Τετάρτη 30 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Νέα τρακτέρ στα μπλόκα του αγώνα

Οργή για τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία των κυβερνώντων

Πυκνώνουν οι γραμμές του αγώνα, δυναμώνουν τα μπλόκα της αγωνιζόμενης αγροτιάς σε Φθιώτιδα και Βοιωτία. Χτες νέα τρακτέρ προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα, ενώ πληθαίνουν οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των ξωμάχων από εργατικά σωματεία και φορείς.

Δεύτερη μέρα χτες και οι αγρότες της Λιβαδειάς παραμένουν στο μετερίζι του αγώνα, στον κόμβο του Αϊ-Γιάννη. Οργανώνουν την παραμονή τους, βγάζουν συνεργεία περιφρούρησης - πρωινά και νυχτερινά - φτιάχνουν κλιμάκια για καθημερινές εξορμήσεις στα χωριά της περιοχής. Ηδη τις δύο προηγούμενες μέρες μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής επισκέφτηκαν τα χωριά Παύλο, Αγ. Δημήτριο, Καρυά, Κάστρο και Δαύλεια της επαρχίας Λιβαδειάς, και τα χωριά Θεσπιές και Βάγια της επαρχίας Θηβών. Μαζί τους στην επιστροφή ήρθαν 20 τρακτέρ απ' τον Αγ. Δημήτριο, πέντε απ' το Παύλο, τρία απ' την Καρυά, ενώ στο Καπαρέλλι είναι έτοιμοι να βγουν στους δρόμους του αγώνα και στα Βάγια έχουν παραταχθεί τρακτέρ στην πλατεία. Κάποια άλλα, που «απεγκλωβίστηκαν» χτες απ' τα εκκοκκιστήρια, συμπαρατάχτηκαν με τη μαχόμενη αγροτιά.

Στη χτεσινή μεσημεριανή συνεδρίασή της η Συντονιστική Επιτροπή ενημέρωσε τους αγρότες για τρέχοντα θέματα και για τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της κυβέρνησης και στη συνέχεια όλοι μαζί απέκλεισαν συμβολικά για είκοσι λεπτά το δρόμο, ενημερώνοντας παράλληλα τους διερχόμενους.

Ακόμα πιο δυναμικά, με περισσότερους αγρότες και τρακτέρ, ξημέρωσε η δεύτερη μέρα παραμονής στα μπλόκα της Ανθήλης και του Δρούγου στη Φθιώτιδα. Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής (ΣΕ) επισκέφτηκαν χτες χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και τα καμποχώρια της Λαμίας, καλώντας τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή στα μπλόκα. «Τα συναισθήματα οργής και αγανάκτησης που μας διακατέχουν, συνάδελφοι, να μετατραπούν σε δράση και αγώνα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, για την ανατροπή της και την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής πολιτικής», τόνιζαν τα μέλη της ΣΕ. Ακουγαν οι αγρότες, στο μυαλό τους στροβιλίζονταν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης και οι δεσμεύσεις του υπουργού Γεωργίας και υπογράμμιζαν τη διάσταση έργων και λόγων που βιώνουν. Αποτέλεσμα, σαράντα ακόμη τρακτέρ προχτές το βράδυ βγήκαν στο Μώλο, ενισχύοντας έτσι τα μπλόκα της Ανθήλης και του Δρούγου.

Ο Λαμιώτης επιστράτευσε στο μπλόκο της Ανθήλης την ευρηματικότητά του για να πει τον πόνο του

Eurokinissi

Ο Λαμιώτης επιστράτευσε στο μπλόκο της Ανθήλης την ευρηματικότητά του για να πει τον πόνο του
Ψηφίσματα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών εξέδωσαν οι Δήμοι Υπάτης, Λιανοκλαδίου, Μακρακώμης, Γοργοποτάμου, Στυλίδας, Εχιναίων και Πελασγίας. «Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα σας, απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματά σας», τόνιζαν όλα τα ψηφίσματα.

Το μπλόκο της Ανθήλης επισκέφτηκε και ο δήμαρχος Λαμιαίων, ενώ μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής παραβρέθηκαν στη συζήτηση που έγινε για το αγροτικό ζήτημα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Φθιώτιδας. Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών της Πελασγίας αποφάσισε τη διακοπή της παραμονής τους στα διόδια και την ένταξή τους στα μπλόκα της Ανθήλης και του Αλμυρού Βόλου. Τέλος, στην Εύβοια οι αγρότες των χωριών της περιοχής Μαντουδίου, μετά το προχτεσινό μαχητικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στο Μαντούδι και τη συμβολική κατάληψη της Αγροτικής Τράπεζας, βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση, ενώ σήμερα συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή για να αποφασίσει περαιτέρω κινητοποιήσεις και μέλη της θα κάνουν περιοδείες στα χωριά της περιοχής.


«ΟΧΙ στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς» (από το μπλόκο της Ανθήλης
«ΟΧΙ στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς» (από το μπλόκο της Ανθήλης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ