.30).

Στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τώρα, ο Φίλιππος θα αντιμετωπίσει στη Νις της Γιουγκοσλαβίας (19.30) τη Γιογκοπετρόλ Ζελέζνιτσαρ στα πλαίσια του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, ενώ για την ίδια διοργάνωση ο Δούκας «κοντράρεται» με την πορτογαλική Μπράνκα (22.30).

Στις γυναίκες, η Αναγέννηση Αρτας φιλοξενεί την ισπανική Φερόμπους Βαλένθια (18.00) για το Τσάμπιονς Λιγκ και την ίδια ώρα ο Εθνικός Κοζάνης τη Μαδέιρα από την Πορτογαλία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ