Τετάρτη 30 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
Κυβερνητική υπαναχώρηση - ελιγμός

Ανακλήθηκαν οι τσουχτερές αυξήσεις που είχαν επιβληθεί σαν «τιμωρία» σε 28 Δήμους

Κυβερνητική υπαναχώρηση - ελιγμός σημειώθηκε χτες στο θέμα της αύξησης των τιμών των αντικειμενικών αξιών σε 28 δήμους της χώρας, που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών τον προηγούμενο Δεκέμβρη. Να θυμίσουμε, ότι πρόκειται για 28 Δήμους, που είχαν κάνει ενστάσεις με τις οποίες ζητούσαν μείωση των αντικειμενικών αξιών (που είχαν αυξηθεί το Μάρτη του 2001). Αντί μείωσης η κυβέρνηση «τιμώρησε» τους Δήμους επιβάλλοντας νέες αυξήσεις (από 5% ως 60%) που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ από την 1η Γενάρη 2002, αλλά μετά τις αντιδράσεις η ισχύς των νέων «φουσκωμένων» αντικειμενικών αξιών μετατέθηκε για το Φλεβάρη του 2002.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης, δήλωσε λακωνικά ότι στους συγκεκριμένους 28 Δήμους οι αντικειμενικές αξίες επανέρχονται στα επίπεδα που είχαν εξαγγελθεί και ισχύουν από το Μάρτη του 2001. Δήλωσε επίσης ότι καμία μεταβολή - σσ στις αντικειμενικές αξίες- δεν επέρχεται ως αποτέλεσμα ενστάσεων ή διαφορετικών αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων. Στην ουσία της βέβαια η κυβερνητική - φορομπηχτική πολιτική μένει ανέπαφη. Γιατί το ουσιώδες ήταν οι υπέρογκες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση το Μάρτη του 2001 που συμπαρασύρουν ανοδικά τη φορολογία μεταβιβάσεων. Αυτό που ίσως «τσαλακώθηκε», ήταν το προσωπικό κύρος του υπουργού, ο οποίος εξαναγκάστηκε να ανακαλέσει χθες, ένα -έστω επιμέρους- μέτρο.

Οι 28 Δήμοι που είχαν «τιμωρηθεί» με νέες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών και τώρα ανακαλείται η τιμωρία - ίσως και επειδή σε 7 μήνες θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές - είναι οι Δήμοι: Αθήνας, Ψυχικού, Μελισσίων, Ασπροπύργου, Βούλας, Φιλοθέης, Παπάγου, Νέας Μάκρης, Νέας Ερυθραίας, Ηρακλείου Αττικής, Λυκόβρυσης Αττικής, Κορωπίου, Κερατέας, Καλυβίων, Καισαριανής, Βουλιαγμένης, Αιτωλικού, Μεσολογγίου, Δράμας, Λάρισας, Ελλομένου Λευκάδας, Αργους, Στυλίδας, Ναυπλίου, Φιλιατρών, Λιβαδειάς, Διδυμότειχου, Μυκόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ