Τετάρτη 30 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξήθηκαν η συμμετοχή και τα «μπλόκα»

Η ΣΕΑ Μακεδονίας - Θράκης, αποφάσισε να γίνει συγκέντρωση των αγροτών το Σάββατο στη διάρκεια της έκθεσης AGROTIKA

Σε θέση «μάχης» σε κομβικά σημεία του νομού Θεσσαλονίκης ήταν παραταγμένα χτες τα τρακτέρ, ενώ σημαντικά αυξήθηκε η συμμετοχή των αγροτών στα «μπλόκα». Το βράδυ σε σύσκεψή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μακεδονίας - Θράκης αποφάσισε στη διάρκεια της AGROTIKA να γίνει συγκέντρωση, όπου θα αναπτυχθούν οι θέσεις των αγροτών. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το πρωί στο χώρο της ΔΕΘ, όπου κάθε χρόνο γίνεται η μεγάλη αγροτική έκθεση.

Χτες, πάνω από τριακόσια τα τρακτέρ υπήρχαν στις αερογέφυρες της Χαλάστρας και των Μαλγάρων στο δρόμο Κατερίνης- Θεσσαλονίκης, ενώ στα δύο αυτά σημεία άρχισαν από το πρωί οι αγρότες να παρατάσσουν τα μηχανήματά τους στις άκρες των εθνικών δρόμων. Οπως τόνιζαν τα μέλη των Αγροτικών Συλλόγων Κυμίνων, Μαλγάρων και Χαλάστρας, η προσέλευση των αγροτών της περιοχής στην κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη, ενώ όλη τη μέρα συνεχιζόταν η προσέλευση των παραγωγών με τα μηχανήματά τους. Αγρότες συνδικαλιστές περιόδευσαν το πρωί στα γύρω χωριά, καλώντας όλους τους συναδέλφους τους στην κινητοποίηση και το βράδυ οι αγρότες στο μπλόκο της Χαλάστρας προχώρησαν για μισή ώρα περίπου σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών -Θεσσαλονίκης.

Εκπρόσωποι του ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν χτες το μπλόκο των Μαλγάρων και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Επίσης, τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν και εκπρόσωποι των φοιτητών των τμημάτων Ψυχολογικού και Φυσικού του ΑΠΘ.

Στον κόμβο της Χαλκηδόνας οι αγρότες που έχουν παρατάξει δεκάδες τρακτέρ κατά μήκος της οδού Εδεσσας-Θεσσαλονίκης, απέκλεισαν το δρόμο από τη μία μέχρι τις δύο το μεσημέρι. Οι συγκεντρωμένοι προέρχονται από τα χωριά Λουδία, Μ. Μοναστήρι, Κουφάλια και Αδενδρο.

Επίσης, σε άλλα δύο σημεία του νομού στο Δερβένι και στο Νέο Ρύσιο, κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης ενισχύθηκαν χτες τα «μπλόκα». Στο Δερβένι έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Καβάλας οι αγρότες από την περιοχή Λαγκαδά. Στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας, όπου έχουν συγκεντρώσει τα αγροτικά τους μηχανήματα παραγωγοί από την Επανωμή, τη Μηχανιώνα και το Πλαγιάρι προστέθηκαν χτες το απόγευμα κι άλλα τρακτέρ από τα γύρω χωριά.

Τα μπλόκα του Νομού Θεσσαλονίκης στη Χαλκηδόνα, τα Μάλγαρα και τη Χαλάστρα καθώς και το μπλόκο στα Γιαννιτσά επισκέφτηκε χτες αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Αγγελο Τζέκη.

Μετά την περιοδεία ο κομμουνιστής βουλευτής δήλωσε:

«Εκείνο που διαπιστώσαμε στη διάρκεια της περιοδείας μας, είναι ότι η αγροτιά αυτή την ώρα δίνει μια δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση. Επειδή μιλάει ότι δεν υπάρχει μαζικότητα και αγωνιστικότητα από πλευράς των αγροτών, η σημερινή εικόνα αποδεικνύει ότι ο αγρότης πραγματικά στέκεται έξω από οποιεσδήποτε διαχωριστικές γραμμές που προσπαθεί η κυβέρνηση να βάλει μέσα από το γνωστή θεωρία της για υποκινητές και υποκινούμενους. Οι αγρότες στέκονται επάνω στα προβλήματα, που είναι καθαρά πολιτικά και θέλουν πολιτική απάντηση από την κυβέρνηση, προκειμένου να επιλυθούν. Η απάντηση θα πρέπει να είναι καθολική από τους αγρότες και κτηνοτρόφους, μέσα από την οργάνωσή τους και την ενότητά τους να προβάλουν τα αιτήματά τους για αλλαγή της πολιτικής, για να αλλάξουν οι κανονισμοί της ΕΕ, που πραγματικά οδηγούν στην καταστροφή τους αγρότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ