ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2001
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΛ. ΠΟΥΤΙΝ - Τ. ΜΙΛΕΡ
«Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα»

Ανοιχτή διαμάχη του Ρώσου Προέδρου και του Αμερικανού πρεσβευτή για το ποιας χώρας τα οπλικά συστήματα πρέπει να αγοράσει η Ελλάδα

To «βαθύτερο» νόημα της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου, Βλ. Πούτιν, στην Αθήνα, πρώτος φαίνεται ότι το κατανόησε ο Αμερικανός πρεσβευτής, Τ. Μίλερ, ο οποίος, με δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε την υπεροχή των αμερικανικών οπλικών συστημάτων έναντι των ρωσικών.

Ο Τ. Μίλερ, επί τόπου αντιπρόσωπος των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών, δεν μπόρεσε να αφήσει ασχολίαστη την προσπάθεια του Ρώσου Προέδρου να διεκδικήσει μερίδιο στην ελληνική αγορά. Από την πλευρά του ο Βλ. Πούτιν δε μάσησε τα λόγια του, όταν με κάθε επισημότητα, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ζήτησε ίση μεταχείριση για τις ρωσικές πολεμικές βιομηχανίες, οι οποίες, θα πρέπει να σημειωθεί, εμφανίστηκαν και με διαφημιστικές καταχωρίσεις στον ελληνικό Τύπο.

Οι προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, σημείωσε ότι οι προμήθειες γίνονται με διαγωνισμούς, στους οποίους υπάρχουν κριτήρια, και οικονομικά, αλλά και συμβατότητας με τους υπάρχοντες εξοπλισμούς, ενώ διευκρίνισε ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και απ' αυτό προκύπτουν ορισμένες υποχρεώσεις. «Θα εξετάζουμε πάντα τη δυνατότητα εξοπλισμών με τις καλύτερες δυνατές τιμές και ανάλογα με τις δυνατότητές μας», κατέληξε ο Κ. Σημίτης.

Από την πλευρά του ο Βλ. Πούτιν δήλωσε ότι κατανοεί θαυμάσια το κριτήριο της συμβατότητας, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει και το κριτήριο της αποδοτικότητας, το κριτήριο της αποτελεσματικής χρήσης. «Και ως προς αυτό οι ρωσικοί εξοπλισμοί είναι εγγυημένοι», δήλωσε με έμφαση ο Ρώσος Πρόεδρος.

Τα θέματα που άπτονται της αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Ρωσία συζήτησαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γ. Παπαντωνίου, με το Ρώσο Πρόεδρο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους χτες το μεσημέρι.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Η «ονοματολογία» απορρίπτεται, ο Μάνος ... όχι

Αρνήθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να διαψεύσει το ενδεχόμενο να υποστηριχτεί από το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας ο Στ. Μάνος, όπως πρότεινε πρόσφατα ο Θ. Πάγκαλος. Ο Χρ. Πρωτόπαππας δικαιολόγησε την άρνησή του, ισχυριζόμενος ότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα εμπλεκόταν στην υπόθεση της «ονοματολογίας», την οποία και καταδίκασε...

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός, απάντησε ότι «αυτή η ονοματολογία είναι ατυχής», προσθέτοντας ότι «υπάρχει ειδική σύνοδος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, που θα εξετάσει το θέμα της πορείας προς τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές». Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με την απάντησή του, ουσιαστικά, δεν απορρίπτει την πρόταση για υποψηφιότητα του κ. Μάνου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε: «Δε θα μπούμε σε ονόματα υποψήφιων δημάρχων για τον οποιοδήποτε δήμο, με δηλώσεις στα ΜΜΕ. Αυτός είναι ένας λανθασμένος τρόπος για να κάνουμε τις προτάσεις μας. Ο σωστός τρόπος είναι να υπάρξει επαφή με την αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που επεξεργάζεται το θέμα... Οποιος επιθυμεί, ας καταθέσει εκεί τις προτάσεις του. Δε συμβάλλει σε τίποτα το να κάνουμε δηλώσεις, προωθώντας το Α`, Β` ή Γ` όνομα, οποιοδήποτε και αν είναι αυτό, διά των ΜΜΕ. Πιστεύω - κατέληξε ο Χρ. Πρωτόπαππας - ότι το σωστό είναι να σταματήσει η παρέλαση των ονομάτων, όποια και αν είναι αυτά».

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

- Κλιμάκιο της ΝΕ Χανίων του Κόμματος, με επικεφαλής τον Τηλ. Δημουλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, θα περιοδεύσει σήμερα Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., στον Βάμμο.

- Η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση στα πλαίσια της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, σήμερα Σάββατο, στις 8 μ.μ., στο κέντρο «ΑΙΓΛΗ», στη Γανόχωρα Πιερίας.

- Συνεστίαση, προς τιμήν της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, διοργανώνει σήμερα Σάββατο, η Αχτιδική Επιτροπή Αλμυρού του Κόμματος στο κέντρο «Κωνσταντίνος Ούτας», όπου θα τραγουδήσουν τα συγκροτήματα «ΝΟΣΤΟΣ» και «Ωδική κυκλοφορία».

- Η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ καλεί στην ετήσια συνεστίασή της σήμερα Σάββατο, στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου, προς τιμήν των 83 χρόνων ηρωικής ζωής και δράσης του Κόμματος.

- Οι ΚΟ Χαϊδαρίου του ΚΚΕ προσκαλούν στη συνεστίαση που διοργανώνουν σήμερα Σάββατο, στο κέντρο «Ο Ανέστης» (Βουλγαροκτόνου 5, Δαφνί) και ώρα 9 μ.μ. προς τιμήν των 83 χρόνων του ΚΚΕ.

- Η ΚΟ Σαλαμίνας πραγματοποιεί τη συνεστίασή της σήμερα Σάββατο, στην ταβέρνα «Το Κύμα» στην παραλία Αγ. Νικολάου (ώρα προσέλευσης 8.30 μ.μ.).

- Συνεστίαση στην αίθουσα «Νόβε Ρεστ», με το μουσικό συγκρότημα του Βασίλη Κασούρα, διοργανώνει σήμερα Σάββατο, η Κομματική Οργάνωση Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

- Η ΚΟΒ Καματερού διοργανώνει συγκέντρωση - συζήτηση, με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αύριο Κυριακή, 9/12, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

- Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, αύριο Κυριακή, πραγματοποιεί πανεξόρμηση στο νομό με τις θέσεις του Κόμματος για την αγροτική οικονομία, η οποία θα ολοκληρωθεί με συγκέντρωση του Κόμματος στις 6 μ.μ. στη Νεμέα.

- H ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη, στις 7.30 μ.μ. στον Εμπορικό Σύλλογο. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κώστας Μπάτσικας, γραμματέας της ΝΕ Αχαΐας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση, την Τετάρτη, 12/12, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για τις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

- Οι ΚΟΒ Αγίου Δημητρίου του ΚΚΕ διοργανώνουν συγκέντρωση για τις θέσεις του Κόμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Τετάρτη, 12/12, στις 6.30 μ.μ., στο δημαρχείο.

- Οι ΚΟ Κυψέλης του ΚΚΕ καλούν στη συνεστίαση που διοργανώνουν την Παρασκευή, 14 Δεκέμβρη, στις 9 μ.μ. στο «Κουτούκι» (Κερκύρας 27), προς τιμήν της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος.

- Την ετήσια συνεστίασή της διοργανώνει την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ. Θα γίνει στο κέντρο ΜΙΜΗΣ στο δρόμο Μαυροβουνίου - Σκύδρας. Θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Χουρμουζιάδης.

- H NE Κορινθίας του ΚΚΕ καλεί στην ετήσια συνεστίασή της την Κυριακή 16 Δεκέμβρη στις 8 μ.μ. στην ταβέρνα «Ποσειδωνία», στην Κόρινθο, προς τιμήν των 83 χρόνων ηρωικής ζωής και δράσης του Κόμματος.

Συνεστίαση της ΝΕ Βελγίου του ΚΚΕ

Αφιερωμένη στα 83 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ θα είναι η συνεστίαση της ΝΕ Βελγίου του Κόμματος το Σάββατο, 15/12, στις 8μ.μ., στη Salle Aurore, Chaussee de Mons 722-1070, στις Βρυξέλλες, με ομιλητή τον Γιώργο Μαυρίκο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή με ανακοίνωσή της καλεί στο γιορτασμό των 83 χρόνων του Κόμματος, στην εκδήλωσή της που θα έχει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και που θα αποτελέσει μια ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του λαού και της χώρας, αλλά και για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ