ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Γενάρη 2002
Σελ. /40
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ούτε βήμα πίσω!

Ενισχύονται τα μπλόκα στα σύνορα. Εκατοντάδες τρακτέρ πραγματοποιούν ολιγόωρα κλεισίματα των κόμβων προς τα σύνορα

«Ούτε βήμα πίσω», διακηρύττουν οι αγρότες της Μακεδονίας και από χτες ενισχύουν τα σημεία συγκέντρωσης που έχουν στηθεί από την Κυριακή και τη Δευτέρα. Στις Σέρρες παραμένουν στη γέφυρα Πετριτσίου, στο δρόμο προς το Τελωνείο του Προμαχώνα. Στα Τελωνεία των Ευζώνων και της Δοϊράνης προς την ΠΓΔΜ, βρίσκονται από χτες και οι αγρότες του Κιλκίς.

Πολλές εκατοντάδες τρακτέρ βρίσκονται για τρίτη μέρα σήμερα στον οδικό κόμβο προς Προμαχώνα και Κιλκίς, μπλοκάροντας κατά διαστήματα τη μετακίνηση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Οι αγρότες των Σερρών, παρά την επιχείρηση εκφοβισμού που εκδηλώθηκε χτες με την «επίσκεψη» του εισαγγελέα και την εγκατάσταση στην περιοχή 100 και πλέον ανδρών των ΜΑΤ και της Αστυνομίας, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Κόντρα στην προσπάθεια αυτή, χτες σε όλη τη διάρκεια της μέρας έφταναν και νέες δυνάμεις από τα χωριά της επαρχίας Βισαλτίας αλλά και ευρύτερα από το νομό. «Μπροστά στον αγώνα της επιβίωσης τι είναι 80 και 100 χιλιόμετρα δρόμος;», δηλώνουν οι αγρότες. «Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε μέχρι τη δικαίωση», λέει ο Χ. Βαρούτης.

Χτες, με απόφαση της ΣΕΑ, έκλεισαν το δρόμο από τις 10.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και μετά από τις 3 το μεσημέρι έως και τις 6.30 το απόγευμα. Σήμερα αναμένεται εκ νέου αποκλεισμός του τελωνείου από τις 10 το πρωί ενώ στη διάρκεια του αποκλεισμού θα ενισχυθεί το μπλόκο με κτηνοτρόφους από την περιοχή της Ηράκλειας κλπ.

Από χτες το μεσημέρι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Κιλκίς έχουν εγκατασταθεί στα σύνορα και πραγματοποιούν ολιγόωρους αποκλεισμούς. Οι δυνάμεις του Πολυκάστρου παρατάχθηκαν στο Τελωνείο των Ευζώνων. Στη διάρκεια της χτεσινής μέρας, απέκλεισαν το τελωνείο από τις 12.45 έως και τις 3.30 το μεσημέρι. «Θύματα» του αποκλεισμού έπεσαν και δυνάμεις του ΝΑΤΟ που επέστρεφαν από το Κόσσοβο. «Σουηδοί τουρίστες κουρασμένοι από την ειρήνη που επέβαλαν», σχολίασε καυστικά ο κυρ Γιώργος, κτηνοτρόφος της περιοχής.

Από το αγροτικό μπλόκο στον Προμαχώνα

Eurokinissi

Από το αγροτικό μπλόκο στον Προμαχώνα
Τα τρακτέρ θα παρέμεναν παραταγμένα όλη τη νύχτα στην πλατεία του Τελωνείου, όπου οι αγρότες έχουν αφήσει 2 δρόμους για τη διέλευση των οχημάτων.

Αντίστοιχα κινήθηκαν και οι αγρότες που είχαν παραταγμένα τα τρακτέρ τους στη Νομαρχία του Κιλκίς. Χτες, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, έφτασαν στο Τελωνείο της Δοϊράνης και μέχρι το βράδυ, κατά διαστήματα, απέκλειαν το δρόμο.

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συγκέντρωση των αγροτών με τα μηχανήματά τους στην έξοδο των Γιαννιτσών, στον κόμβο της Παραλίμνης. Λίγο μετά το μεσημέρι και για μία ώρα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών και Κτηνοτρόφων του Νομού Πέλλας αποφάσισε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Εδεσσας-Θεσσαλονίκης. Μέχρι το βράδυ στο παραπάνω σημείο είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 500 τρακτέρ.

Στη Χαλκιδική τα μπλόκα γίνονται περισσότερα και ενισχύονται συνεχώς. Χτες το πρωί αγρότες του Πολυγύρου απέκλεισαν τη Νομαρχία για μια ώρα περίπου, ενώ εκπρόσωποί τους δήλωσαν ότι σήμερα θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι αγρότες στο μπλόκο της Σωζόπολης απέκλεισαν το δρόμο Θεσσαλονίκης-Μουδανιών για τέσσερις ώρες περίπου. Αλλοι συνάδελφοί τους στη Νικήτη και στη Μεταμόρφωση παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο δρόμο Ν. Μουδανιών-Μεταμόρφωσης, ενώ οι αγρότες της Παλαιόχωρας συγκεντρώθηκαν με τα μηχανήματά τους στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Αρναίας. Επίσης, παραμένουν στα μπλόκα που είχαν στήσει τις προηγούμενες μέρες οι αγρότες της Γαλάτιστας, της Ν. Φώκαιας, της Αφύτου και της Κασσάνδρας.

...Εφαγε ο Ανωμερίτης, κι ήρθε η σειρά του Δρυ

Eurokinissi

...Εφαγε ο Ανωμερίτης, κι ήρθε η σειρά του Δρυ
Στα Γρεβενά από τις 12 χτες το μεσημέρι παραγωγοί του νομού κατευθύνθηκαν στον κόμβο της Εγνατίας Οδού την οποία και απέκλεισαν για αρκετή ώρα.

Στην Πιερία αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στον κόμβο του Βρυκού κάτω από το Λιτόχωρο και στην αερογέφυρα του Αιγινίου.

ΕΒΡΟΣ - ΡΟΔΟΠΗ - ΔΡΑΜΑ
Ξεχείλισε η οργή και η αγανάκτηση

Οι μεγαλύτερες της τελευταίας δεκαετίας οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην περιοχή

Στην Ορεστιάδα οι αγρότες βρίσκονται παραταγμένοι στη δυτική είσοδο της πόλης
Στην Ορεστιάδα οι αγρότες βρίσκονται παραταγμένοι στη δυτική είσοδο της πόλης
Με μια πρωτόγνωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τη μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης απαίτησαν χτες λύσεις στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική σε μια σειρά αγροτικά προϊόντα, όπως το βαμβάκι, ο καπνός κλπ., αλλά και στην κτηνοτροφία.

Εκατοντάδες αγρότες, χριστιανοί και μουσουλμάνοι - θύματα της ίδιας πολιτικής - συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην πλατεία της Κομοτηνής. Το κέντρο της πόλης πλημμύρισε από τα τρακτέρ και τα άλλα αγροτικά μηχανήματα που κινητοποίησαν. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, ο μουσουλμάνος πρόεδρος των καπνοπαραγωγών της Πάσου και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Θρυλόριου. Αμέσως μετά πραγματοποίησαν πορεία προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης όπου επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Η συγκέντρωση έληξε με τη δέσμευση που δόθηκε κάτω από την πίεση των ίδιων των αγροτών, για κλιμάκωση του αγώνα. Ετσι αποφασίστηκε άμεσα να συγκροτηθούν τοπικές συντονιστικές επιτροπές στα χωριά και να διευρυνθεί η κεντρική που ήδη υπάρχει, με στόχο άμεσα, μέχρι την Πέμπτη, να οριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα των αγροτών του νομού και ο συντονισμός με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Ορεστιάδα, η ξεσηκωμένη αγροτιά, που βρίσκεται παραταγμένη στη δυτική είσοδο της πόλης, χτες πραγματοποίησε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου. Σήμερα οι αγρότες θα μεταβούν με αυτοκίνητα στο Τελωνείο του Ορμενίου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, τα οποία προτίθενται να αποκλείσουν. Εκεί, η δύναμη θα ενισχυθεί με τους αγρότες από τα 17 χωριά του Τριγώνου που θα συμμετέχουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη, στις 11 το πρωί στο μπλόκο της Ορεστιάδας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία διαμαρτυρίας, στη διάρκεια της οποίας θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος.

Οι αγρότες από την περιοχή του Προβατώνα μετέφεραν για λίγες ώρες το μέτωπο μέσα στο Σουφλί. Περικύκλωσαν και απέκλεισαν για 2 ώρες το κατάστημα της ΑΤΕ. Στη συνέχεια επέστρεψαν στον κόμβο όπου από προχθές βρίσκονται παραταγμένα τα τρακτέρ τους. Εξάλλου κάθε βράδυ επιτροπές αγροτών περιοδεύουν στα χωριά και καλούν τους συναδέλφους τους να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις. Κάλεσμα που βρίσκει απήχηση ολοένα και περισσότερο. Καθημερινά τα μπλόκα μεγαλώνουν. Μάλιστα από σήμερα αναμένεται μαζικότερη προσέλευση, δεδομένου ότι η διαδικασία παράδοσης της ατιμολόγητης ποσότητας βαμβακιού στα εκκοκκιστήρια ολοκληρώνεται.

Αντίστοιχα δρουν και οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην Εθνική Οδό, στο ύψος των Φερών.

Στη Δράμα, οι αγρότες συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους με ολοήμερο αποκλεισμό της Νομαρχίας που ξεκίνησε από τις 6.30 το πρωί. Εκατοντάδες τρακτέρ περικύκλωσαν το κτίριο. Κανένας υπάλληλος από τους 400-500 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν μπήκε για δουλιά. Με τον τρόπο αυτό, άλλωστε, εκδηλώθηκε και η συμπαράσταση στον αγώνα της αγροτιάς. Σήμερα από το πρωί θα συνεχιστεί η κατάληψη της Νομαρχίας, ενώ στις 10 π.μ. θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή για να αποφασίσει πώς θα κλιμακώσει τον αγώνα και να κρίνει αν θα χρειαστεί η μετακίνηση των αγροτικών μηχανημάτων σε άλλο κομβικό σημείο του νομού.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξήθηκαν η συμμετοχή και τα «μπλόκα»

Η ΣΕΑ Μακεδονίας - Θράκης, αποφάσισε να γίνει συγκέντρωση των αγροτών το Σάββατο στη διάρκεια της έκθεσης AGROTIKA

Σε θέση «μάχης» σε κομβικά σημεία του νομού Θεσσαλονίκης ήταν παραταγμένα χτες τα τρακτέρ, ενώ σημαντικά αυξήθηκε η συμμετοχή των αγροτών στα «μπλόκα». Το βράδυ σε σύσκεψή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μακεδονίας - Θράκης αποφάσισε στη διάρκεια της AGROTIKA να γίνει συγκέντρωση, όπου θα αναπτυχθούν οι θέσεις των αγροτών. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το πρωί στο χώρο της ΔΕΘ, όπου κάθε χρόνο γίνεται η μεγάλη αγροτική έκθεση.

Χτες, πάνω από τριακόσια τα τρακτέρ υπήρχαν στις αερογέφυρες της Χαλάστρας και των Μαλγάρων στο δρόμο Κατερίνης- Θεσσαλονίκης, ενώ στα δύο αυτά σημεία άρχισαν από το πρωί οι αγρότες να παρατάσσουν τα μηχανήματά τους στις άκρες των εθνικών δρόμων. Οπως τόνιζαν τα μέλη των Αγροτικών Συλλόγων Κυμίνων, Μαλγάρων και Χαλάστρας, η προσέλευση των αγροτών της περιοχής στην κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη, ενώ όλη τη μέρα συνεχιζόταν η προσέλευση των παραγωγών με τα μηχανήματά τους. Αγρότες συνδικαλιστές περιόδευσαν το πρωί στα γύρω χωριά, καλώντας όλους τους συναδέλφους τους στην κινητοποίηση και το βράδυ οι αγρότες στο μπλόκο της Χαλάστρας προχώρησαν για μισή ώρα περίπου σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών -Θεσσαλονίκης.

Εκπρόσωποι του ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν χτες το μπλόκο των Μαλγάρων και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Επίσης, τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν και εκπρόσωποι των φοιτητών των τμημάτων Ψυχολογικού και Φυσικού του ΑΠΘ.

Στον κόμβο της Χαλκηδόνας οι αγρότες που έχουν παρατάξει δεκάδες τρακτέρ κατά μήκος της οδού Εδεσσας-Θεσσαλονίκης, απέκλεισαν το δρόμο από τη μία μέχρι τις δύο το μεσημέρι. Οι συγκεντρωμένοι προέρχονται από τα χωριά Λουδία, Μ. Μοναστήρι, Κουφάλια και Αδενδρο.

Επίσης, σε άλλα δύο σημεία του νομού στο Δερβένι και στο Νέο Ρύσιο, κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης ενισχύθηκαν χτες τα «μπλόκα». Στο Δερβένι έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Καβάλας οι αγρότες από την περιοχή Λαγκαδά. Στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας, όπου έχουν συγκεντρώσει τα αγροτικά τους μηχανήματα παραγωγοί από την Επανωμή, τη Μηχανιώνα και το Πλαγιάρι προστέθηκαν χτες το απόγευμα κι άλλα τρακτέρ από τα γύρω χωριά.

Τα μπλόκα του Νομού Θεσσαλονίκης στη Χαλκηδόνα, τα Μάλγαρα και τη Χαλάστρα καθώς και το μπλόκο στα Γιαννιτσά επισκέφτηκε χτες αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Αγγελο Τζέκη.

Μετά την περιοδεία ο κομμουνιστής βουλευτής δήλωσε:

«Εκείνο που διαπιστώσαμε στη διάρκεια της περιοδείας μας, είναι ότι η αγροτιά αυτή την ώρα δίνει μια δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση. Επειδή μιλάει ότι δεν υπάρχει μαζικότητα και αγωνιστικότητα από πλευράς των αγροτών, η σημερινή εικόνα αποδεικνύει ότι ο αγρότης πραγματικά στέκεται έξω από οποιεσδήποτε διαχωριστικές γραμμές που προσπαθεί η κυβέρνηση να βάλει μέσα από το γνωστή θεωρία της για υποκινητές και υποκινούμενους. Οι αγρότες στέκονται επάνω στα προβλήματα, που είναι καθαρά πολιτικά και θέλουν πολιτική απάντηση από την κυβέρνηση, προκειμένου να επιλυθούν. Η απάντηση θα πρέπει να είναι καθολική από τους αγρότες και κτηνοτρόφους, μέσα από την οργάνωσή τους και την ενότητά τους να προβάλουν τα αιτήματά τους για αλλαγή της πολιτικής, για να αλλάξουν οι κανονισμοί της ΕΕ, που πραγματικά οδηγούν στην καταστροφή τους αγρότες».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Φορέας ηττοπάθειας και παράδοσης

Ενεργό ρόλο στην υπονόμευση και τον εκφυλισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων διαδραματίζει η ηγεσία της ΝΔ, η οποία διαδίδει συμβιβαστικές και ηττοπαθείς αντιλήψεις μέσα στους αγρότες. Ο πρόεδρος της ΝΔ φορώντας, άλλη μια φορά, τη μάσκα του προστάτη των αγροτών διακήρυξε ότι το κόμμα του «είναι δίπλα στους αγρότες. Είναι δίπλα τους στην προσπάθεια για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους». Στην πραγματικότητα όμως το μήνυμα που έστειλε ήταν πως «δεν πρέπει να κλείσουν οι εθνικές οδοί και να χωριστεί η Ελλάδα στα δύο». Και αυτό στο όνομα ότι «αυτό επιβάλλει το συμφέρον της οικονομίας, της κοινωνίας, αλλά και των ίδιων των αγροτών, οι οποίοι δεν πρέπει να δώσουν άλλοθι στην κυβέρνηση να τους φέρει αντιμέτωπους με άλλες κοινωνικές ομάδες». Ο πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε ένα ακόμα «επιχείρημα», για να «διώξει» τους αγρότες από τους αγώνες και να τους εξωθήσει να «συνθηκολογήσουν»: Παρέπεμψε την επίλυση των προβλημάτων τους σε μια... κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία θα εφαρμόσει «μια επιθετική αγροτική πολιτική», δηλαδή τη σημερινή.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν μετά από σύσκεψη συντονιστών χτες στη Ρηγίλλης στην οποία συμμετείχε και... το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ. Ο πρόεδρός της, Τζ. Καραμίχας, εναρμονίστηκε με τον Κ. Καραμανλή ενάντια στο κλείσιμο των δρόμων, σημειώνοντας μάλιστα ότι πρέπει να υπάρξει σχετική ζύμωση στις πλατείες και τα καφενεία!.

Στην απέναντι όχθη από τους αγρότες και ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος παρέμβηκε μόνο και μόνο για να απευθύνει «έκκληση προς τους Ελληνες αγρότες να μην προβούν, κάτω από την απόγνωση στην οποία τους έχουν οδηγήσει, σε αποκλεισμούς δρόμων»!

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ανάγκη για κοινό «μπλόκο»

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις της φτωχής αγροτιάς εκφράζουν με ανακοινώσεις τους Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων, δηλώνοντας ότι εργάτες και αγρότες θα δώσουν κοινό αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική.

«Πιστεύουμε ότι μέσα από τους αγώνες πρέπει να κτίσουμε μια στέρεη κοινωνική συμμαχία με προοπτική» σημειώνει η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και συμπληρώνει: «Συστρατευόμαστε μαζί με τη φτωχή αγροτιά σε αυτόν τον αγώνα για τα δικαιώματά μας ενάντια σε αυτή την πολιτική που καταστρέφει την ντόπια πρώτη ύλη για τους κλάδους κλωστοϋφαντουργίας - ιματισμού - δέρματος της χώρας, αφανίζοντας αγροτικές και κτηνοτροφικές οικογένειες για να εξυπηρετήσει συμφέροντα του ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου».

Σε κοινή ανακοίνωση οι διοικήσεις των Ενώσεων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ επισημαίνουν: «Είναι επιτακτική ανάγκη σε κοινό μέτωπο εργατιά - αγροτιά - μικρομεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού να αντιπαλέψουν αυτήν τη διαλυτική πολιτική, για να ανατραπεί αυτή και οι φορείς της, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας».

Ως δεδομένη χαρακτηρίζει την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αθήνας και σημειώνει ότι αγρότες και εργάτες ενωμένοι θα αντιπαλέψουν την κυβερνητική πολιτική πείνας και μιζέριας.

Και στην Ημαθία

Και οι αγρότες της Ημαθίας μπήκαν χτες στον κοινό αγώνα για την επιβίωση της αγροτιάς, παρά τις προσπάθειες των αγροτοπατέρων της περιοχής να ανακόψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις. Από το απόγευμα δεκάδες αγρότες με τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα, συγκεντρώθηκαν έξω από το χωριό Καβάσιλα στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, όπου και παραμένουν.

Σύσκεψη ... για «πράσινο» δούλεμα

Τον ΠΑΣΟΚικό μηχανισμό που εμπλέκεται με το αγροτικό θέμα «μάντρωσε» χτες βράδυ στα γραφεία της Σολωμού στην Αθήνα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης, για να δώσει προφανώς οδηγίες αντιμετώπισης των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οπως έγινε γνωστό, στη χτεσινοβραδινή σύσκεψη κλήθηκαν να συμμετάσχουν, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, βουλευτές από τους «ευαίσθητους» αγροτικούς νομούς και μέλη Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, καθώς ακόμα συνεταιριστικά και αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από όλη τη χώρα. Αυτό, πάντως, που φαίνεται είναι, εκτός των άλλων, ότι για άλλη μια φορά επιστρατεύεται ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να «εκσυγχρονιστεί» η πολιτική συκοφάντησης και υπονόμευσης του δίκαιου αγώνα της αγροτιάς και όχι για να εξευρεθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που προκλήθηκαν, εξαιτίας της ακολουθούμενης αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αλλωστε... μια παρόμοια σύσκεψη είχε γίνει και στις 15/11/2001, όπου αποφασίστηκε, βασικά, «ενημερωτική» εξόρμηση στην επαρχία. Και... δεν είναι και πολύ μακρινή η προγραμματισμένη επίσκεψη που έκαναν στη Λάρισα στις 9/12/2001, ο Κ. Λαλιώτης, μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας. Αφήστε, που ό,τι έταξαν τότε στους Θεσσαλούς αγρότες, έγινε... όπως αποδείχτηκε, με μόνο σκοπό το χοντρό «δούλεμα»! Κι όπως δείχνουν τα πράγματα υπάρχει και συνέχεια...

ΕΒΕ
Συμπαράσταση στους αγρότες

Τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, δηλώνουν οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι μικρέμποροι της Αττικής, διά μέσω της Παννατικής Επιτροπής Αγώνα.

Σε σχετική ανακοίνωσή σημειώνεται ότι ο αγώνας της αγροτιάς αφορά όλα τα λαϊκά στρώματα, καθώς κοινά είναι τα προβλήματα, κοινός είναι ο αντίπαλος η αντιλαϊκή πολιτική, κοινός στόχος είναι η ανατροπή της. Γι' αυτό λοιπόν, ο αγώνας των αγροτών πρέπει να στηριχτεί όχι μόνο με ανακοινώσεις, αλλά και με την παρουσία στους χώρους των συγκεντρώσεων.

Κοινοί πρέπει να είναι οι αγώνες, αφού κοινά είναι τα προβλήματα, σημειώνει σε ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η οποία καλεί τα μέλη της να εκδηλώσουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ