ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
«Ανάσταση» στην... Μπολόνια

Η απόδοση του Παπαδόπουλου ήταν καθοριστική για τη νίκη του ΠΑΟ

Sportidea

Η απόδοση του Παπαδόπουλου ήταν καθοριστική για τη νίκη του ΠΑΟ
Πάσχα στην Μπολόνια ετοιμάζεται να κάνει ο Παναθηναϊκός που χτες με τη νίκη στη Λουμπλιάνα σφράγισε το εισιτήριο για το φάιναλ φορ της φετινής Ευρωλίγκα που θα γίνει στην ιταλική πόλη στις 3 και 5 του Μάη. Εκεί στον ημιτελικό της Μ. Παρασκευής θα βρεθεί αντιμέτωπος για τρίτη συνεχόμενη φορά με μια παλιά του γνώριμη τη Μακαμπί Τελ Αβίβ (ο άλλος ημιτελικός Κίντερ - Μπένετον). Οσο για τον Ολυμπιακό αυτός έκανε το καθήκον κόντρα στην ΑΕΚ αλλά τα... μαντάτα από τη Σλοβενία δεν του έδωσαν τη χαρά που θα ήθελε.

ΟΛΥΜΠΙΑ-ΠΑΟ 72-79

Ενα τρίποντο του Κουτλουάι στα τελευταία 40`` σφράγισε τη διαφορά ασφαλείας που είχε επιτευχθεί στο τελευταίο δίλεπτο βάζοντας τέλος σε ένα ιδιαίτερα αγωνιώδες παιχνίδι στο «Χάλα Τίβολι». Η Ολύμπια Λιουμπλιάνας, στο πρώτο 10λεπτο αιφνιδίασε με την πολύ καλή παρουσία της τους «πράσινους», οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ ακόμα και με 12 πόντους (29-17 στο πρώτο δεκάλεπτο). Ομως, η σπουδαία απόδοση των Παπαδόπουλου και Μουλαομέροβιτς καθώς και η πολύ καλή άμυνα που εφάρμοσε ο Παναθηναϊκός, άλλαξαν τη ροή στον αγώνα και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 42-37. Μετά από μια αμφίρροπη επανάληψη η ψυχραιμία και η εμπειρία των «πρασίνων» στα τελευταία λεπτά τους έδωσε τη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑ: Βελς 20, Μόντριτς 2, Ούντριχ 14, Μουγεζίνοβιτς 7, Αβοτζόμπι 16, Νταλ 2, Ζντοβτς 6, Σούμποτιτς, Χούκιτς 3, Μπόισα 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλαϊτζής 2, Μποντιρόγκα 19, Κουτλουάι 10, Μίντλετον 8, Ρότζερς, Παπαδόπουλος 20, Μουλαομέροβιτς 16, Αλμπανο 2, Αλβέρτης 2, Σάντσες

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 65-75

Νίκη χωρίς αντίκρισμα πέτυχε ο Ολυμπιακός στο άδειο χτες ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην έπιασαν σπουδαία απόδοση, αντίθετα είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα, όμως φορτσάροντας από τα μισά της τρίτης περιόδου κατάφεραν να επικρατήσουν των γηπεδούχων που απλά έκαναν το παιχνίδι τους. Ξεκίνησαν δυνατά παίρνοντας διαφορά 8 πόντων (15-3) αλλά η ΑΕΚ γρήγορα ισορρόπησε αλλάζοντας τις ισορροπίες αφού προηγήθηκε στο ημίχρονο 33-29. Από τα 25` άρχισε η ανάκαμψη του Ολυμπιακού αφού βελτίωσε την άμυνά του ενώ άρχισε να αποδίδει και η περιφέρεια κυρίως χάρις στους Παπαλουκά και Ρισασέ.

ΑΕΚ: Χόλντεν 7, Καρ 8, Τσιάρας 4, Μπετς 15, Κακιούζης 5, Μπιλμπά 3, Χατζής 15, Κικίλιας, Παντελιάδης 8.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπουντούρης 3, Φορντ 24, Ρισασέ 8, Φόρεστ 11, Αμανατίδης 8, Ντε Μιγκέλ 5, Παπανικολάου, Παπαλουκάς 8, Τόμιτς 8, Φέμερλινγκ

Παγκόσμιο ενδιαφέρον

Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν οι συμμετοχές (περισσότερες από 80 χώρες) στο 65ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών που φέτος διοργανώνει ο ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία από τις 23 έως 28 Απρίλη. Το Συνέδριο συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και θα δώσει την ευκαιρία στους συντάκτες απ' όλο τον κόσμο να ενημερωθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Στην Ελλάδα θα βρεθούν επίσης αρκετοί εκπρόσωποι διεθνών ομοσπονδιών και σημαντικών αθλητικών γεγονότων ανά τον κόσμο. Μεταξύ άλλων θα είναι ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2002, ο γενικός διευθυντής του παγκόσμιου πρωταθλήματος Στίβου «Παρίσι 2003», οι υπεύθυνοι επικοινωνίας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο (2008), ο γενικός γραμματέας της IAAF, εκπρόσωποι των παγκόσμιων συνομοσπονδιών ποδοσφαίρου, μπάσκετ, γυμναστικής, βόλεϊ, άρσης βαρών και άλλοι.

Στο Συνέδριο, την πρώτη μέρα θα συζητηθούν οι σχέσεις των ΜΜΕ με τις διεθνείς ομοσπονδίες και οι εξελίξεις στον παγκόσμιο αθλητισμό κατά το νέο αιώνα. Τη δεύτερη μέρα θα γίνει αναλυτική παρουσίαση για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων από την Οργανωτική Επιτροπή Αθήνα 2004. Οι εργασίες θα γίνουν με ταυτόχρονη μετάφραση σε 7 γλώσσες.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου πίστας ανδρών και γυναικών στην ποδηλασία, που διεξάγεται στην πόλη του Μοντερέι του Μεξικό και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή. Από ελληνικής πλευράς, μετέχουν οι Μπάργκας, Χειμωνέτος, Αγγελίδης, Σκούμπας, Μαντζουράνης, Γιαννιώσης, Μέριανος, Ροδόπουλος, Ποτουρίδης, Τσακουρίδης και Παπανικολάου. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει προκριματικούς, ημιτελικούς και τελικούς στο Κέριν, στο ατομικό πουρσουίτ, στους πόντους και στο σπριντ.

ΤΕΝΙΣ

Στον 3ο γύρο του τουρνουά της Βουδαπέστης προκρίθηκε η Λένα Δανιηλίδου, που χτες κέρδισε με 2-0 σετ (6-4, 7-5) την Ουγγαρέζα Σοφία Γκουμπάτσι που είναι το Νο 78 στην Παγκόσμια Κατάταξη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, καλείται σήμερα να ξεπεράσει το εμπόδιο της 24χρονης, επίσης, Ουγγαρέζας Ρίτα Κούτι Κις (Νο 130 της παγκόσμιας κατάταξης). Η Κις έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής έναν τίτλο στην καριέρα της, έχει πάρει μέρος σε όλα τα τουρνουά Γκραν Σλαμ, ενώ η καλύτερη στιγμή στην καριέρα της ήταν η πρόκρισή της στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός το 2000.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
«Ανοιχτή» η πρόκριση

Την ύστατη στιγμή θα κριθεί η πρόκριση για τα τελικά της Α1 χάντμπολ ανδρών. Οι γηπεδούχοι, Κιλκίς και Φίλιππος, πήραν την πολυπόθητη νίκη επί των Δούκα (33-27) και Πανελληνίου (29-23), αντίστοιχα, αποκτώντας το δικαίωμα να ελπίζουν ακόμα για τη διεκδίκηση του τίτλου στο τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι.

Από την άλλη, για τις θέσεις 5-8 τα φαβορί επικράτησαν και ξεκινούν οι «μάχες» για την κατάληψη των θέσεων 5-6 και 7-8. Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ γνώρισε ξανά την ήττα από τον Ιωνικό με 24-20, στέλνοντας τους Αθηναίους να αντιμετωπίσουν τον ΣΑΚΑ, που επικράτησε των «λόρδων» με 26-20, για τις θέσεις στην πρώτη εξάδα. Αντίθετα, οι ηττημένοι θα... παλέψουν για τις υπόλοιπες θέσεις της οκτάδας.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Εντυπωσίασαν οι νεάνιδες

«Ζωντανή» στο στόχο της, που είναι η πρόκριση στην οκτάδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έμεινε η Εθνική ομάδα νεανίδων με την εμφάνισή της κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα της διοργάνωσης που γίνεται στην Πάτρα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου της στο σύνθετο ομαδικό συγκεντρώνοντας 101.427 βαθμούς. Μάλιστα, αν δεν υπήρχαν ορισμένες πτώσεις η βαθμολογία των κοριτσιών της Εθνικής θα είχε ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Με βάση τα ατομικά αποτελέσματα, η Στεφανί Μπιμπίκου διεκδικεί τη συμμετοχή της στο σύνθετο ατομικό και στα τελικά του δίζυγου. Ιδιαίτερα ευχαριστημένος και αισιόδοξος για το μέλλον εμφανίστηκε μετά τον αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θωμάς Μακρής: «Αυτή η πρώτη θέση μάς βάζει μέσα στους στόχους μας και είναι η υποδομή για να μπούμε στην τελική οκτάδα, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Από αυτά τα κορίτσια περιμένουμε πάρα πολλά, αφού θα δώσουν το "παρών" και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004».

  • Αισιόδοξη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου αφίχθη στην Πάτρα η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ενόργανη γυμναστική Σβελτάν Χόρκινα. Η Ρωσίδα αθλήτρια που αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα του χώρου, έχει στόχο να υπερασπίσει τον τίτλο που κέρδισε στο Παρίσι το 2000. Σήμερα αναμένεται ακόμα μια σπουδαία άφιξη, αυτή της περίφημης Νάντιας Κομανέντσι προκειμένου να παρακολουθήσει τους αγώνες.
ΠΟΛΟ
Γυναίκες για... τρόπαιο

Σε Βουδαπέστη και Παλέρμο χτυπάει από σήμερα η... καρδιά του ελληνικού γυναικείου πόλο, αφού Γλυφάδα και Βουλιαγμένη ρίχνονται στη μάχη του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και Λεν Τρόφι αντίστοιχα.

Η Γλυφάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταφέρνει να φθάσει μέχρι την τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και ο στόχος της δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου. Τα κορίτσια του Γιώργου Κατσούλη βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και δηλώνουν αισιόδοξες για την επιτυχία. Πρώτος αντίπαλος της ελληνικής ομάδας είναι σήμερα η ιταλική Οριζόντε Κατάνια, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγώνες με τη ρωσική Ζλάτκους και την «οικοδέσποινα» Ντουναϊβάρος.

Διάχυτη όμως είναι η αισιοδοξία που επικρατεί και στις τάξεις της Βουλιαγμένης, όπου στόχος και εδώ είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Ο τεχνικός της ομάδας Σταμάτης Χέλμης εμφανίζεται αισιόδοξος, αν και χρίζει φαβορί για το τρόπαιο την ιταλική Παλέρμο, κάτοχο του Κυπέλλου Κυπελλούχων από πέρσι. Πάντως, όπως τονίζει ο Ελληνας προπονητής, καθοριστικός θα είναι ο σημερινός αγώνας της ομάδας του με τη Σκιφ Μόσχας, αφού αν νικήσει θα πάει με άλλον αέρα στην κόντρα με τις Ιταλίδες το Σάββατο. Η Βουλιαγμένη θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της την Κυριακή με αντίπαλο την ισπανική Μεντιτεράνι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ