ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Απρίλη 2002
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Προσλήψεις με πρόσθετη μοριοδότηση

Εκλεισαν πριν ξεκινήσουν τον νέο κύκλο κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, κρίνοντας ως «απόλυτα ικανοποιητικές» τις απαντήσεις που έλαβαν στα αιτήματά τους από τον υπουργό Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδη.

Σε χτεσινή μεταξύ τους συνάντηση, μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων, ο υπουργός ανακοίνωσε πως θα δοθεί πρόσθετη μοριοδότηση, της τάξης του 40%, σε όσους έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 24 μήνες προϋπηρεσίας στην ίδια ειδικότητα, από 1/1/1994 και μέχρι τη δημοσίευση του σχετικού νόμου. Η συγκεκριμένη ρύθμιση καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και ανοίγει το δρόμο για τη μονιμοποίησή τους, εφόσον ο Δήμος Αθηναίων προκηρύξει τις αντίστοιχες θέσεις μόνιμου προσωπικού.

Σε ό,τι αφορά στο πριμ παραγωγικότητας που διεκδικούν οι εργαζόμενοι, ο υπουργός είπε πως θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή η υποχρέωση των δήμων να το καταβάλλουν μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Για τον διπλασιασμό του εφάπαξ, από 1,5 σε 3 εκατομμύρια δραχμές, παρέπεμψε σε επόμενη νομοθετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, πριν το Πάσχα θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη ρύθμιση για την τύχη των συμβασιούχων. Επιπρόσθετη μοριοδότηση 40% θα προστεθεί στη βαθμολογία που συμπληρώνουν οι συμβασιούχοι λόγω της προϋπηρεσίας τους. Το ποσοστό αυτό θα λάβουν όσοι έχουν τουλάχιστον 24 μήνες προϋπηρεσία και εφόσον διεκδικήσουν θέση ίδιας ειδικότητας στον ίδιο ή άλλο φορέα. Η μοριοδότηση αυτή ισχύει μέχρι και τα τέλη του 2004, οπότε και λήγει ο τριετής προγραμματισμός των προσλήψεων, με βάση τον οποίο οι φορείς του δημοσίου θα πρέπει να προκηρύξουν θέσεις για πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες που δουλεύουν συμβασιούχοι.

Η μοριοδότηση αυτή θα ισχύει για τις προσλήψεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2004 και αφορά περίπου 30.000 συμβασιούχους που απασχολούνται στο δημόσιο και οι οποίοι αποκτούν περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν ως μόνιμοι.

ΟΤΕ
Με συμβασιούχους και ελαστικές σχέσεις

Συνεχίζει και η νέα διοίκηση του ΟΤΕ την απαράδεκτη τακτική να καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες με προσλήψεις συμβασιούχων αντί μονίμων. Προκήρυξε νέες θέσεις, παραβλέποντας τους ήδη εργαζομένους εκεί με πολυετή υπηρεσία, διαιωνίζοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις οκτάμηνες συμβάσεις τετράωρης απασχόλησης. Οι συμβασιούχοι απαντούν με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ο Σύλλογος Συμβασιούχων ΟΤΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι η πρόσφατα εκλεγμένη διοίκηση του Οργανισμού, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, προκήρυξε κρυφά 800 θέσεις προσωπικού τηλεφωνικής εξυπηρέτησης («131» κλπ), λίγες μέρες πριν την αναμενόμενη σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για την πριμοδότηση της προϋπηρεσίας. Οι συμβασιούχοι προσθέτουν ότι η διοίκηση με τη σχετική προκήρυξη επιχειρεί να προσλάβει αφενός προσωπικό χωρίς καμία εμπειρία (200 θέσεις) και αφετέρου δήθεν με εμπειρία, βάζοντας όμως απαγορευτικό φραγμό όριο ηλικίας μέχρι 30 ετών.

Κατηγορούν τη διοίκηση ότι αγνοεί τους επί χρόνια απασχολούμενους ως συμβασιούχους του ΟΤΕ με την ειδικότητα του τηλεφωνικού ανταποκριτή, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Συμπληρώνουν ότι η διοίκηση παραβλέπει την πολυετή προϋπηρεσία τους και το γεγονός ότι καταρτίστηκαν με δαπάνες του Οργανισμού.

Αναφέρουν ως χαρακτηριστικό στοιχείο ότι σε συνολικά 800 προκηρυσσόμενες θέσεις, δε βρέθηκε ούτε μία θέση για απασχόληση μετά από αξιολόγηση προσόντων και τυπικών προϋποθέσεων για τα μέλη του Συλλόγου που δεν υπερβαίνουν τους 250 εργαζόμενους.

Οι συμβασιούχοι χαρακτηρίζουν ανειλικρινή τη στάση των υπευθύνων της Διεύθυνσης Προσωπικού, που την περασμένη βδομάδα «διαβεβαίωναν» ότι δεν καταρτιζόταν προκήρυξη προσλήψεων και ότι θα ληφτούν σοβαρά υπόψη η προϋπηρεσία και το αυξημένο όριο ηλικίας. Τέλος σήμερα το πρωί προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8:30 πμ στο Κεντρικό Μέγαρο του Οργανισμού και μετά στην Υπηρεσία Τηλεφωνικής Ανταπόκρισης στο κτίριο του ΟΤΕ της Γ' Σεπτεμβρίου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Για τη συμμετοχή σας στο βαρύτατο πένθος μας για τον πολυαγαπημένο μας πατέρα και παππού

ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΤΥΛ. ΣΤΑΥΡΙΝΑΔΗ

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Τα παιδιά του: Στέλιος - Τασία, Βασιλεία.

Τα εγγόνια του: Γιώργος - Μοσχούλα, Ερνέστος, Ηλέκτρα.

Το 40ήμερο μνημόσυνο θα γίνει στον Ιερό Ναό Νεκροταφείου Βύρωνα, την Κυριακή 21 Απριλίου 2002 και ώρα 15.10.

Χωρίς ταξί αύριο και μεθαύριο

Για σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου ακινητοποιούνται αύριο τα ταξί (σ΄ολόκληρη τη χώρα) και μεθαύριο (στο λεκανοπέδιο)
Για σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου ακινητοποιούνται αύριο τα ταξί (σ΄ολόκληρη τη χώρα) και μεθαύριο (στο λεκανοπέδιο)
Την ακινητοποίηση των οχημάτων τους για 48 ώρες, από αύριο στις 5 τα ξημερώματα, αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία της κυβέρνησης να επιλύσει σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου.

Παράλληλα, αλλά μόνο για αύριο Τετάρτη, θα ακινητοποιηθούν για 24 ώρες τα ταξί και αγοραία σε όλη την Ελλάδα, με απόφαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ).

Τα μέλη του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), μεταξύ άλλων, διαμαρτύρονται: Για την καθήλωση των κομίστρων εδώ και ενάμιση χρόνο, όταν οι ανατιμήσεις στα είδη που επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία των ταξί (καύσιμα, ασφάλιστρα, ανταλλακτικά, κλπ.) «τρέχουν» ανεξέλεγκτες. Για την ανυπαρξία χώρων στάθμευσης και επιβίβασης - αποβίβασης επιβατών (πιάτσες). Για τη σχεδιαζόμενη επέκταση των λεωφορειολωρίδων, που περιορίζουν δραστικά το έργο τους, ενώ θεωρούν και ασύμφορη την εξυπηρέτηση επιβατών από και προς το αεροδρόμιο Σπάτων, με το υπάρχον κόμιστρο.

Κύριο αίτημα των ιδιοκτητών ταξί και αγοραίων της επαρχίας, είναι οι ποινικές διώξεις και οι άλλες ποινές που υφίστανται, ακόμα και στις περιπτώσεις που εξυπηρετούν εν αγνοία τους λαθρομετανάστες.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας έχουν προγραμματίσει για αύριο στις 11 π.μ., συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από τα γραφεία του Συνδικάτου τους (Μάρνη 17).

ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας πατέρα, παππού, αδελφό και θείο

ΠΑΝΤΕΛΗ Δ. ΔΗΜΑΚΟ

Συνταξιούχο Δικηγόρο ετών 91

που πέθανε στις 14/4/2002, κηδεύουμε σήμερα Τρίτη 16/4/2002 και ώρα 3.30 μ.μ. εκ του ιερού ναού Αγίου Λαζάρου του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών.

Τα παιδιά: Φρόσω και Νίκος Κιάος, Νανά, Δημήτρης και Αννα Μπέρτελς. Τα εγγόνια: Μαργαρίτα, Θωμάς, Γιώργος, Αριάδνη. Η αδελφή: Λελέ Δημάκου. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε χτες στις 11 π.μ. στην περιοχή του Κόλπου της Μεσσαράς Ηρακλείου, συγκλόνισε τους κατοίκους ολόκληρης της Νότιας Κρήτης, αν και μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχαν, ευτυχώς, αναφερθεί κάποιες ζημιές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως επιφανειακός, εντοπίστηκε 360 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας, δηλαδή 30 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή του Κόλπου της Μεσσαράς.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Νότιας Κρήτης και ιδιαίτερα στα Μάταλα, στις Μοίρες, στο Τυμπάκι, στην Αγία Γαλήνη, στο Βιάνο και την Ιεράπετρα.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Το Παράρτημα Νέου Κόσμου της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει συνεστίαση την Παρασκευή 19-4-02 στις 8 μ.μ. στο κέντρο «Μαγικό Χαλί» (πλατεία ΙΚΑ Ν. Κόσμος). Τηλ.: 010 90.27.719 και 010 90.22.292.

Επετειακές εκδηλώσεις διοργανώνουν, την Κυριακή 21-4-02, τα παρακάτω Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ:

  • Πάτρας, Καλαβρύτων, Κλειτορίας, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πάος του Δήμου Παΐων, τελούν μνημόσυνο για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, περιόδου 1941-'49, της 3ης Μεραρχίας Πελοποννήσου, που έπεσαν στην περιοχή Πάου Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας. Πούλμαν δρομολογούν τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ, που ξεκινά από την πλατεία Κάνιγγος στις 7 π.μ. Τηλ.: 010 82.22.952 και 010 82.34.296.
  • Νομού Πιερίας, στις 11 π.μ., στην Κάτω Μηλιά (Τάχνιστα), θα τιμηθεί η 59η επέτειος της μάχης που έδωσαν τμήματα του ΕΛΑΣ κατά των γερμανικών δυνάμεων κατοχής. Πούλμαν δρομολογούν τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ, που ξεκινά από την πλατεία Κάνιγγος στις 7 π.μ. Τηλ.: 010 82.22.952 και 010 82.34.296.
  • Λαμίας, Δομοκού, στις 11 π.μ., στο μνημείο των πεσόντων, θα τιμηθεί η μνήμη των 17 Ελλήνων πατριωτών, που εκτελέστηκαν στα Αμπέλια Ομβριακής στις 9-4-1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
  • Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΕΑΕΑ Ν. Τρικάλων, στις 11 π.μ., θα τιμηθεί η 58η επέτειος του απαγχονισμού των 5 ηρώων ΕΠΟΝιτών.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ