Τετάρτη 30 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ετοιμοι για νέα κλιμάκωση

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αγρότες στην Πελοπόννησο και με τα βλέμματα στραμμένα στους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα, ετοιμάζονται για νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει να εθελοτυφλεί στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτιά.

Χτες το μεσημέρι μετά από απόφαση των συνδικαλιστικών οργάνων των αγροτών στην Ηλεία, οι δυνάμεις των αγροτών μετά το ξενύχτι στο μετερίζι του δρόμου στο Λατίφι Αμαλιάδας, αποφάσισαν να εξορμήσουν στις ιδιαίτερες περιοχές τους, με στόχο την οργάνωση του αγώνα και σε περιφερειακό επίπεδο, συνεχίζοντας τις ενημερωτικές περιοδείες και εξορμήσεις στα χωριά.

Ο δίκαιος αγώνας που διεξάγει η αγροτιά της χώρας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, για τη μάχη της επιβίωσης με αξιοπρέπεια στα χωριά και τα χωράφια τους, δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό στους αγρότες - κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά - και δηλώνουν έτοιμοι να ξαναβγούν στους δρόμους, αυτή τη φορά πιο αποφασιστικά. Ηδη στην Αχαΐα και στη Μεσσηνία τα συνδικαλιστικά όργανα των αγροτών θα προχωρήσουν σε νέες συνελεύσεις για να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.

Στην Αιτωλοακαρνανία

Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Αντιρρίου, στη γέφυρα του Ευήνου, θα συγκεντρωθούν σήμερα το πρωί οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα, κλιμακώνοντας έτσι την αγωνιστική τους δραστηριότητα, μετά την έναρξη των νέων πανελλαδικών - παναγροτικών κινητοποιήσεων που άρχισαν την περασμένη Δευτέρα.

Ολη την ημέρα χτες τα αγροτικά συνδικαλιστικά στελέχη του νομού μαζί με αγρότες της περιοχής περιόδευσαν στα χωριά, καλώντας τους να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτηση - για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης - σε αγωνιστικό «παρών» στους δρόμους του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ