ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2001
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Με πολιορκητικό κριό το «διάλογο»

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ κόντρα στο συμβιβασμό παραμένει επίκαιρο μπροστά στην απάτη του νέου διαλόγου
Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ κόντρα στο συμβιβασμό παραμένει επίκαιρο μπροστά στην απάτη του νέου διαλόγου
O «κοινωνικός διάλογος» θα είναι το βαρύ πυροβολικό της κυβέρνησης στη δεύτερη προσπάθειά της, μέσα σε ένα χρόνο, ν' ανατρέψει τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, να βάλει «ταφόπλακα» στα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα. Ηδη το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας εντείνει την προπαρασκευαστική επεξεργασία, προετοιμάζει το χρονοδιάγραμμα της επίθεσης και τους «στόχους» που αυτή τη φορά θα χτυπήσει.

Στα πλαίσια αυτά, της προετοιμασίας του εδάφους, ο υπουργός Εργασίας θα έχει την Παρασκευή συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΒ, τους εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ και τη Δευτέρα με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ενώ αναμένεται να οριστεί συνάντηση με το προεδρείο της ΕΣΕΕ.

Μάλιστα, σε δημοσίευμα του χτεσινού «Εθνους» γίνεται λόγος για «διάλογο σε πέντε δόσεις», που θα σαλαμοποιεί τα θέματα, σε μια προσπάθεια να κάμψει την αντίθεση των εργαζομένων, θ' αρχίζει από τα πιο «εύκολα», χρηματοδότηση, ενοποίηση ταμείων, για να προχωρήσει στα πιο «δύσκολα», στην επικουρική ασφάλιση και στην εμπλοκή σε αυτή των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών και στη συνέχεια στο ύψος των συντάξεων και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Παράλληλα με αυτή την προσπάθεια, η κυβέρνηση αρχίζει να προβάλλει μια σειρά επιχειρήματα από το ιδεολογικό της οπλοστάσιο, να καλλιεργεί το ανάλογο κλίμα. Απ' αυτή την άποψη είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις χτες στον «PLANET» του υφυπουργού Εργασίας Ρ. Σπυρόπουλου. Επαναφέρει - όπως κατά κόρον έκανε ο Τ. Γιαννίτσης την προηγούμενη άνοιξη - τον όρο «ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα» και έμμεσα ισχυρίζεται ότι οι αλλαγές και οι νέες ρυθμίσεις δε θα τα θίξουν, σε μια εμφανή προσπάθεια να καθησυχάσει και να διασπάσει τους εργαζόμενους.

Επιπλέον συνδέει τα μέτρα που πρέπει να επιβληθούν με την «ύφεση» που πρέπει να ληφθεί υπόψη και επαναλαμβάνει τη γνωστή κινδυνολογία ότι αν μείνει στάσιμο το ασφαλιστικό, τότε κινδυνεύει να καταρρεύσει! Και βέβαια δεν παραλείπει να «ξαναζεστάνει» το γνωστό μοτίβο ότι η ασφάλιση πρέπει να προσαρμοστεί στο σημερινό «μοντέλο παραγωγής» και ότι το «κοινωνικό κεκτημένο» δεν μπορεί να είναι ίδιο με αυτό της βιομηχανικής εποχής.

Ολη βέβαια αυτή η επιχειρηματολογία, η επίκληση των «αντικειμενικών συνθηκών» και των «αλλαγών», ένα στόχο έχουν: Να αποκρύψουν το βαθύ αντεργατικό χαρακτήρα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, να κάμψουν τις αντιστάσεις στο όνομα κάποιας «εξωκοινωνικής» ανάγκης. Για την κυβέρνηση το πρόβλημα προκύπτει από τις «αλλαγές» στο μοντέλο παραγωγής και όχι από την επιδίωξή της να χειροτερέψει τη θέση των εργαζομένων, ενισχύοντας το ΣΕΒ και το κεφάλαιο. Πρόβλημα είναι ο «κίνδυνος της κατάρρευσης» - μπορεί και μετά από 30 χρόνια - αλλά όχι ότι σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι λαμβάνουν συντάξεις πείνας, ενώ έχουν πληρώσει ακριβά. Τα παραπάνω είναι ένα μικρό μόλις δείγμα ότι η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια γραμμή πλεύσης και επιβεβαιώνουν την ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα να της απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν και την περασμένη άνοιξη.

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
«Για το δικαίωμα στη ζωή και τη δουλιά»

Σταμάτησαν τα πάντα για τέσσερις ώρες. Δυναμική πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τον Ηλεκτρικό στον Πειραιά και την πορεία προς το ΥΕΝ
Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τον Ηλεκτρικό στον Πειραιά και την πορεία προς το ΥΕΝ
Τα συντονισμένα αγωνιστικά «πυρά» των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, των εργαζομένων του Πειραιά, δήμων και μαζικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, δέχτηκε χτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η διαλυτική πολιτική που ακολουθεί σε βάρος της Ζώνης - του μοναδικού μεγάλου οικονομικού αιμοδότη της πειραιώτικης περιφέρειας - που έχει ως αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη και, όπως αποδείχτηκε με τον τραγικό θάνατο των πέντε μεταλλεργατών, εγκληματική δράση εφοπλιστών, εργολάβων και άλλων τυχοδιωκτών. Χτες στα πλαίσια της παμπειραϊκής 4ωρης στάσης εργασίας, με ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων έμειναν κλειστοί οι Δήμοι Περάματος, Κερατσινίου και Νίκαιας. Στάσεις εργασίας έγιναν και στα εργοστάσια του Πειραιά, τα γιαπιά, ενώ τη συμπαράστασή της στον αγώνα εξέφρασε η Νομαρχία Πειραιά. Η αγωνιστική συσπείρωση όλων των φορέων για τη σωτηρία και ανάπτυξη της Ζώνης, «για το δικαίωμα στη ζωή και τη δουλιά», επισφραγίστηκε με μία δυναμική συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά και τη μαχητική πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η χτεσινή κινητοποίηση, η οποία σηματοδότησε την αρχή νέου γύρου αγώνων, τους μόνους που... απογοήτευσε ήταν τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μίχα και τους υπόλοιπους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της διοίκησης του Κέντρου. Παρά το γεγονός ότι στις 22 Οκτώβρη, δηλαδή δύο μέρες μετά την έκρηξη στο «ΣΕΪΛΟΡ», είχαν ψηφίσει την 4ωρη στάση εργασίας και είχαν δεχτεί την οργάνωση συγκέντρωσης - μέχρι και σύσκεψη σωματείων είχαν αποφασίσει για να καθοριστεί η παραπέρα αγωνιστική πορεία - εντέλει παραβίασαν τις ίδιες τους τις αποφάσεις και την υπόθεση της οργάνωσης της κινητοποίησης ανέλαβαν μόνα τους τα σωματεία της Ζώνης. Το ΕΚΠ αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση ότι έγινε η στάση εργασίας.

Πρώτος από το «βήμα» της συγκέντρωσης μίλησε ο δήμαρχος Κερατσινίου Φώτης Μελάς, τονίζοντας: «Είναι βαθιά η οδύνη όλου του λαού του Κερατσινίου για τους 5 νεκρούς και σας δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε μαζί σας για να σώσουμε τη Ζώνη, αυτή τη μεγάλη πηγή πλούτου για την οικονομία, για να δουλεύετε σαν άνθρωποι».

Το λόγο πήρε ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος, ο οποίος επισήμανε ότι η Ζώνη αποτελεί πηγή ζωής για το Πέραμα, αναφέρθηκε τους κοινούς αγώνες του δήμου με τα σωματεία της Ζώνης, εξέφρασε την οδύνη και την οργή των Περαματιωτών για το νέο έγκλημα. Τόνισε δε ότι «ο Δήμος Περάματος με τους εργατοτεχνίτες, μαζί με τους γύρω δήμους, τους μαζικούς φορείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, γιατί η Ζώνη πρέπει να ζήσει και θα ζήσει. Αυτός ο αγώνας είναι ο καλύτερος φόρος τιμής στους νεκρούς μας».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ηλεκτρολόγων Πλοίων Θανάσης Παναγιωτόπουλος, παίρνοντας το λόγο, χαρακτήρισε ως «σκύλευση των νεκρών μας τα όσα αναφέρονται από τα ΜΜΕ, ότι λίγο πολύ για τα εγκλήματα στη Ζώνη φταίνε οι εργάτες. Θέλουν να κρύψουν ότι είναι δολοφονίες του εφοπλιστικού κεφαλαίου για το χρήμα, να κρύψουν ότι ένοχη για τις δολοφονίες αυτές είναι και η κυβέρνηση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την τιμωρία των υπευθύνων, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω».

Στη συγκέντρωση χαιρέτσε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, επισημαίνοντας ότι για το έγκλημα στη Ζώνη ευθύνονται το εφοπλιστικό κεφάλαιο και η κυβέρνηση που καλύπτει την ασυδοσία των εφοπλιστών και επιτίθεται σε εργασιακά δικαιώματα. «Πρέπει να σταθούμε εμπόδιο - συνέχισε - στα σχέδιά τους που καταστρέφουν τη βιομηχανική παραγωγική βάση της χώρας. Το ΚΚΕ δεν εκφράζει μόνο τη συμπαράστασή του, αλλά στέκεται ενεργά στον αγώνα σας». Τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΠ καταδίκασε, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο γραμματέας του ΕΚ Πειραιά Μιχάλης Νουφαρίτσης, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Με συνθήματα «Οχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των εφοπλιστών» και «Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία», ξεκίνησε η πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Πολυμελής αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη. Μετά τη συνάντηση ο Ιορδάνης Πουντίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους, ανέφερε ότι ο υπουργός υποσχέθηκε να απαντήσει άμεσα στα αιτήματα που προέβαλαν οι φορείς και πως «αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει καμία έκπτωση σε ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη ζωή. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας με νέες μορφές. Ξεκινάμε νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων». Επίσης ανακοίνωσε ότι την άλλη Τρίτη 6 Νοέμβρη θα γίνει ανοιχτή κοινή συνεδρίαση όλων των φορέων στο Δημαρχείο Κερατσινίου.

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Στα «μουλωχτά» δυο ατυχήματα

Οι εργατοτεχνίτες είτε δουλεύουν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη είτε στα άλλα ναυπηγεία, όπως του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας, κινδυνεύουν το ίδιο να βρεθούν ή σακατεμένοι ή στον τάφο από την εγκληματική δράση των ιδιωτών, των εφοπλιστών, συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: Την ίδια μέρα που η Ζώνη βαφόταν κόκκινη από το αίμα των 5 μεταλλεργατών, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά στη Νο 3 δεξαμενή και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα. Χτες στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ένας εργάτης έσπασε πόδι και χέρι, όταν τουμπάρισε ο γερανός που χειριζόταν στην κεντρική προβλήτα του ναυπηγείου. Αιτία και στα δύο ατυχήματα η έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας.

Ομως, μεταξύ Ζώνης και «οργανωμένων» ναυπηγείων υπάρχει μια βασική διαφορά. Στη Ζώνη τα σωματεία, με πρωτοπόρο το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, αγωνίζονται νύχτα-μέρα για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, ενώ ακόμα και μύτη εργατοτεχνίτη να ανοίξει τα σωματεία θα φροντίσουν να βουίξει ο τόπος. Ομως, στα ναυπηγεία, όπως συνέβη με τα δύο τελευταία ατυχήματα, θα στηθεί αυτόματα επιχείρηση για «κουκούλωμα»! Τη φωτιά στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά δεν την πήρε «μυρωδιά» κανείς. Την εξήγηση τη δίνει η ανακοίνωση της παράταξης «Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά»: «Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η πλειοψηφία (σ.σ. της διοίκησης του σωματείου "ΤΡΙΑΙΝΑ" που ανήκει στην ΠΑΣΚΕ) για να βγάλει την εργοδοσία και την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση για τις ευθύνες τους στους χώρους δουλιάς, όχι μόνο δεν ακουμπάει το πρόβλημα, αλλά τα "ρίχνει" στην κακιά στιγμή και στην κακιά ώρα»!

Το ίδιο και για το ατύχημα στο ναυπηγείο του Ταβουλάρη. Το ατύχημα έγινε στη 1.10 το μεσημέρι. Μέχρι τις 6 το απόγευμα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας δήλωναν ότι δε γνωρίζουν! Ενώ από το Λιμενικό Τμήμα Ελευσίνας, που βρίσκεται μέσα στο ναυπηγείο, ο λιμενικός - ο οποίος δεν ανέφερε το όνομά του - μας είπε: «Εντάξει, δεν έγινε και τίποτα. Μια χαρά είναι ο άνθρωπος»! Ο 45χρονος εργάτης Κώστας Γωγούλης τουμπάρισε μαζί με τον γερανό τη στιγμή που μετέφερε μία αντλία μόλις 15 κιλών από το κατάστρωμα του πλοίου «ΠΟΛΑΡ» στον ντόκο και βρέθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο με σπασμένα το δεξί πόδι και το δεξί χέρι του! Αιτία ήταν ότι το βελόνι του γερανού γύρισε προς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που έπρεπε, παρασέρνοντας και τον γερανό. «Αυτό σημαίνει ότι δε λειτούργησε κανένα σύστημα ασφαλείας που διαθέτει ο γερανός», μας εξηγεί ο Αντώνης Χοροζάνης, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του ναυπηγείου και εκπρόσωπος της αγωνιστικής παράταξης «Συσπείρωση και Αλληλεγγύη Εργαζομένων Ναυπηγείου Ελευσίνας».

Η διοίκηση του Σωματείου, της οποίας η πλειοψηφία ανήκει επίσης στην ΠΑΣΚΕ, μετά από έντονη παρέμβαση της αγωνιστικής παράταξης συνεδρίασε εκτάκτως και υποχρεώθηκε να κηρύξει για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας, όμως αρνήθηκε να γίνει απεργιακή συγκέντρωση προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι... Ακόμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε (επίσης με το ζόρι) ζητά «τον πλήρη έλεγχο σε όλους τους γερανούς και στις ράγες γιατί ίσως η τύχη να μην είναι πάντα με το μέρος μας»...

ΣΟΦΤΕΞ
Πρωτεύει ο δικός τους αγώνας

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τη διοίκηση του σωματείου

Τις δραματικές συνέπειες που έχουν προκύψει στη ΣΟΦΤΕΞ με το ξεπούλημά της σε πολυεθνική κοινοπραξία, οδηγώντας τη μεγαλύτερη ελληνική χαρτοβιομηχανία ουσιαστικά στη διάλυση, με τη διοίκηση της επιχείρησης να πουλάει ή να νοικιάζει τμήματα των εργοστασίων και να μεθοδεύει απολύσεις εργαζομένων, επισήμανε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων σε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ - αποτελούνταν από τον Γ. Μαρίνο, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και τον Β. Τιρτιράκη, μέλος της ΚΕΟΕ - κατά τη διάρκεια χτεσινής συνάντησης που είχαν. Οι συνδικαλιστές στη συνάντηση ζήτησαν τη συμπαράσταση του Κόμματος στην προσπάθειά τους να ακυρωθεί η πώληση της εταιρίας και να περάσει στην ευθύνη του κράτους, ενώ αναφερόμενοι στους εργαζόμενους του εργοστασίου της Δράμας, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, τόνισαν ότι αυτό έχει γίνει επανειλημμένα στο παρελθόν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται: «Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δήλωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στον αγώνα που κάνουν για να φύγουν οι ιδιώτες από τη ΣΟΦΤΕΞ και για το πέρασμά της στην ευθύνη του κράτους. Ομως, ως προς την αποτελεσματικότητα, πρωτεύει ο δικός τους αγώνας».

Ειδικότερα στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέφερε ότι το Κόμμα στάθηκε κοντά στους εργαζόμενους και πρόβαλε τα αιτήματα με επανειλημμένες παρεμβάσεις στη Βουλή και με πολύμορφες πρωτοβουλίες στήριξε και στηρίζει τον αγώνα τους.

Οπως σημείωσε η αντιπροσωπεία, η ιδιωτικοποίηση της ΣΟΦΤΕΞ και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι σε βάρος των εργαζομένων. Είναι αποτέλεσμα της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της πολιτικής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, που συστατικά τους στοιχεία είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι ανατροπές των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος τόνισε τέλος προς στους συνδικαλιστές ότι το βασικό ζήτημα είναι η αγωνιστική συσπείρωση και η συντονισμένη πάλη των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, με πλαίσιο αιτημάτων που θα υπηρετεί την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, απορρίπτοντας εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα και τους κυβερνητικούς ελιγμούς.

Περιοδείες

Αύριο, Πέμπτη, 1 Νοέμβρη, ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα εργοστάσια της ΣΟΦΤΕΞ, του Μ. Πεύκου στις 10.30 π.μ. και της Αθήνας στις 12 το μεσημέρι.

Την ίδια μέρα ο Αντώνης Σκυλλάκος θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ στις 9.30 π.μ.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Τις θέλουν εξαθλιωμένες και μόνιμα σκυφτές

Οι σπρωξιές και οι απειλές «παρατρεχάμενων» και «γραμματέων» του υπουργείου Παιδείας, ήταν η απάντηση χτες της κυβέρνησης στις αγανακτισμένες και οικονομικά εξαθλιωμένες γυναίκες που μοχθούν καθημερινά για να κρατήσουν καθαρά για τους μαθητές τα δημόσια σχολεία της Αττικής.

Οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων οργισμένες πλέον από τη συνεχόμενη κυβερνητική κοροϊδία με τις αμέτρητες υποσχέσεις έκαναν χτες σαφές, ότι δε θα ανεχτούν άλλο την οικονομική εξαθλίωσή τους με τις περίπου 50.000 δραχμές το μήνα (χωρίς επιδόματα, άδειες κ.ά.). Γι' αυτό το λόγο έχουν αποφασίσει σειρά κινητοποιήσεων με κορυφαία την κήρυξη απεργίας στις 8 Νοέμβρη. Χτες, σε μια πρώτη αντίδραση έκαναν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Μαζί τους βρέθηκε συμπαραστάτης ο Γιώργος Πέρος μέλος της Συντονιστικής Σωματείων και Συνδικαλιστών Αθήνας και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και ο Λ. Ριτζάκης από την Ομοσπονδία Γονέων.

Η απάντηση που έλαβαν όμως στη χτεσινή τους κινητοποίηση ήταν οι σπρωξιές και οι απειλές «εξοργισμένων» γραμματέων και διευθυντών του γραφείου του υπουργού, όταν θέλησαν να μπούνε μέσα απαιτώντας να κανονιστεί συγκεκριμένη ημέρα συνάντησης με τον υπουργό. Αγανακτισμένες αλλά αποφασισμένες κατάφεραν τελικά να «σπάσουν» την αλυσίδα που έκαναν οι «προστάτες» του υπουργού, αναγκάζοντας τους υπεύθυνους να κανονίσουν συνάντηση στις 9 Νοέμβρη. Βέβαια, λίγα λεπτά πριν, οι υπεύθυνοι του γραφείου δήλωναν, ότι δεν μπορούν να κανονίσουν συνάντηση προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ