Τετάρτη 30 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Νέα ροή προς τα Τέμπη

Συναντήσεις της Επιτροπής Αγώνα την Παρασκευή με τους αρχηγούς των κομμάτων. Την ερχόμενη Δευτέρα με την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας. Την Κυριακή στο μπλόκο σύσκεψη εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των άλλων μαζικών φορέων της Θεσσαλίας

Η χτεσινή, δεύτερη, μέρα των αγροτικών κινητοποιήσεων βρήκε τους Θεσσαλούς αγρότες πιο αποφασισμένους να συνεχίσουν τον αγώνα τους και το μπλόκο των Τεμπών πιο «πυκνό» από τα τρακτέρ που καταφθάνουν συνεχώς από τις γύρω περιοχές. Το «κόλπο» της κυβέρνησης, να παραδώσουν οι βαμβακοπαραγωγοί στα εκκοκκιστήρια τη σοδειά τους μέσα σ' ένα 48ωρο, με σκοπό να εμποδίσει την προσέλευσή τους στα μπλόκα δεν επέφερε τα επιθυμητά γι' αυτήν αποτελέσματα. Φεύγοντας από τα εκκοκκιστήρια οι αγρότες παίρνουν τον δρόμο για το μπλόκο των Τεμπών.

Ταυτόχρονα, συνεχείς είναι οι εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τον δίκαιο αγώνα των αγροτών, από μαζικούς φορείς των εργαζομένων και της νεολαίας, οι οποίοι τονίζουν την κοινή αιτία απ' όπου προέρχονται όλα τα προβλήματα για τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας. Αιτία που δεν είναι άλλη από την κυβερνητική πολιτική.

Από χτες οι αγρότες ξεκίνησαν να κλείνουν, περιοδικά, την Εθνική Οδό, μια τακτική που θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, ενώ έχουν αποφασιστεί και οι παρακάτω ενέργειες: Για μεθαύριο Παρασκευή η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών θα ζητήσει συνάντηση με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τα οποία θα κληθούν να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών. Την Κυριακή, στο μπλόκο των Τεμπών, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη νομαρχών, δημάρχων κι άλλων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπροσώπων λαϊκών μαζικών φορέων της περιοχής. Για τη Δευτέρα, θα επιδιωχτεί συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας, Γ. Δρυ.

Ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, μιλώντας χτες στους συγκεντρωμένους αγρότες, τόνισε την ανάγκη να πυκνώσουν ακόμα περισσότερο οι γραμμές του αγώνα, αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιλυθούν τα οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Ομάδες περιφρούρησης έμειναν στο μπλόκο όλη τη νύχτα
Ομάδες περιφρούρησης έμειναν στο μπλόκο όλη τη νύχτα
«Ακούσαμε πολλά "θα" από την κυβέρνηση. "Θα" αποζημιωθούν οι ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, "θα" γίνουν τα αρδευτικά έργα, "θα" ανακοινωθούν νέες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα. Το "δούλεμα" πάει καλά» τόνισε ο Β. Μπούτας και συνέχισε: «Το μόνο που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να φέρει τους αγρότες αντιμέτωπους με την υπόλοιπη κοινωνία. Ο δικός μας αγώνας όμως είναι προς το συμφέρον των άλλων εργαζομένων. Θέλουμε να παράγουμε ελληνικά, υγιεινά και φτηνά προϊόντα για να μπορεί να τα αγοράζει και ο φτωχός λαός. Γι' αυτό λέμε στους εργαζόμενους ότι ο δικός μας αγώνας είναι και δικός τους αγώνας».

Ο Χαρ. Αρχοντής, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, κατήγγειλε την προσπάθεια συκοφάντησης των αγροτικών κινητοποιήσεων από την κυβέρνηση, αλλά και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ που στέκεται μακριά από τον αγωνιζόμενο αγρότη.

Υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων και κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης τάχθηκαν στις ομιλίες τους ο Δ. Τσέλιος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Καρδίτσας και ο Φ. Σαλταγιάννης μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Τρικάλων.


Από τη χτεσινή σύσκεψη στα Τέμπη
Από τη χτεσινή σύσκεψη στα Τέμπη
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόγραμμα δράσης αποφάσισε το Μπλόκο της Νίκαιας (2016-01-30 00:00:00.0)
«Συμφωνούμε με την ΚΑΠ» (2015-03-27 00:00:00.0)
Με μεγάλη συμμετοχή το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (2014-02-04 00:00:00.0)
Συνεχίζουν και δυναμώνουν τον αγώνα τους (2013-02-22 00:00:00.0)
Ο «στρατός» των τρακτέρ στα Τέμπη (2002-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ