ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Ιούνη 2002
Σελ. /104
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Η... μάχη των βαθμών

Τις ελπίδες τους θα προσπαθούν να διατηρήσουν οι θεωρητικά «μικροί» της διοργάνωσης στους αυριανούς αγώνες. Εκουαδόρ, Τουρκία και Ιαπωνία, ρίχνονται στη... μάχη των βαθμών προκειμένου να κάνουν σχέδια για την επόμενη φάση, καθώς οι ήττες των δύο πρώτων και η ισοπαλία των τελευταίων σαφώς και δεν είναι ό,τι καλύτερο στο ξεκίνημα.

ΜΕΞΙΚΟ - ΕΚΟΥΑΔΟΡ

Για τον Η' Ομιλο, το Μεξικό αντιμετωπίζει το Εκουαδόρ. Οι τυπικά γηπεδούχοι, έχουν τον αέρα της νίκης επί της Κροατίας (1-0) στην πρεμιέρα και τώρα θέλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα είναι και ένα ακόμα βήμα πρόκρισης. Από την άλλη, οι παίκτες του Εκουαδόρ έχουν ως μόνο στόχο τη νίκη, καθώς η αναμέτρηση με την Ιταλία ήταν... χαμένη. Με ενδεχόμενη νίκη τους, θα φτάσουν τους τρεις βαθμούς και θα επιδιώξουν τα πάντα στην επόμενη αναμέτρηση με την Κροατία. Αντίθετα, σε περίπτωση που γνωρίσουν για δεύτερη φορά την ήττα, αποχαιρετούν τον θεσμό.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, η Κόστα Ρίκα του Ρολάντ Γκομέζ, υποδέχεται την Τουρκία για τον Γ' Ομιλο. Οι «γείτονες» έχουν ακόμα νωπές τις μνήμες από την ήττα με 2-1 από τη Βραζιλία και θα προσπαθήσουν να πάρουν το τρίποντο, πάση θυσία για να μη μαζέψουν πρόωρα τα πράγματά τους. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του «Κρητικού», έχει ήδη στο ενεργητικό της μία επικράτηση και θα επιδιώξει να τις κάνει δύο, όσο δύσκολη κι αν είναι η αποστολή της.

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΡΩΣΙΑ

Τέλος, οι συνδιοργανωτές Ιάπωνες «κοντράρονται» με τη Ρωσία (στα πλαίσια του Θ' Ομίλου. Οι παίκτες από τη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» ύστερα από το 2-2 με το Βέλγιο και τον τρόπο που ήρθε, έχουν σίγουρα αρκετό άγχος στα... πόδια τους ενώ θα φορτωθούν ακόμα περισσότερο από τους συμπατριώτες τους που θα βρεθούν στο γήπεδο. Κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί και στους Ρώσους που με τη νίκη τους με 2-0 επί της Τυνησίας την πρώτη αγωνιστική, πάνε με άλλη ψυχολογία στον αγώνα.


ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Κόντρα πρωτοπόρων

Το τελευταίο τους χαρτί παίζουν κόντρα στους Πολωνούς οι Πορτογάλοι

Sportidea

Το τελευταίο τους χαρτί παίζουν κόντρα στους Πολωνούς οι Πορτογάλοι
Στις κόντρες του Δ' Ομίλου είναι στραμμένο το βλέμμα από τους αγώνες της Δευτέρας. Οι ομάδες που έκλεψαν την παράσταση στην πρεμιέρα των αγώνων τους στη φετινή διοργάνωση, αγωνίζονται σήμερα με στόχο τους βαθμούς που χρειάζονται για τη δύσκολη συνέχεια. Πιο συγκεκριμένα, από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις των μαχητικών συνδιοργανωτών, Νοτιοκορεατών, με τις ΗΠΑ, καθώς επίσης και των δύο χαμένων του ίδιου ομίλου, Πορτογαλίας και Πολωνίας.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΗΠΑ

Στο πρώτο παιχνίδι, οι οικοδεσπότες αντιμετωπίζουν τους Αμερικανούς. Οι δύο ομάδες είχαν επικρατήσει επί Πολωνίας και Πορτογαλίας αντίστοιχα στην 1η αγωνιστική και τώρα συγκρούονται με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πάντως, η βοήθεια που θα προσφέρουν οι Νοτιοκορεάτες φίλαθλοι στους παίκτες της εθνικής τους αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ

Οι ηττημένοι της πρεμιέρας για τον Ομιλο αυτό, Πορτογαλία και Πολωνία, έχουν στο μυαλό τους μόνο την επικράτηση. Η... παρέα του Φίγκο, μετά την τραγική εμφάνιση απέναντι στις ΗΠΑ, θέλουν να αποδείξουν πως σωστά είναι το φαβορί στην τετράδα αυτή και μία νίκη επί της Πολωνίας θα έχει και ψυχολογική σημασία. Από την άλλη, ο Ολιζαντέμπε και οι συμπαίκτες του θα προσπαθήσουν να κάνουν μια παρόμοια έκπληξη με αυτή των Αμερικανών επί της ομάδας από την Ιβηρική Χερσόνησο.

ΤΥΝΗΣΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ

Στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας, η Τυνησία «συγκρούεται» με το Βέλγιο. Οι πρώτοι βλέπουν την επικράτηση ως μονόδρομο, ύστερα ειδικά από την ήττα με 2-0 από τη Ρωσία. Για να μην προμηθευτούν τα εισιτήρια της επιστροφής νωρίς, λοιπόν, οι Τυνήσιοι θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη. Σε παρόμοια θέση με τους αντιπάλους τους είναι και οι Ευρωπαίοι, καθώς έχουν ένα βαθμό (2-2 με την Ιαπωνία).


ΔΑΝΙΗΛ
«Φταίνε κι άλλοι»

«Εχω και εγώ ευθύνες». Αυτό ανέφερε - αναγνώρισε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Δανιήλ, μιλώντας στην αθλητική ιστοσελίδα «sportaction», σχετικά με τον αποκλεισμό της Εθνικής μας από το Μουντιάλ που εξελίσσεται σε Ιαπωνία - Κορέα. Βέβαια, έσπευσε να προσθέσει πως δε νιώθει ο μοναδικός υπαίτιος. «Ο όμιλος ήταν οπωσδήποτε δύσκολος και από αυτήν την άποψη δεν αποτελεί αποτυχία ο αποκλεισμός. Οπωσδήποτε μου αναλογούν και εμένα ευθύνες αλλά δεν είμαι εγώ ο αποκλειστικός υπεύθυνος. Το πρόβλημα της Εθνικής είναι αλλού. Τι βήματα προόδου να γίνουν όταν η υπόθεση Εθνική ομάδα είναι σε δεύτερη μοίρα; Δε θέλω να μιλήσω εγώ για αυτήν την ιστορία γιατί τα προβλήματα είναι γνωστά. Είναι ανεπίτρεπτο να λέμε ότι η Εθνική δεν έχει δικό της προπονητικό κέντρο. Η Εθνική ομάδα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας».

Στο μεταξύ το ΔΣ της ΕΠΟ, μετά από εισήγηση της σχετικής επιτροπής, άλλαξε τον τρόπο διεξαγωγής του κυπέλλου. Σύμφωνα με την απόφαση «διεξάγεται σε εφτά φάσεις. Στην πρώτη φάση μετέχουν οι 36 ομάδες της Β' και Γ' Εθνικής Κατηγορίας. Θα διεξαχθούν (μετά από δημόσια κλήρωση) 18 διπλοί (εντός και εκτός έδρας) αγώνες. Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι 18 νικητές. Στη δεύτερη φάση θα πάρουν μέρος οι 18 νικήτριες (της πρώτης φάσης) ομάδες σε διπλούς αγώνες. Στην τρίτη φάση θα μετέχουν οι 9 ομάδες που θα προκριθούν και οι 16 ομάδες της Α' Εθνικής Κατηγορίας (συνολικά 25 ομάδες). Μετά από δημόσια κλήρωση θα εξαιρεθούν 7 ομάδες. Οι υπόλοιπες 18 θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε 9 διπλούς αγώνες. Οι νικητές μαζί με τις 7 ομάδες που εξαιρέθηκαν θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Μετά θα ακολουθήσουν οι φάσεις των «16», προημιτελικά, ημιτελικά με διπλούς αγώνες. Ο τελικός θα γίνει στις 24 Μάη 2003.


«ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΕΙΑ 2002»
Ραντεβού τη Δευτέρα

Με το βάρος να πέφτει για άλλη μια χρονιά στα σπριντ διεξάγεται τη Δευτέρα 10 του Ιούνη στο ΟΑΚΑ το διεθνές μίτινγκ «Τσικλητήρεια 2002» που διοργανώνει ο Πανελλήνιος. Την παράσταση, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, αναμένεται να κλέψουν και φέτος οι κούρσες ταχύτητας. Ιδιαίτερα σε αυτή της «μιας ανάσας» όπως έχουν χαρακτηριστεί τα 100μ όσον αφορά τους άνδρες, θα δώσουν το «παρών» τα κορυφαία ονόματα του χώρου αυτή τη στιγμή. Ο Μορίς Γκριν, ο Ατο Μπόλτον, ο Ράιμον Κλέι, ο Τζον Ντράμον, ενώ το «παρών» θα δώσει και ο 200άρης αλλά με 9.98 φέτος στα 100μ Κόμπι Μίλερ. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών με ενδιαφέρον αναμένεται η κόντρα της Ζάνας Πιντούσεβιτς με τη δική μας πρωταθλήτρια Κατερίνα Θάνου. Στα 200μ θα έχουν την ευκαιρία... να τα πουν ο Κώστας Κεντέρης με τον Ατο Μπόλτον. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζεται και στα άλματα, όπως για παράδειγμα στο επί κοντών τον ανδρών όπου θα μετέχουν τέσσερις αθλητές που φέτος έχουν κάνει πάνω από 5.70, Τιμ Λόμπιγκερ (5.86 α.ρ 6.00), Νικ Χάισογκ (5.74) Βίκτορ Τσιστιάκοφ (5.77), Πολ Μπέρτζες (5.75) καθώς και οι Μαρκόφ με 6.05 ατομικό ρεκόρ και Τζεφ Χαρτγουίγκ με ατομικό ρεκόρ 6.03. Στις γυναίκες ξεχωρίζουν στο μήκος οι παρουσίες της Γερμανίδας Χάικε Ντρέσλερ με 6.55 φέτος και της Λουντμίλα Γκάλκινα με καλύτερη φετινή επίδοση στα 6.65 αλλά και των δυο αθλητριών που έχουν ξεπεράσει για φέτος τα 7μ, της Μεσρομπιάν (7.06) και της Κοκότοβα (7.03). Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 19.00 το απόγευμα της Δευτέρας και θα μεταδοθούν απευθείας από τον ΑΝΤ1. Σημειώνεται ότι το αγώνισμα της σφυροβολίας θα ξεκινήσεις στις 18.00 για λόγους ασφαλείας.


ΓΟΥ - ΣΟΥ

Ανοίγει σήμερα στις 10.30 και «πέφτει» αύριο το απόγευμα η αυλαία του 3ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΓΟΥ - ΣΟΥ που θα γίνει στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Πετρούπολης (Κ. Βάρναλη και Ελαιών). Στο διήμερο της διοργάνωσης θα συναγωνιστούν 229 αθλητές και αθλήτριες (οι 133 εκ των οποίων παιδιά, ηλικίας 7 ως 15 χρονών) από 20 συλλόγους. Οι δύο κατηγορίες του αθλήματος, που και στην Ελλάδα είναι πιο γνωστό με την ονομασία Κουνγκ Φου, είναι τα «ταολού» και το «σάντα» ή «σανσόου». Το πρώτο είναι τεχνικές άμυνας και επίθεσης συγκεκριμένης δυσκολίας που αποτελούν μίμηση της μάχης στον αέρα και περιλαμβάνουν τρεις κατηγορίες γροθιάς και επτά όπλων. Το δεύτερο είναι η ελεύθερη μάχη δύο αθλητών (σε 11 κατηγορίες ανάλογα με το βάρος) με διάφορες τεχνικές λαβών, λακτισμάτων, ανατροπών κλπ. Από το διήμερο τουρνουά θ' αναδειχτεί και η εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα γίνει 21 - 28 του Οκτώβρη στην Πορτογαλία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ