ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ακατάπαυστες ισραηλινές επιθέσεις
  • Συνεχίστηκε, χτες, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, με αμείωτη ένταση, η ολομέτωπη επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά θέσεων της Παλαιστινιακής Αρχής
  • «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να διαλύσουμε τους τρομοκράτες» λέει ο Σαρόν, «δε γονατίζουμε» προειδοποιεί ο Αραφάτ

Στο στόχαστρο ο παλαιστινιακός λαός

Associated Press

Στο στόχαστρο ο παλαιστινιακός λαός
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΝΑΜΠΛΟΥΣ.-

Συνεχίστηκε, και χθες, ο καταιγισμός επιδρομών με ελικόπτερα, μαχητικά αεροσκάφη, στρατιωτικά πλοία και τεθωρακισμένα του ισραηλινού στρατού κατά θέσεων της Παλαιστινιακής Αρχής, αστυνομικών τμημάτων, εγκαταστάσεων ασφαλείας και της επίλεκτης φρουράς «Φορς 17». Στόχος των επιδρομών ήταν, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, η έδρα του Παλαιστινίου ηγέτη στη Ραμάλα, ενώ ανατινάχτηκε το κτίριο της παλαιστινιακής ραδιοτηλεόρασης «Φωνή της Παλαιστίνης» στη Λωρίδα της Γάζας.

Αλλεπάλληλες ήταν και χθες οι επιδρομές, όλων των ειδών, του ισραηλινού στρατού κατά των παλαιστινιακών εδαφών, παρά τις διαβεβαιώσεις ορισμένων Ισραηλινών αξιωματούχων ότι η τακτική του ισραηλινού στρατού θα αλλάξει, προκειμένου να επικεντρωθεί σε σύντομες και αποτελεσματικές επιθέσεις εναντίον πολύ συγκεκριμένων στόχων από ειδικές μονάδες κομάντος. Τα ισραηλινά ελικόπτερα και «F-16» δε σταμάτησαν στιγμή από χθες τα ξημερώματα μέχρι και μετά τη δύση του ηλίου να βάλλουν κατά διαφόρων στόχων, ενώ συνολικά οι χθεσινές απώλειες έφθασαν τους 10 Παλαιστίνιους νεκρούς, ανεβάζοντας το θλιβερό απολογισμό σε συνολικά 48 νεκρούς, 38 Παλαιστινίους και 10 Ισραηλινούς, μόνο μέσα στα τρία τελευταία 24ωρα.

Τα ισραηλινά τανκς έχουν αποκλείσει όλες τις ισραηλινές περιοχές

Associated Press

Τα ισραηλινά τανκς έχουν αποκλείσει όλες τις ισραηλινές περιοχές
Ισραηλινά τεθωρακισμένα εισέβαλαν στα ανατολικά προάστια της πόλης της Γάζας, όπου κατέστρεψαν σπίτι που υποστηρίζουν ότι διέμεναν στελέχη της «Χαμάς», ενώ λίγη ώρα αργότερα, στην ίδια περιοχή, ανατίναξαν το κτίριο της παλαιστινιακής ραδιοτηλεόρασης. Τεθωρακισμένα εισέβαλαν και στην πόλη της Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου σημειώθηκε μάχη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 6 Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν άλλοι 40. Ταυτοχρόνως, ελικόπτερα έβαλλαν κατά εγκαταστάσεων της παλαιστινιακής αστυνομίας και της «Φορς 17», στην ίδια πόλη. Εκρυθμη ήταν η κατάσταση στην πόλη της Γάζας, όπου χθες, με τη συμμετοχή χιλιάδων Παλαιστινίων που ζητούσαν εκδίκηση και διακήρυτταν ότι «θα παρελάσουν μέχρι την Ιερουσαλήμ», έγιναν οι κηδείες των θυμάτων της ολομέτωπης ισραηλινής επίθεσης που άρχισε την Τετάρτη τα ξημερώματα.

Λίγες ώρες αργότερα, ένας Παλαιστίνιος έπεφτε νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών σε φυλάκιο της Δυτικής Οχθης, ένας άλλος Παλαιστίνιος στο σημείο ελέγχου Καλάντια έξω από τη Ραμάλα, και άλλος ένας ένοπλος Παλαιστίνιος κοντά σε φυλάκιο της πόλης Τουλκαρέμ, αφού πρώτα τραυμάτισε 2 Ισραηλινούς στρατιώτες. Στο ίδιο επεισόδιο σκοτώθηκε και ένας περαστικός Ισραηλινός Αραβας. Χθες το πρωί, ισραηλινά ελικόπτερα έπληξαν για άλλη μια φορά κτίριο ασφαλείας εντός της έδρας του Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα, όπως και αστυνομικό τμήμα στη Νάμπλους, όπου πραγματοποιήθηκε και μικρής διάρκειας εισβολή, κατά την οποία καταλήφθηκε προσωρινά ένα κτίριο με κατοικίες.

Αραφάτ: «Δε γονατίζουμε»

Ισραηλινός αστυνομικός στέκεται πάνω από νεκρό Παλαιστίνιο

Associated Press

Ισραηλινός αστυνομικός στέκεται πάνω από νεκρό Παλαιστίνιο
Ο Γιάσερ Αραφάτ, αφού επιθεώρησε τις ζημιές στις εγκαταστάσεις του στη Ραμάλα, και συναντήθηκε με θρησκευτικούς ηγέτες, επανέλαβε την έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός και τη δέσμευσή του για συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας. Χαρακτήρισε τις ισραηλινές επιθέσεις «προσπάθεια να γονατίσει ο παλαιστινιακός λαός και η ηγεσία του», προειδοποίησε, όμως, ότι ο παλαιστινιακός λαός είναι πολύ δυνατός και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Ο στενός συνεργάτης του, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκτιμούσε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση «προσπαθεί να καταστρέψει την Π. Αρχή» και επαναλάμβανε την έκκλησή του προς τη διεθνή κοινότητα, και κυρίως προς τις ΗΠΑ, να παρέμβουν για να αποφευχθεί ο ολοκληρωτικός πόλεμος. Σύμφωνα με τον Ρουντέινα, ο Αμερικανός Πρόεδρος, με επιστολή του προς τον Γιάσερ Αραφάτ, δηλώνει δεσμευμένος «στην επιλογή της ειρήνης».

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, αργά το απόγευμα, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις Παλαιστινίων αξιωματούχων ασφαλείας, ότι συνελήφθησαν στη Νάμπλους 3 ηγετικά στελέχη της οργάνωσης «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης», ως βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Ισραηλινού υπουργού Τουρισμού, Ρεαβάμ Ζεεβί, τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Γιάσερ Αραφάτ κατέστησε σαφές ότι οι ύποπτοι θα οδηγηθούν στην παλαιστινιακή Δικαιοσύνη και ζήτησε από την ισραηλινή ηγεσία να υλοποιήσει την υπόσχεσή της ότι θα άρει την «ομηρία» του στη Ραμάλα, εφόσον προσαχθούν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του Ζεεβί.

Σαρόν: «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε»

Την παράδοση των συλληφθέντων στην ισραηλινή Δικαιοσύνη έθεσε ως όρο για την άρση της ομηρίας Αραφάτ, ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, Ραανάν Γκισίν, που τόνισε ότι η πληροφορία δεν έχει διασταυρωθεί από ισραηλινές υπηρεσίες. Ο Γκισίν επανέλαβε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις δε στοχεύουν τον παλαιστινιακό λαό, αλλά την τρομοκρατία. Αργά το βράδυ, στο διάγγελμά του προς τον ισραηλινό λαό, ο Αριέλ Σαρόν επαναλάμβανε ότι «το Ισραήλ δε θα σταματήσει, αν δε διαλύσει ολοκληρωτικά το τρομοκρατικό δίκτυο». Το βράδυ της Τετάρτης, ο Αριέλ Σαρόν είχε δηλώσει ότι «το Ισραήλ βρίσκεται σε έναν πόλεμο που κηρύχτηκε εναντίον του από μια συμμαχία του τρόμου, που ιδρύθηκε από τον Γιάσερ Αραφάτ, όταν επέλεξε την τρομοκρατική στρατηγική».

Εντούτοις, Ισραηλινοί αξιωματούχοι και αναλυτές αναγνώριζαν ότι οι παλαιστινιακές οργανώσεις έχουν αλλάξει τακτική, επιλέγοντας πλέον στρατιωτικούς στόχους εντός των αυτόνομων εδαφών και αποφεύγοντας τις επιθέσεις κατά πολιτών, γεγονός, που, όπως εκτιμούσαν, υποσκάπτει την πάγια θέση της ισραηλινής κυβέρνησης ότι αντιμετωπίζει τρομοκράτες και μεταβάλλοντας αυτομάτως τις παλαιστινιακές επιθέσεις σε πράξεις ανταρτών απελευθερωτικού αγώνα. Η εκτίμηση αυτή, σε συνδυασμό με τον έντονο προβληματισμό που επικρατεί για τις ικανότητες του ισραηλινού στρατού, έχει οδηγήσει μερίδα του Τύπου, αλλά και ανώνυμων αξιωματούχων να υποστηρίζουν ότι «πιθανώς η καλύτερη λύση να είναι, πλέον, ο τερματισμός της κατοχής».

Με τη διαπραγματευτική οδό τάχθηκε, για άλλη μια φορά, χθες ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, που βρίσκεται στην Ισπανία για επαφές με την προεδρία της ΕΕ. Ο Σιμόν Πέρες τόνισε ότι η πολιτική λύση είναι μοναδική διέξοδος από την κατάσταση, που, όπως υπογράμμισε, πλήττει πλέον εξαιρετικά έντονα και τις δύο πλευρές. Ο Πέρες, επίσης, καταδίκασε κάθε ισραηλινή προσπάθεια να επιβάλει μια νέα παλαιστινιακή ηγεσία, επισημαίνοντας ότι θα είναι τραγικό λάθος για το Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών έχει, ήδη, εισηγηθεί στην κυβέρνηση Σαρόν την άρση της ομηρίας του Γιάσερ Αραφάτ, εκτιμώντας ότι μια τέτοια κίνηση «θα βοηθήσει πολύ την αποκλιμάκωση της κατάστασης». Ταυτόχρονα, το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι ο υπουργός Αμυνας, Μπένιαμιν Μπεν Ελιέζερ, συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο υπεύθυνο Ασφαλείας της Γάζας, Μοχάμαντ Ντάχλαν, και τον οικονομικό σύμβουλο του Αραφάτ, Μοχάμαντ Ρασίντ, χωρίς να γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συνάντησης.

Η Ουάσιγκτον, από την πλευρά της, αν και επέρριψε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στην παλαιστινιακή ηγεσία που «δεν έχει πράξει ό,τι οφείλει για να σταματήσει τις επιθέσεις», φρόντισε, μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, να εκφράσει τη βαθιά δυσαρέσκειά της για τις ισραηλινές επιθέσεις, καθώς «δεν εξυπηρετούν το στόχο της αποκλιμάκωσης». Η Μόσχα ζήτησε και από τις δύο πλευρές να αποφύγουν την κλιμάκωση της βίας, ενώ η ΕΕ εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την ένταση της βίας και εκτίμησε ότι η περιοχή βρίσκεται στα πρόθυρα «ολικής κατάστασης πολέμου».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας επρόκειτο να συνεδριάσει, αργά το βράδυ χθες, εκτάκτως για την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, μετά από αίτημα των Παλαιστινίων, που στηρίχτηκε από τις αραβικές χώρες και τη Γαλλία. Η Π. Αρχή ζητά τη λήψη «άμεσων μέτρων» για την προστασία του παλαιστινιακού λαού. Εντούτοις, αναμενόταν η Ουάσιγκτον να ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση καταδικάζει την κυβέρνηση Σαρόν.

ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΠΟΥΣ
Τρίτος σταθμός η Κίνα

ΠΕΚΙΝΟ.--

Παρά τη «θερμότητα» που αναδυόταν στη συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Ουόκερ Μπους και του Κινέζου ομόλογού του, Ζιάνγκ Ζεμίν, παρά τη σερενάτα στα ιταλικά που τραγούδησε ο Ζεμίν, παρά τα χαμόγελα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου μετά την πρώτη τους συνάντηση που τη μονοπώλησαν οι εξελίξεις στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, οι διμερείς σχέσεις και η «διασπορά» της τεχνολογίας στον τομέα των εξοπλισμών, οι διαστάσεις των δύο πλευρών παραμένουν.

Η διάσταση αυτή έγινε εμφανής, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων. Μπορεί ο Τζορτζ Μπους να ζήτησε τη μεσολάβηση της Κίνας προς τη ΛΔ Κορέας, προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος και να εκτονωθεί η ένταση, την ίδια όμως στιγμή διαβεβαίωσε το συνομιλητή του ότι η στάση της Ουάσιγκτον στο ακανθώδες για το Πεκίνο θέμα της Ταϊβάν, δεν αλλάζει ενώ εξέφρασε την ευχή η Κίνα να απορρίψει σθεναρά τη διάδοση της πυραυλικής και εξοπλιστικής τεχνολογίας. Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ επανειλημμένως έχουν κατηγορήσει την Κίνα για διάδοση και πώληση όπλων και τεχνολογίας, σε χώρες όπως το Ιράν και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, χώρες που συνιστούν πια το «άξονα του κακού» και νέο μέγιστο εχθρό των ΗΠΑ.

Επίσης, ο Μπους ευχήθηκε ο κινεζικός λαός να μπορεί να διαβιεί σε συνθήκες ελευθερίας γνώμης και έκφρασης, σαφέστατη νύξη στις κατηγορίες που αποδίδουν συχνά οι Ηνωμένες Πολιτείες για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα και τέλος κάλεσε τον ομόλογό του να επισκεφθεί τις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο Κινέζος Πρόεδρος του απάντησε πως ελπίζει ότι είναι δυνατό να ξαναρχίσουν οι επαφές μεταξύ των δύο χωρών. Συνέστησε στον Αμερικανό ομόλογό του υπομονή στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και τόνισε την ανάγκη για ειρήνη στο Ιράκ, το οποίο η Ουάσινγκτον έχει συμπεριλάβει στον «άξονα του κακού». «Το σημαντικό πράγμα είναι να εκτιμηθεί η ειρήνη», τόνισε ο Κινέζος Πρόεδρος, απαντώντας σε ερώτηση αν η Κίνα θα υποστηρίξει τη χρήση βίας για την ανατροπή του Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν και συνέχισε, «επιτρέψτε μου να απαντήσω με μια κινεζική παροιμία: Περισσότερη βιασύνη μικρότερη ταχύτητα... Παρά το γεγονός ότι ορισμένες φορές υπάρχουν προβλήματα που χρειάζονται άμεση λύση, η υπομονή είναι μερικές αναγκαία».

Ο Μπους δήλωσε, πάντως, στον Ζιάνγκ ότι η Ουάσινγκτον δε θα χρησιμοποιεί κατ' ανάγκη βία εναντίον κάθε στόχου στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Σε γενικές γραμμές ο Κινέζος Πρόεδρος χαρακτήρισε πολύ καλές τις πρώτες συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη που προσέφερε το Πεκίνο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, αποδέχτηκε εξάλλου πρόσκληση του Μπους και θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, πριν από τη σύνοδο του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας και Ειρηνικού (APEC) στο Μεξικό.

ΑΛΒΑΝΙΑ
«Αντισυνταγματικώς» εκλέχτηκε νέα κυβέρνηση

ΤΙΡΑΝΑ.-

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας έβαλε «φωτιά» χτες και πάλι στα πολιτικά πράγματα της χώρας, κρίνοντας αντισυνταγματική τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ανάδειξη νέου πρωθυπουργού - του Παντελί Μάικο, που έλαβε και προεδρικό χρίσμα το περασμένο Σάββατο... - και της κυβέρνησής του.

Η απόφαση βασίστηκε στο άρθρο 96 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός της χώρας παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και εντός δέκα ημερών παρουσιάζει το πρόγραμμα και τη σύνθεση της κυβέρνησής του: Αλλά ο Μάικο παρουσιάστηκε την ίδια μέρα μαζί με το πρόγραμμα και τη σύνθεση της κυβέρνησής του στη Βουλή, χωρίς να ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπεται.

Τα 5 κυβερνητικά κόμματα φέρονται αναστατωμένα και τουλάχιστον ένα εξ αυτών, το κόμμα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», καταδίκασε την απόφαση ως «θεσμικό πραξικόπημα», όπως είπε ο Πρόεδρός του Αρμπέν Ιμάμι.

ΝΕΠΑΛ
Παρατάθηκε η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-

Τουλάχιστον 49 είναι οι νεκροί μαοϊκοί αντάρτες από επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας στο Νεπάλ τις τελευταίες δύο ημέρες, σύμφωνα με τοπικά και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ταυτόχρονα, η Βουλή ανακοίνωσε την 3μηνη παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, που έχει κηρυχτεί στη χώρα, εξουσιοδοτώντας, ταυτόχρονα, τις δυνάμεις ασφαλείας - που έχουν υποστεί σοβαρές ήττες τους τελευταίους μήνες σε στρατιωτικό επίπεδο - να λάβουν κάθε μέτρο που κρίνουν αναγκαίο για να αντιμετωπίσουν την «απειλή» που οι αντάρτες αντιπροσωπεύουν.

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Μονιμοποίηση της εκεχειρίας;

ΚΟΛΟΜΠΟ.-

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές της Σρι Λάνκα όσο και πηγές που πρόσκεινται στην αυτονομιστική οργάνωση Τίγρεις των Ταμίλ ΕΛΑΜ επέμεναν χτες ότι έχει ήδη οριστικοποιηθεί η συμφωνία παράτασης επ' αόριστον της τρίμηνης εκεχειρίας που είχε αρχίσει το Δεκέμβρη.

Πάντως την επίσημη ανακοίνωση αναμενόταν να κάνει, για λόγους... δημοσίων σχέσεων, διπλωματική αντιπροσωπεία της Νορβηγίας, χώρας που - λόγω των ισχυρών οικονομικών της συμφερόντων στη νήσο - πρωταγωνιστεί σε μια «διπλωματική πρωτοβουλία» για την έναρξη μιας «ειρηνευτικής διαδικασίας» και τον τερματισμό του πολυετούς εμφυλίου.

Ομως στο βορρά οι συγκρούσεις είχαν ξαναρχίσει και, σύμφωνα με το CNN, μια σφοδρή ναυμαχία ανάμεσα σε κυβερνητικά σκάφη και πλοιάρια των Τίγρεων είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 3 ναύτες. Ενώ σε άλλο επεισόδιο πέντε μέλη ένοπλης φρουράς των Ταμίλ σκοτώθηκαν στην πόλη Βαβουνίγια, πιθανώς από επίθεση των Τίγρεων. Η κυβέρνηση επέμεινε ότι οι παραβιάσεις της εκεχειρίας αυτές δε θα επηρεάσουν τη συνολικότερη διαδικασία.

Συλλαλητήριο για το Παλαιστινιακό

Την Πέμπτη 28 Φλεβάρη στο Πάρκο Ελευθερίας από εργατικούς και μαζικούς φορείς

Με κοινή ανακοίνωσή τους, η Ενωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα, η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η ΟΛΜΕ και κοινωνικά κινήματα και κινήσεις ειρήνης καλούν τον ελληνικό λαό, τα εργατικά σωματεία και όλες τις κοινωνικές οργανώσεις σε μαζικό συλλαλητήριο στις 28 Φλεβάρη και ώρα 18.00 στο πάρκο Ελευθερίας, με πορεία ακολούθως προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η εξέγερση του παλαιστινιακού λαού ενάντια στις δυνάμεις κατοχής συνεχίζεται με αμείωτη ένταση... ο φόρος αίματος που καθημερινά καταθέτουν οι Παλαιστίνιοι μαχητές αλλά και ο άμαχος πληθυσμός δεν έχει τέλος. Ο αγώνας τους είναι άνισος, είναι όμως ένας αγώνας για την ύπαρξη ενός ολόκληρου λαού.

»Στην απέναντι όχθη ο Αριέλ Σαρόν, υπεύθυνος για τη σφαγή χιλιάδων Παλαιστινίων σε προσφυγικά στρατόπεδα, συνεχίζει το καταστροφικό του έργο, χαρακτηρίζοντας έναν ολόκληρο λαό που παλεύει για την ελευθερία του ως "τρομοκράτες". Στις εγκληματικές του ενέργειες έχει την πλήρη κάλυψη και υποστήριξη... των ΗΠΑ».

Ως βασικά σημεία και αιτήματα του συλλαλητηρίου οι οργανώσεις προβάλλουν: «Να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση με ουσιαστικότερες παρεμβάσεις της στους Διεθνείς Οργανισμούς να στηρίξει το αίτημα του παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη, να υψώσουμε για άλλη μια φορά τη φωνή μας για να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, προκειμένου να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή και οι Παλαιστίνιοι να αποκτήσουν πατρίδα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ