Τετάρτη 30 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ
Νέο χαράτσι στα αγροτικά εισοδήματα

Τις νέες διαστάσεις, που παίρνει η κυβερνητική επίθεση στο εισόδημα των αγροτών με το νέο χαράτσι που επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών στα αγροτικά αυτοκίνητα, καταγγέλλει σε δήλωσή του ο Σταύρος Σκοπελίτη βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Λέσβου.

Οπως επισημαίνει συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΚΚΕ: «Το χαράτσι αυτό δεν είναι καθ' όλο ευκαταφρόνητο, αφού ανέρχεται στις 25.000 δραχμές για τα αγροτικά αυτοκίνητα έως 3,5 τόνους. Είναι γνωστό, ότι μέχρι τώρα ο αγρότης πλήρωνε 16 δραχμές ανά κιλό ωφέλιμου φορτίου. Δηλαδή, για ένα αγροτικό αυτοκίνητο ωφέλιμου φορτίου 600 κιλών πλήρωνε 9.600 δραχμές, ενώ τώρα θα πληρώνει 25.000 δραχμές. Δηλαδή αύξηση κατά 260% (!). Κι αυτή η αύξηση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη για αυτοκίνητα μικρότερου ωφέλιμου φορτίου και θα φτάσει έως και πενταπλάσια».

Ο Σ. Σκοπελίτης καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι το νέο αυτό χαράτσι «έχει σαν στόχο την παραπέρα αφαίμαξη του εισοδήματος της αγροτιάς μας». Τέλος, καλεί τους αγρότες αντιδρώντας σ' αυτό να πάρουν μέρος μαζικά στη σημερινή κινητοποίηση και με τα αγροτικά τους να βρεθούν στις 10 το πρωί στη «Λάρσο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ