ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Μπους καλύπτει και ενθαρρύνει το Ισραήλ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ.--

«Απόλυτα ικανοποιημένος», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος από την «πρόοδο της ισραηλινής αποχώρησης», αν και επί του πρακτέου δεν έχει γίνει τίποτε. Ο Τζορτζ Μπους επικέντρωσε όλη του την πίεση προς τον Παλαιστίνιο ηγέτη, αφού ο Αριέλ Σαρόν «είναι άνθρωπος της ειρήνης». Την ίδια στιγμή, ο εγκλωβισμένος Αραφάτ στη Ραμάλα δεχόταν τον Ιορδανό ΥΠΕΞ, ενώ ο ισραηλινός και αραβικός Τύπος συμφωνούσαν σε ένα σημείο: η αποστολή Πάουελ απέτυχε.

Μπορεί ισραηλινή στρατιωτική αποχώρηση να μην έχει γίνει και να υπάρχει, μόνο, η δήλωση του Ισραηλινού υπουργού Αμυνας ότι «εντός των ημερών θα ολοκληρωθεί», όμως, ο Μπους είναι «πολύ ικανοποιημένος». Μετά από την ενημέρωση που του έκανε ο Κόλιν Πάουελ, παρουσία του αντιπροέδρου Ντικ Τσένεϊ και της συμβούλου εθνικής ασφαλείας, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε ότι «το Ισραήλ τηρεί το χρονοδιάγραμμα στο οποίο δεσμεύτηκε και η ιστορία αποδεικνύει ότι ανταποκρίθηκαν στο αμερικανικό αίτημα».

«Τώρα είναι η σειρά του Γιάσερ Αραφάτ να κάνει πράξη την καταδίκη της τρομοκρατίας», κατέληξε ο Αμερικανός Πρόεδρος εκτιμώντας, μάλιστα, ότι ο «Αριέλ Σαρόν επιθυμεί βαθιά την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές του». Επιπλέον, έκρινε ως απόλυτα δικαιολογημένη τη διατήρηση του στρατιωτικού κλοιού στο προεδρικό Μέγαρο στη Ραμάλα και στο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ, αφού «μέσα σε αυτά υπάρχουν ορισμένοι δολοφόνοι που είναι κατανοητό ότι πρέπει να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν».

Οπως έγινε γνωστό, ο Κόλιν Πάουελ θα επιστρέψει στην περιοχή τις επόμενες 2 ή 3 εβδομάδες ενώ την επόμενη βδομάδα ίσως σπεύσει ο διευθυντής της CIA. Προς το παρόν, στο Κάιρο μετέβη ο βοηθός ΥΠΕΞ, Γουίλιαμ Μπερνς, για να αναλάβει τα «ηνία» των συνομιλιών.

Σαν να έγινε σεισμός...

Associated Press

Σαν να έγινε σεισμός...
Μετά από τις συνεχιζόμενες αμερικανικές προκλητικές δηλώσεις, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να νιώθει πιεσμένη. Ο Σαρόν θρασύτατα εξέφραζε την ελπίδα ότι «οι Παλαιστίνιοι τελικά θα ενταχτούν στο συνασπισμό της ειρήνης, όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Αίγυπτος κλπ.». Ο ΥΠΕΞ Σιμόν Πέρες παραδεχόταν ότι «η περιοδεία Πάουελ δεν έληξε τόσο ενθαρρυντικά» και εκτιμούσε ότι η «κατάσταση παραμένει πολύ τεταμένη».

Οσο για τον υπουργό Αμυνας, Μπένιαμιν Μπεν Ελιέζερ, δήλωνε ότι «οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες» και τόνιζε ότι «θα πρέπει να διευθετηθεί κάπως το θέμα των δολοφόνων του υπουργού Τουρισμού Ρεαβάμ Ζεεβί, που έχουν βρει καταφύγιο στο αρχηγείο του Αραφάτ και των ενόπλων στο Ναό της Γέννησης», καταλήγοντας ότι όσο δεν παραδίδονται «δεν μπορεί να φύγει ο στρατός».

Πολλά τα σενάρια, έντονη ανησυχία

Ο Αραφάτ, χτες, είχε συνάντηση με τον Ιορδανό ΥΠΕΞ στη Ραμάλα. Ο Μαρουάν Μουάσχερ συνοδευόταν από τον προσωπικό γιατρό του Παλαιστινίου ηγέτη, που τον εξέτασε επί αρκετή ώρα, και αποφάνθηκε ότι η κατάστασή του είναι καλή. Δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Εντούτοις, ενδεικτικό είναι το κλίμα στον αραβικό Τύπο, που σύσσωμος εκτιμά ως «παταγώδη αποτυχία» την αποστολή Πάουελ και ότι «η Ουάσινγκτον έδωσε πράσινο φως στο Ισραήλ». Στην εκτίμηση της αποτυχίας συγκλίνει και ο ισραηλινός Τύπος που προβλέπει «κλιμάκωση της βίας».

Μεταφέρουν κομμάτια από το πτώμα ενός μικρού παιδιού, που βρέθηκε στα χαλάσματα

Associated Press

Μεταφέρουν κομμάτια από το πτώμα ενός μικρού παιδιού, που βρέθηκε στα χαλάσματα
Για τους διεθνείς αναλυτές, η αποστολή έφερε στην Ουάσινγκτον τα αποτελέσματα που προσπαθούσε να αποφύγει, δηλαδή να εμπλακεί σε μια κατάσταση που δεν έχει ορατή διέξοδο. Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Λευκός Οίκος δεν μπόρεσε να κρατήσει τις αποστάσεις που επιθυμούσε μέχρις ότου οι δύο αντίπαλες πλευρές «βαρεθούν να σκοτώνονται».

Από την άλλη, είναι ξεκάθαρο, υποστηρίζουν, ότι το αίτημα Πάουελ και Σαρόν, για «πράξεις κατά της τρομοκρατίας» εκ μέρους του Γιάσερ Αραφάτ είναι αδύνατο να υλοποιηθεί. Πρακτικά δε γίνεται γιατί δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός, πλέον, της Π. Αρχής που να μπορεί να το πράξει, κάτι που αναγνώρισε ο Πάουελ γι' αυτό και πρότεινε «άμεση βοήθειας από την CIA». Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ο Αραφάτ, όπως και παλαιότερα, θα πρέπει να πείσει τις παλαιστινιακές οργανώσεις, με πρώτη τη «Φατάχ», και το λαό του ότι αξίζει τον κόπο να υπάρξει κατάπαυση του πυρός. Ακόμη και να ήθελε, εκτιμάται ως αδύνατο να συμβεί, αφού δεν υπάρχει ολική στρατιωτική αποχώρηση ούτε συγκεκριμένη πολιτική προοπτική.

Αξιωματούχος της «Φατάχ», που δεν κατονομάζεται, δήλωνε στο BBC, ότι «αν τελικά αποχωρήσει από το εσωτερικό των πόλεων ο ισραηλινός στρατός θα καλλιεργηθεί μια ψευδαίσθηση διακυβέρνησης και η Π. Αρχή θα κληθεί να χορεύει στο ρυθμό του Σαρόν ή να παρουσιάζεται και πάλι ως αιτία του κακού». Από την πλευρά της, η ισραηλινή «Μααρίβ» εκτιμά ότι «ο Σαρόν μοιάζει διατεθειμένος να περιμένει με την απειλή των όπλων την ανάδειξη μιας νέας παλαιστινιακής ηγεσίας. Γνωρίζει, όμως, καλά, όπως και όλοι, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Γι' αυτό, μάλλον, ο μακροπρόθεσμος στόχος του είναι να παρουσιάσει ως μοναδική λύση τη μόνιμη στρατιωτική κατοχή».

«Η φρίκη που είδα ξεπερνά κάθε όριο»
  • Πρωτοφανή χαρακτήρισε την τραγωδία στον καταυλισμό της Τζενίν ο απεσταλμένος του ΟΗΕ
  • Απέρριψε το Ισραήλ την πρόταση Ανάν για ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών

Αραδιασμένα πτώματα των νεκρών της Νάμπλους

Associated Press

Αραδιασμένα πτώματα των νεκρών της Νάμπλους
ΤΖΕΝΙΝ - ΒΗΘΛΕΕΜ - ΝΑΜΠΛΟΥΣ.-

«Είμαι σοκαρισμένος. Η φρίκη που είδα ξεπερνά κάθε όριο του ανθρώπινου νου. Καμία στρατιωτική επιχείρηση δε δικαιολογεί τόσο κολοσσιαίες συνέπειες ανάμεσα σε πολίτες. Η άρνηση του Ισραήλ να επιτρέψει για 11 ημέρες την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας είναι εντελώς απαράδεκτη. Ο στρατός πρέπει άμεσα να αποχωρήσει και να επιτραπεί σε επαγγελματίες να προσεγγίσουν τις παλαιστινιακές πόλεις και, κυρίως, τον καταυλισμό της Τζενίν για να ελέγξουν για επιζώντες. Οι ειδικοί μας έχουν επισκεφτεί πολλές εμπόλεμες ζώνες και περιοχές που υπέστησαν φυσικές καταστροφές, αλλά αυτό που βλέπουν εδώ είναι πρωτοφανές».

Καταπέλτης ήταν, χτες, τα λόγια του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή, Τερζ Ρόεντ Λάρσεν, που εμφανώς σοκαρισμένος μίλησε στους δημοσιογράφους μετά από μια σύντομη περιήγηση σε μέρος του κατεστραμμένου καταυλισμού. Τα λόγια του Ρόεντ Λάρσεν επιβεβαιώνουν οι μαρτυρίες εκπροσώπων του Ερυθρού Σταυρού, της Ερυθράς Ημισελήνου και πολλών διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίοι, έχοντας εξετάσει τα πρώτα 35 πτώματα που ανασύρθηκαν από τον καταυλισμό, μιλούν πλέον για αποδείξεις εγκλημάτων πολέμου και μαζικών εκτελέσεων ακόμη και πολιτών.

Για πολλοστή ημέρα, χτες, ο ισραηλινός στρατός δεν επέτρεψε σε ειδικούς εκσκαφείς να εισέλθουν στον καταυλισμό για έρευνες κάτω από τα ερείπια, ενώ μετ' εμποδίων γίνεται η μεταφορά τροφίμων, νερού και ανθρωπιστικού υλικού. Μετά από ώρες διαμαρτυριών, μία ομάδα από Ισραηλινούς Αραβες γιατρούς κατάφερε να περάσει στην πόλη της Τζενίν, μεταφέροντας φάρμακα και καταγγέλλοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι τραυματισμένοι με σφαίρες, που εδώ και δέκα ημέρες δεν έχει επιτραπεί να νοσηλευτούν.

Ισραηλινές και παλαιστινιακές ανθρωπιστικές οργανώσεις, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ, ζητούσαν τη διενέργεια άμεσης έρευνας στον καταυλισμό και κατήγγειλαν ότι δεν επιτράπηκε η είσοδος στο Ισραήλ σε δέκα Αμερικανούς και Γάλλους φιλειρηνιστές. Η οργάνωση «Human Right Watch» καταγγέλλει πως έχει αποδείξεις ότι ο ισραηλινός στρατός επανειλημμένως χρησιμοποίησε Παλαιστινίους ως ανθρώπινες ασπίδες, ενώ η ισραηλινή B'Tselem γνωστοποιούσε σειρά περιπτώσεων αθώων, κυρίως παιδιών, που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ.

Ο σύμβουλος Εξωτερικών Υποθέσεων του Σαρόν, Ντάνι Αγιαλόν, επέμενε ότι το Ισραήλ «ανησυχεί πολύ για την ανθρωπιστική κατάσταση και έχει προσφέρει συνεργασία στους Παλαιστινίους που την απέρριψαν». Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γκίντεον Μέιρ κατηγορούσε εμμέσως τον Ρόεντ Λάρσεν ότι «παρασύρθηκε από τα ψέματα των Παλαιστινίων. Υπάρχει καταστροφή, αλλά όχι τόσοι νεκροί. Δεν έχουν αποδείξεις. Οι Παλαιστίνιοι φταίνε για ό,τι έγινε στον καταυλισμό. Οι σκληροί μαχητές αρνήθηκαν να παραδοθούν και δεν επέτρεψαν στους πολίτες να εξέλθουν, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας. Δεν ήταν απλή πόλη, αλλά άντρο τρομοκρατίας. Επέλεξαν να πεθάνουν εκεί και παγίδευσαν τα πάντα».

Οι ισραηλινές διαβεβαιώσεις, πάντως, δε φαίνεται να πείθουν. Εκπρόσωπος της Κομισιόν ζητούσε τη διενέργεια διεθνούς έρευνας, ενώ ο ΓΓ του ΟΗΕ πρότεινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας την αποστολή διεθνών παρατηρητών άμεσα. Το Ισραήλ απέρριψε την πρόταση, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται για πόλεμο, αλλά για ένα στρατό που υπακούει στους νόμους και μια τρομοκρατική δομή».

Την ίδια ώρα, τα περισσότερα ισραηλινά τεθωρακισμένα αποσύρονταν από το εσωτερικό της πόλης Τζενίν, παρατασσόμενα έξω από αυτήν. Ελαφρά χαλάρωση του κλοιού παρατηρήθηκε, προς στιγμήν, και στον καταυλισμό. Μερική υποχώρηση έγινε και στη Νάμπλους, έξω από την οποία, στο χωριό Μπιτ Χάσαν, ισραηλινό ελικόπτερο διέλυσε ένα απομονωμένο σπίτι όπου σκοτώθηκαν 3 Παλαιστίνιοι και συνελήφθη, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς, στη Δ. Οχθη, υπεύθυνος για σειρά βομβιστικών επιθέσεων.

Στη Βηθλεέμ, δύο Παλαιστίνιοι προσπάθησαν να εγκαταλείψουν τον Ναό: ο ένας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο δεύτερος αναγκάστηκε να επιστρέψει υποχωρώντας από τα ισραηλινά πυρά. Οπως έγινε γνωστό, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για χθες συνάντηση διαπραγμάτευσης. Παράλληλα, πληθαίνουν οι αναφορές στον ισραηλινό και διεθνή Τύπο για εν ενεργεία στρατιώτες ή εφέδρους οι οποίοι αρνούνται να εκτελέσουν διαταγές που πλήττουν πολίτες και σπίτια, αν και επισήμως ο ισραηλινός στρατός αποφεύγει να σχολιάσει.

Ο «γαβριάς» της Τζενίν...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ στην τελευταία σελίδα του χτεσινού «Ριζοσπάστη»: Ενα παιδί μπήγει τη σημαία της Παλαιστίνης σε σωρό ερειπίων της Τζενίν. Την κίνησή του κατέγραψε ο φακός της Ιστορίας. Κι η μορφή του, άσβεστη εικόνα στη μνήμη του μέλλοντος. Δεν ξέρω τ' όνομά του. Αλλά τι σημασία έχει; Μπορεί κανείς να μη θυμάται τα ονόματα των δυο στρατιωτών του Ερυθρού Στρατού που έμπηξαν την κόκκινη σημαία στο Ράιχσταντ, αλλά η κίνηση και η μορφή τους είναι χαραγμένα, εσαεί, στα μάτια και στο νου της ανθρωπότητας.

ΠΟΙΟΣ είναι αυτός ο μικρός Παλαιστίνιος, που σκαρφαλώνει στα χαλάσματα, για να υψώσει τη σημαία; Είναι ένα από τα παιδιά της Ιντιφάντα, που πολεμούν με τη σφεντόνα, διεκδικώντας πατρίδα. Ενας «γαβριάς» που παίζει με τα νεύρα των κατακτητών. Ενας Δαβίδ που δε δειλιάζει μπροστά στον πάνοπλο Γολιάθ. Ενας αυριανός «μπουρλοτιέρης» της σιγουριάς και της κομπορρημοσύνης του Ισραήλ. Ενας μελλοντικός υπερήφανος πολίτης της ελεύθερης και δημοκρατικής Παλαιστίνης.

ΤΟΥΤΟΣ ο «διαβολάκος» μπήγει το κοντάρι της σημαίας στην «καρδιά» του Σαρόν. Ετσι μόνο πεθαίνει ο Δράκουλας. Καρφώνει τον ιστό της στα «μάτια» του Μπους. Ετσι μόνο γλιτώνεις από τον Κύκλωπα. Κι είναι το ανέμισμα της σημαίας, η εκδίκηση και η δικαίωση των χιλιάδων σφαγιασθέντων της Τζενίν, της Βηθλεέμ, της Ραμάλα, της Νάμπλους, της Τουλκαρέμ, της Χεβρώνας. Κι είναι το θρόισμά της, που προσκαλεί στην πατρίδα χιλιάδες εξόριστους, αιχμαλώτους και φυλακισμένους Παλαιστίνιους.

ΚΟΙΤΑΞΤΕ καλά τούτον εδώ τον «μπόμπιρα». Δεν είναι απλώς ένα παιδί που μετράει το μπόι του, με τον πήχη της αντρειοσύνης και της τιμής. Είναι ένα αναμμένο σπίρτο που βάζει φωτιά στην ασφάλεια της ιμπεριαλιστικής «Νέας Τάξης Πραγμάτων». Είναι μια φλόγα που φωτίζει τα πανάρχαια και πανανθρώπινα ιδανικά του πατριωτισμού, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Είναι ένας φωτεινός σηματοδότης που δείχνει το δρόμο του μέλλοντος...


Παύλος ΡΙΖΑΡΙΩΤΗΣ

Οι Ευρωπαίοι αντίθετοι με την πολιτική των ΗΠΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Παρά την απόλυτη σύμπλευση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με την αμερικανική πολιτική, τον πόλεμο της προπαγάνδας που υπόκεινται οι απλοί πολίτες της Γηραιάς Ηπείρου, τελικά φαίνεται να αψηφούν την κραταιά άποψη ενώ θεωρούν πως ο πόλεμος των ΗΠΑ κατά της «τρομοκρατίας», βασίζεται κυρίως στα συμφέροντα της Ουάσιγκτον.

Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα συνάγεται από τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο «Rew Research Center», στις τέσσερις «μεγάλες» ευρωπαϊκές χώρες ( Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία), όπου καταδεικνύεται ότι ναι μεν ο αριθμός αυτών που υποστηρίζουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική, αυξήθηκε, αλλά συνεχίζει να αποτελεί «μειοψηφία» επί του συνόλου.

Η υποστήριξη της πολιτικής Μπους, από ποσοστά της τάξης του 16% ως 29%, που ήταν τον περασμένο Αύγουστο, ανήλθε στο 32 ως 44%, στη νέα έρευνα, οι ερωτηθέντες όμως επισήμαναν ότι ο πόλεμος κατά της «τρομοκρατίας» είναι «υπόθεση αμερικανικών συμφερόντων». Μόνο το 28% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Μπους έλαβε υπόψη τις γνώμες των Ευρωπαίων συμμάχων του, ενώ για το Μεσανατολικό υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις απόψεις τους, σε σχέση με τους Αμερικανούς.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη Μέση Ανατολή, οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις πρωτοβουλίες των ΗΠΑ, συμπαθούν όμως πολύ περισσότερο τους Παλαιστίνιους απ' ότι οι Αμερικανοί πολίτες. Οι Ευρωπαίοι, εμφανίζονται επίσης αρκετά προβληματισμένοι για το ενδεχόμενο ανάληψης δράσης εναντίον του Ιράκ.

Σαράντα ένας στους εκατό Αμερικανούς εκφράζουν συμπάθεια για το Ισραήλ, έναντι 13% που συμπαθούν τους Παλαιστίνιους. Τα «ευρωπαϊκά» αντίστοιχα ποσοστά είναι 14-24% και 26-36%, για Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους. Τα δύο τρίτα Γάλλων και Γερμανών αντιτίθενται στην πολιτική Μπους στο Μεσανατολικό. Στην Ιταλία τα αντίστοιχα ποσοστά Μη υποστήριξης/ Υποστήριξης είναι 51% και 39%, ενώ στη Βρετανία είναι 39% και 36%, αντίστοιχα. Στις ΗΠΑ είναι 26% προς 55%. Να σημειωθεί ότι σχεδόν έξι στους δέκα Ιταλούς και Γερμανούς δεν επιθυμούν να υπάρξει μια νέα «Καταιγίδα της Ερήμου». Στη Γαλλία τα ποσοστά συμφωνούντων και διαφωνούντων είναι 46%προς 47% και στη Βρετανία, 46% προς 43%.

Ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Κεν Πόλακ, αναλυτής σε θέματα ασφάλειας, τόνισε ότι οι Αμερικανοί πιστεύουν πως κάνουν έναν υπέρ πάντων αγώνα κατά του «κακού», ενώ οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι οι αμερικανικές κινήσεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από βήματα προάσπισης των συμφερόντων των ΗΠΑ. Πιθανόν, το βασικό πρόβλημα της αμερικανικής κυβέρνησης, προσθέτει, είναι ότι δεν έχει καταφέρει να πείσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναι και δικός της πόλεμος.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Προσφορά για την αγορά φαρμάκων

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λευκάδας, μετά από εισήγηση του επικεφαλής της ΝΑΣ, Νίκου Σταματέλλου, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον άγρια σφαγιαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, με τη διάθεση του ποσού των 6.000 ευρώ για την αγορά φαρμακευτικού υλικού.

Εκδήλωση για το Παλαιστινιακό

Το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ), ο Πολιτικός Ομιλος για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα, η εφημερίδα Χριστιανική και το περιοδικό Αρδην οργανώνουν εκδήλωση - συναυλία συμπαράστασης τη Δευτέρα 22 Απρίλη στις 19.00, στο Πάρκο Ελευθερίας. Θα μιλήσουν ο πρόξενος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα Ισμάτ Σάμπρι, ο ακαδημαϊκός Χρ. Γιαλουρίδης, ο βουλευτής Στ. Παπαθεμελής και οι εκδότες των δύο εντύπων, Γ. Καραμπελιάς και Μ. Μηλιαράκης. Επίσης μουσικό συγκρότημα θα αποδώσει ελληνική και παλαιστινιακή μουσική, ενώ θα συμμετάσχει και το παλαιστινιακό χορευτικό Αλκότα (Ιερουσαλήμ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ