Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΛ. ΠΟΥΤΙΝ - Τ. ΜΙΛΕΡ
«Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα»

Ανοιχτή διαμάχη του Ρώσου Προέδρου και του Αμερικανού πρεσβευτή για το ποιας χώρας τα οπλικά συστήματα πρέπει να αγοράσει η Ελλάδα

To «βαθύτερο» νόημα της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου, Βλ. Πούτιν, στην Αθήνα, πρώτος φαίνεται ότι το κατανόησε ο Αμερικανός πρεσβευτής, Τ. Μίλερ, ο οποίος, με δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε την υπεροχή των αμερικανικών οπλικών συστημάτων έναντι των ρωσικών.

Ο Τ. Μίλερ, επί τόπου αντιπρόσωπος των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών, δεν μπόρεσε να αφήσει ασχολίαστη την προσπάθεια του Ρώσου Προέδρου να διεκδικήσει μερίδιο στην ελληνική αγορά. Από την πλευρά του ο Βλ. Πούτιν δε μάσησε τα λόγια του, όταν με κάθε επισημότητα, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ζήτησε ίση μεταχείριση για τις ρωσικές πολεμικές βιομηχανίες, οι οποίες, θα πρέπει να σημειωθεί, εμφανίστηκαν και με διαφημιστικές καταχωρίσεις στον ελληνικό Τύπο.

Οι προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, σημείωσε ότι οι προμήθειες γίνονται με διαγωνισμούς, στους οποίους υπάρχουν κριτήρια, και οικονομικά, αλλά και συμβατότητας με τους υπάρχοντες εξοπλισμούς, ενώ διευκρίνισε ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και απ' αυτό προκύπτουν ορισμένες υποχρεώσεις. «Θα εξετάζουμε πάντα τη δυνατότητα εξοπλισμών με τις καλύτερες δυνατές τιμές και ανάλογα με τις δυνατότητές μας», κατέληξε ο Κ. Σημίτης.

Από την πλευρά του ο Βλ. Πούτιν δήλωσε ότι κατανοεί θαυμάσια το κριτήριο της συμβατότητας, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει και το κριτήριο της αποδοτικότητας, το κριτήριο της αποτελεσματικής χρήσης. «Και ως προς αυτό οι ρωσικοί εξοπλισμοί είναι εγγυημένοι», δήλωσε με έμφαση ο Ρώσος Πρόεδρος.

Τα θέματα που άπτονται της αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Ρωσία συζήτησαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γ. Παπαντωνίου, με το Ρώσο Πρόεδρο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους χτες το μεσημέρι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διήμερες επαφές στη Μόσχα από τον διευθυντή της CIA(2021-11-04 00:00:00.0)
Την ετήσια συνέντευξή του παραχώρησε ο Πούτιν(2020-12-18 00:00:00.0)
Αντιδρά η Ρωσία στον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών(2013-06-18 00:00:00.0)
«Επίθεση» Πούτιν για τα συμφέροντα του ρώσικου κεφαλαίου(2007-02-13 00:00:00.0)
Γεωστρατηγικά παιχνίδια σε νέες διεθνείς συγκυρίες(2007-02-04 00:00:00.0)
Κοινή διακήρυξη ενάντια στην αμερικανική πυρηνική ομπρέλα(2000-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ