Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Μονιμοποίηση της εκεχειρίας;

ΚΟΛΟΜΠΟ.-

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές της Σρι Λάνκα όσο και πηγές που πρόσκεινται στην αυτονομιστική οργάνωση Τίγρεις των Ταμίλ ΕΛΑΜ επέμεναν χτες ότι έχει ήδη οριστικοποιηθεί η συμφωνία παράτασης επ' αόριστον της τρίμηνης εκεχειρίας που είχε αρχίσει το Δεκέμβρη.

Πάντως την επίσημη ανακοίνωση αναμενόταν να κάνει, για λόγους... δημοσίων σχέσεων, διπλωματική αντιπροσωπεία της Νορβηγίας, χώρας που - λόγω των ισχυρών οικονομικών της συμφερόντων στη νήσο - πρωταγωνιστεί σε μια «διπλωματική πρωτοβουλία» για την έναρξη μιας «ειρηνευτικής διαδικασίας» και τον τερματισμό του πολυετούς εμφυλίου.

Ομως στο βορρά οι συγκρούσεις είχαν ξαναρχίσει και, σύμφωνα με το CNN, μια σφοδρή ναυμαχία ανάμεσα σε κυβερνητικά σκάφη και πλοιάρια των Τίγρεων είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 3 ναύτες. Ενώ σε άλλο επεισόδιο πέντε μέλη ένοπλης φρουράς των Ταμίλ σκοτώθηκαν στην πόλη Βαβουνίγια, πιθανώς από επίθεση των Τίγρεων. Η κυβέρνηση επέμεινε ότι οι παραβιάσεις της εκεχειρίας αυτές δε θα επηρεάσουν τη συνολικότερη διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ