Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Με συμβασιούχους και ελαστικές σχέσεις

Συνεχίζει και η νέα διοίκηση του ΟΤΕ την απαράδεκτη τακτική να καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες με προσλήψεις συμβασιούχων αντί μονίμων. Προκήρυξε νέες θέσεις, παραβλέποντας τους ήδη εργαζομένους εκεί με πολυετή υπηρεσία, διαιωνίζοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις οκτάμηνες συμβάσεις τετράωρης απασχόλησης. Οι συμβασιούχοι απαντούν με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ο Σύλλογος Συμβασιούχων ΟΤΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι η πρόσφατα εκλεγμένη διοίκηση του Οργανισμού, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, προκήρυξε κρυφά 800 θέσεις προσωπικού τηλεφωνικής εξυπηρέτησης («131» κλπ), λίγες μέρες πριν την αναμενόμενη σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για την πριμοδότηση της προϋπηρεσίας. Οι συμβασιούχοι προσθέτουν ότι η διοίκηση με τη σχετική προκήρυξη επιχειρεί να προσλάβει αφενός προσωπικό χωρίς καμία εμπειρία (200 θέσεις) και αφετέρου δήθεν με εμπειρία, βάζοντας όμως απαγορευτικό φραγμό όριο ηλικίας μέχρι 30 ετών.

Κατηγορούν τη διοίκηση ότι αγνοεί τους επί χρόνια απασχολούμενους ως συμβασιούχους του ΟΤΕ με την ειδικότητα του τηλεφωνικού ανταποκριτή, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Συμπληρώνουν ότι η διοίκηση παραβλέπει την πολυετή προϋπηρεσία τους και το γεγονός ότι καταρτίστηκαν με δαπάνες του Οργανισμού.

Αναφέρουν ως χαρακτηριστικό στοιχείο ότι σε συνολικά 800 προκηρυσσόμενες θέσεις, δε βρέθηκε ούτε μία θέση για απασχόληση μετά από αξιολόγηση προσόντων και τυπικών προϋποθέσεων για τα μέλη του Συλλόγου που δεν υπερβαίνουν τους 250 εργαζόμενους.

Οι συμβασιούχοι χαρακτηρίζουν ανειλικρινή τη στάση των υπευθύνων της Διεύθυνσης Προσωπικού, που την περασμένη βδομάδα «διαβεβαίωναν» ότι δεν καταρτιζόταν προκήρυξη προσλήψεων και ότι θα ληφτούν σοβαρά υπόψη η προϋπηρεσία και το αυξημένο όριο ηλικίας. Τέλος σήμερα το πρωί προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8:30 πμ στο Κεντρικό Μέγαρο του Οργανισμού και μετά στην Υπηρεσία Τηλεφωνικής Ανταπόκρισης στο κτίριο του ΟΤΕ της Γ' Σεπτεμβρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ