Τετάρτη 30 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΧΑΝΙΑ
Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα

Συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής οδού

Eurokinissi

Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα συνεχίζουν οι αγρότες του Νομού Χανίων τις περιοδείες τους στα χωριά. Χτες, από νωρίς το πρωί, συνεργεία οργώνουν την περιοχή Αποκόρωνα και τα χωριά του κάμπου, όπου έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στα εσπεριδοειδή. Την ίδια ώρα, παραταγμένα συνεχίζουν να βρίσκονται τα αγροτικά τους μηχανήματα κατά μήκος της Εθνικής οδού στα Μεγάλα Χωράφια, συνεχίζοντας για δεύτερη μέρα τις κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες που περιοδεύουν στα χωριά, συζητούν με τους συναδέλφους τους για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σπίτι το σπίτι, χωριό το χωριό, καλούν όλους να πάρουν μέρος στο δίκαιο αγώνα τους, στη μάχη για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους. Να ενώσουν τη φωνή τους με τους αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας, συντονίζοντας της δράση τους με την εργατική τάξη και τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης. Να βάλουν φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ που στόχο έχουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. «Δεν υπάρχουν περιθώρια, πρέπει να αγωνιστούμε για ό,τι μας ανήκει» δηλώνουν οι αγρότες, αποφασισμένοι να μείνουν στους δρόμους, μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.

Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, πραγματοποίησαν συμβολικό κλείσιμο του δρόμου στις 6.00 το απόγευμα, ενώ στις 7.00 όταν και άνοιξε ο δρόμος και στα δύο ρεύματα, οι αγρότες με τα αυτοκίνητά τους πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ