Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Προσλήψεις με πρόσθετη μοριοδότηση

Εκλεισαν πριν ξεκινήσουν τον νέο κύκλο κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, κρίνοντας ως «απόλυτα ικανοποιητικές» τις απαντήσεις που έλαβαν στα αιτήματά τους από τον υπουργό Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδη.

Σε χτεσινή μεταξύ τους συνάντηση, μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων, ο υπουργός ανακοίνωσε πως θα δοθεί πρόσθετη μοριοδότηση, της τάξης του 40%, σε όσους έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 24 μήνες προϋπηρεσίας στην ίδια ειδικότητα, από 1/1/1994 και μέχρι τη δημοσίευση του σχετικού νόμου. Η συγκεκριμένη ρύθμιση καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και ανοίγει το δρόμο για τη μονιμοποίησή τους, εφόσον ο Δήμος Αθηναίων προκηρύξει τις αντίστοιχες θέσεις μόνιμου προσωπικού.

Σε ό,τι αφορά στο πριμ παραγωγικότητας που διεκδικούν οι εργαζόμενοι, ο υπουργός είπε πως θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή η υποχρέωση των δήμων να το καταβάλλουν μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Για τον διπλασιασμό του εφάπαξ, από 1,5 σε 3 εκατομμύρια δραχμές, παρέπεμψε σε επόμενη νομοθετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, πριν το Πάσχα θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη ρύθμιση για την τύχη των συμβασιούχων. Επιπρόσθετη μοριοδότηση 40% θα προστεθεί στη βαθμολογία που συμπληρώνουν οι συμβασιούχοι λόγω της προϋπηρεσίας τους. Το ποσοστό αυτό θα λάβουν όσοι έχουν τουλάχιστον 24 μήνες προϋπηρεσία και εφόσον διεκδικήσουν θέση ίδιας ειδικότητας στον ίδιο ή άλλο φορέα. Η μοριοδότηση αυτή ισχύει μέχρι και τα τέλη του 2004, οπότε και λήγει ο τριετής προγραμματισμός των προσλήψεων, με βάση τον οποίο οι φορείς του δημοσίου θα πρέπει να προκηρύξουν θέσεις για πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες που δουλεύουν συμβασιούχοι.

Η μοριοδότηση αυτή θα ισχύει για τις προσλήψεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2004 και αφορά περίπου 30.000 συμβασιούχους που απασχολούνται στο δημόσιο και οι οποίοι αποκτούν περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν ως μόνιμοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ