ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Αυγούστου 2002
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17Ν»
Απολογείται αύριο ο «Αρης»

Περίπου ιδανικές βρίσκει τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού ο αντιεισαγγελέας Εφετών Πειραιά

Eurokinissi

Περίπου ιδανικές βρίσκει τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού ο αντιεισαγγελέας Εφετών Πειραιά
Ποινική δίωξη για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατασκευή - προμήθεια - κατοχή εκρηκτικών υλών προς εφοδιασμό της οργάνωσης αυτής, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστεία από κοινού και έκρηξη», άσκησε χτες ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Κυρ. Καρούτσος εναντίον του Σωτήρη Κονδύλη, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στο σπίτι του στον Βύρωνα ως ο «Αρης» της «17Ν». Ο ίδιος, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., «ομολόγησε», ανακρινόμενος από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ότι μαζί με άλλα μέλη της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης συμμετείχε: Στη ληστεία, που είχε γίνει στο υποκατάστημα της Τράπεζας Εργασίας στο Περιστέρι στις 18-7-1990. Στη συμπλοκή αστυνομικών με αγνώστους στις 20-11-1991 στα Σεπόλια. Στη δολοφονία του Τούρκου Διπλωμάτη Ομέρ Σιπαχίογλου στις 4-7-1994 στο Παλαιό Φάληρο και στην επίθεση με ρουκέτα κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας στις 15-2-1996 στην Αθήνα.

Ο Σ. Κονδύλης εμφανίστηκε ενώπιον του ειδικού ανακριτή, προέδρου Εφετών Λεων. Ζερβομπεάκου, χωρίς δικηγόρο και ζήτησε προθεσμία, για να απολογηθεί αύριο το απόγευμα.

Ερευνα για τις καταγγελίες Γιωτόπουλου

Ως «απαράδεκτες» κατάγγειλε τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού ο φερόμενος από την Αστυνομία ως καθοδηγητής και συντάκτης των προκηρύξεων της «17Ν» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Μέσω του συνηγόρου του Ι. Ραχιώτη, δήλωσε αργά προχτές το βράδυ: «Ζούμε σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης, που αποσκοπούν στην εξουθένωση της προσωπικότητάς μας. Είμαστε σε απόλυτη απομόνωση 23 ώρες το 24ωρο στο κελί μας, επιτρέπεται να βγαίνουμε μόνο μια ώρα τη μέρα σε προαύλιο 25 τ.μ. περιστοιχισμένο από ψηλούς τοίχους, όπου δε συναντάμε κανένα. Μας έχουν αφαιρεθεί ακόμα και τα ρολόγια, με αποτέλεσμα να έχουμε χάσει την αίσθηση του χρόνου. Απαγορεύεται να τηλεφωνήσουμε στους συνηγόρους μας, αν και ο Σωφρονιστικός Κώδικας το επιτρέπει. Μας αφαίρεσαν τα ρούχα, ακόμα και τα εσώρουχά μας και μας έδωσαν άλλα ρούχα της φυλακής, με προφανή σκοπό να μας ταπεινώσουν. Απαγορεύεται σε όλους τους κρατουμένους να κρατάμε σημειώσεις κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τους συνηγόρους μας, με αποτέλεσμα να μη γίνεται εμπεριστατωμένη συνεργασία μεταξύ δικηγόρου και κρατουμένου. Διαβιώνουμε γενικά σε ένα καθεστώς που προσβάλλει την ίδια την αξία του ανθρώπου, πέρα απ' ότι είναι παράνομο. Στο βαθμό που συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, είναι βέβαιο ότι θα εξουθενωθεί η προσωπικότητά μας και θα είναι αδύνατο να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας. Επομένως, δε θα έχει νόημα να μιλάμε για δίκαιη δίκη».

Ο Σωτήριος Κονδύλης, κατηγορείται ως μέλος της «17Ν»

ICON

Ο Σωτήριος Κονδύλης, κατηγορείται ως μέλος της «17Ν»
Με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγ. Κρουσταλλάκη διενεργήθηκε χτες σχετική έρευνα από τον εποπτεύοντα τις φυλακές Κορυδαλλού, αντεισαγγελέα Εφετών Πειραιά Αριστ. Φραγκιαδάκη, ο οποίος βρήκε τις συνθήκες κράτησης των κατηγορουμένων περίπου ιδανικές. Συγκεκριμένα, σε γραπτό πόρισμά του αναφέρει ότι «είναι οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τον ισχύοντα Σωφρονιστικό Κώδικα». Διαπιστώνει, βέβαια, κάποιες «μικροελλείψεις», αλλά τις αποδίδει στις εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου των ειδικών κελιών που δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης δικαιολόγησαν τις ειδικές συνθήκες κράτησης, λέγοντας ότι εντάσσονται στα μέτρα, τα οποία «ελήφθησαν με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των κατηγορουμένων». Τέλος, υποσχέθηκαν γι' αυτούς «ραδιόφωνο, τηλεόραση, βιβλία και περισσότερες ώρες με τους δικηγόρους τους» στο μακρινό μέλλον.

«Ανοίγουν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Ολοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των κατηγορουμένων στην υπόθεση της «17Ν» και των στενών συγγενών τους άρχισαν να ανοίγουν με εντολή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προκειμένου να ελεγχθεί η κίνησή τους, να διαπιστωθεί το ύψος των χρηματικών ποσών και ποια άλλα πρόσωπα είχαν σχέση με αυτούς. Στον Τύπο «διέρρευσαν» χτες πληροφορίες ότι «υψηλόβαθμο στέλεχος Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας και, συγκεκριμένα, η υποδιευθύντρια καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, είχε ανοίξει κοινό λογαριασμό με την Ισπανίδα φίλη του Σάββα Ξηρού, Αλίσια Ρομέρο Κορτέζ. Την τελευταία διετία ο λογαριασμός αυτός εμφανίζει κίνηση σημαντικών ποσών, ενώ η Κορτέζ έκανε σημαντικά εμβάσματα από την πατρίδα της, στην οποία ταξίδευε».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εν λόγω υποδιευθύντρια φέρεται να υποστήριξε στην Αστυνομία και τους ελεγκτές της Τράπεζας, ότι «προθυμοποιήθηκε να διευκολύνει την Αλίσια Κορτέζ χωρίς να τη γνωρίζει προηγουμένως, για να ανοίξει λογαριασμό, επειδή η ίδια είχε δυσχέρειες».

Χτες, η διευθύντρια της Τράπεζας Πειραιώς Κολωνακίου Καρμέλλα Στεφάνου, με επιστολή της προς τον Τύπο εξηγεί την ανάμειξή της σε κοινό λογαριασμό των Α. Ρομέρο - Σ. Ξηρού. Με αυτήν διευκρινίζει ότι το έτος 1997 το ζεύγος Ρομέρο - Ξηρού, άνοιξε κοινό λογαριασμό στο κατάστημα Κολωνακίου της Τράπεζας Πειραιώς και το 2001 και δεύτερο κοινό λογαριασμό. «Η κ. Ρομέρο, με παρακάλεσε να προστεθεί και το δικό μου όνομα στον εν λόγω δεύτερο λογαριασμό, ώστε να διευκολυνθεί, αν παρίστατο ανάγκη, στην ανάληψη χρημάτων εξαιτίας απουσίας τους, όπως μου είπε στο εξωτερικό», αναφέρει η Κ. Στεφάνου. Σημειώνει ότι «ουδέποτε έκανα ανάληψη ή κατάθεση χρημάτων από το λογαριασμό αυτό» και ότι «μόλις συνελήφθη ο Σάββας Ξηρός ενημέρωσα τόσο την τράπεζα όσο και τις διωκτικές αρχές για το παραπάνω γεγονός». Προσθέτει επίσης ότι «η Τράπεζα Πειραιώς ενημέρωσε επίσης αμέσως την αρμόδια αρχή για την ύπαρξη των παραπάνω λογαριασμών και ταυτόχρονα διενήργησε έλεγχο της κίνησής τους, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξαν ύποπτες συναλλαγές ή διακίνηση ποσών ασυνήθιστων στις καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές του συνήθους καταθέτη».

Για ποια δημοκρατία μιλούν οι τρομολάγνοι;

Οσο ο οσφυοκάμπτης πρωθυπουργός και οι περί αυτόν φωνάζουν περί «τέλειας δημοκρατίας», «στερέωση της δημοκρατίας» και άλλα τέτοια ευτράπελα, τόσο περισσότερο γίνεται φανερό ότι αυτή η χώρα γλιστράει όλο και περισσότερο στην ανυποληψία και στο βόθρο των ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Από κάποιους δήθεν δημοσιογράφους, στην πραγματικότητα πληρωμένους κονδυλοφόρους των ξένων μυστικών υπηρεσιών, γίνεται έντονη και συντονισμένη προσπάθεια να παρουσιαστεί η τρομοκρατία της «17 Νοέμβρη» ως έχουσα τη ρίζα της στον αγώνα του ελληνικού λαού κατά της αμερικανοκίνητης στρατιωτικοφασιστικής χούντας της περιόδου 1967-1974.

Οι Αγγλο-αμερικανοί ιμπεριαλιστές μέσω των ντόπιων υπηρετών και φερέφωνών τους θέλουν να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό επειδή αντιστάθηκε και αρνήθηκε να υποταχτεί στην ξενοκίνητη φασιστική δικτατορία. Οπως ακριβώς έκαναν και την περίοδο 1945-1967 οι ίδιες δυνάμεις, ο αγγλο-αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και οι ίδιοι ντόπιοι υπηρέτες του, η πλουτοκρατία, οι φυγόμαχοι, οι δειλοί, οι προδότες, οι συνεργάτες των Γερμανών και τα κατακάθια της ελληνικής κοινωνίας. Εκαναν τα πάντα για να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό επειδή αντιστάθηκε και αρνήθηκε να υποταχθεί στη ναζιστική κατοχή της Ελλάδας.

Οι Αγγλο-αμερικανοί και οι ντόπιοι υπηρέτες τους δε συγχώρησαν ποτέ στον ελληνικό λαό τον ηρωισμό του και την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί και να ζήσει με ελευθερία, λαοκρατία, ισότητα και δικαιοσύνη. Γι' αυτό και οι Αγγλο-αμερικανοί επικυρίαρχοι και οι ντόπιοι σφογγοκωλάριοι υπηρέτες τους κατέφυγαν σ' αυτά τα στηρίγματα του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης των λαών: Στη βία και την τρομοκρατία.

Μερικά μόνο στοιχεία από το μακρύ κατάλογο των εγκλημάτων και πράξεων τρομοκρατίας των Αγγλο-αμερικανών και των ντόπιων υπηρετών τους κατά του ελληνικού λαού είναι τα κάτωθι:

Από το 1945 έως το 1950 δολοφονήθηκαν 11.000 Ελληνες - πατριώτες - κομμουνιστές στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων και χωριών της Ελλάδας από παρακρατικές ομάδες καθοδηγούμενες από Αγγλους και Αμερικανούς αξιωματικούς.

Από το 1946 μέχρι το 1954 εκατοντάδες Ελληνες κομμουνιστές καταδικάστηκαν από στρατοδικεία και εκτελέστηκαν - δολοφονήθηκαν επειδή αντιστάθηκαν και αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τη ναζιστική κατοχή.

Από το 1947 έως το 1951 εξορίστηκαν και βασανίστηκαν -με εντολή των Αμερικανών επικυρίαρχων- 100.000 Ελληνες, επειδή συμμετείχαν στην αντίσταση του λαού κατά των κατακτητών.

Το 1957 Αμερικανός αξιωματικός δολοφόνησε το στρατηγό του ΕΛΑΣ Στέφανο Σαράφη.

Το Μάη του 1963 η παρακρατική οργάνωση «Καρφίτσα» δολοφόνησε το βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη. Η δολοφονία του Λαμπράκη είχε σχέση με την επιχείρηση «Κόκκινη προβιά» που έστησαν οι Αμερικανοί επικυρίαρχοι στην Ελλάδα με σκοπό την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού, την παρεμπόδιση συμμετοχής του στους αγώνες και τη με κάθε τρόπο αποτροπή μιας δημοκρατικής πορείας της χώρας.

Το Νοέμβρη του 1964 Αμερικανοί στρατιωτικοί και Ελληνες υπηρέτες τους τοποθέτησαν νάρκη στο Γοργοπόταμο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι που συμμετείχαν στο γιορτασμό της νικηφόρας μάχης και ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου από τον ΕΛΑΣ το 1943.

Το πραξικόπημα και η εγκαθίδρυση στρατιωτικο-φασιστικής δικτατορίας 1967-1974 κατά τη διάρκεια της οποίας δεκάδες κομμουνιστές δολοφονήθηκαν και δεκάδες χιλιάδες εξορίστηκαν και βασανίστηκαν από τους ντόπιους υπηρέτες των Αμερικανών επικυρίαρχων.

Το διάστημα 1960-1974 οι αμερικανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και οι ντόπιοι υπηρέτες τους έκαναν πολλαπλές απόπειρες δολοφονίας κατά του Προέδρου της Κύπρου αρχιεπισκόπου Μακάριου. Τον Ιούλη του 1974 με πραξικόπημα ανέτρεψαν τη νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου και με την ενεργό υποστήριξη των ΗΠΑ προκάλεσαν την εισβολή των Τούρκων στρατοκρατών και την κατοχή της Κύπρου, που συνεχίζεται ως σήμερα.

Από το 1974 μέχρι σήμερα έχουν γίνει δεκάδες επιθέσεις εναντίον γραφείων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και τραυματισμοί μελών του από παρακρατικές οργανώσεις.

Η πλουτοκρατία έχει, ατιμώρητα, «δολοφονήσει» 3.500 εργάτες από το 1974 μέχρι σήμερα - τόσα είναι τα θανατηφόρα «εργατικά ατυχήματα». Ομως για τον ελληνικό λαό αυτά είναι φόνοι εκ προμελέτης!

Τα εγκλήματα της «17 Νοέμβρη» δεν είναι τίποτε άλλο από μια συνέχιση των εγκλημάτων των Αγγλο-αμερικανών και των ντόπιων υπηρετών τους κατά του ελληνικού λαού, ένα μικρό μέρος των οποίων αναφέρεται πιο πάνω.

Σκοπός της οργάνωσης «Καρφίτσα» ήταν η τρομοκράτηση του λαού. Τώρα τα μέσα και η μορφή άλλαξαν. Εγιναν πιο ραφιναρισμένα. Την τρομοκρατία την παρουσιάζουν με «αριστερό» προσωπείο για να σπιλώσουν και δυσφημήσουν τους λαϊκούς αγώνες.

Ομως ο σκοπός και της «17Ν» και οποιασδήποτε άλλης στήσουν στο μέλλον οι Αμερικανοί επικυρίαρχοι, όπως και του δήθεν «αγώνα κατά της τρομοκρατίας», ένα και μόνο σκοπό έχουν: Να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό.

Αντίθετα με τα όσα παπαγαλίζουν οι τωρινοί υπηρέτες των Αμερικανών, ο Σημίτης και η παρέα του, είναι εύκολο για κάθε σκεπτόμενο Ελληνα να καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε ανεξάρτητη, ούτε ελεύθερη, ούτε δημοκρατική.

Πώς μπορεί να είναι ανεξάρτητη μια χώρα που στο έδαφός της υπάρχουν δεκάδες βάσεις των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, που ευθύνονται για τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;

Πώς μπορεί να είναι ανεξάρτητη η Ελλάδα όταν είναι αλυσοδεμένη στη στρούγκα του NATO και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι αποφάσεις για τις τύχες του ελληνικού λαού παίρνονται στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες;

Πώς μπορεί να είναι ελεύθερη η Ελλάδα όταν συμμετέχει με τους ιμπεριαλιστές σε επιδρομές και εγκλήματα εναντίον άλλων λαών; (κατά της Σοβιετικής Ενωσης 1919, κατά της Τουρκίας 1919-1922, κατά της Κορέας 1950-1953, κατά του Ιράκ 1991 έως σήμερα).

Πώς μπορεί να είναι ελεύθερη η Ελλάδα στο εσωτερικό της όταν συμμετέχει με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του NATO στη στρατιωτική κατοχή και υποδούλωση άλλων λαών; (Γιουγκοσλαβία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Αφγανιστάν).

Μια χώρα που δεν είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη δεν μπορεί να είναι δημοκρατική. Γιατί δημοκρατία είναι η συμμετοχή και άσκηση της εξουσίας από το λαό και κανένας λαός δε θέλει να είναι υπόδουλος σε άλλους, ούτε να στερεί την ελευθερία άλλων λαών.

Οσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν την Ελλάδα από το 1945 έως και σήμερα είναι υπηρέτες της άρχουσας τάξης και του αγγλο-αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και έχουν κάνει την Ελλάδα μία κατάπτυστη Δημοκρατία των μονοπωλίων.

Δεν τη θέλουμε αυτή τη «Δημοκρατία». Δεν αξίζει σε ελεύθερους ανθρώπους.

Εμπρός λοιπόν, Αγώνας και πάλι Αγώνας για να απαλλαγούμε από τους Αμερικανούς επικυρίαρχους, τους ντόπιους υπηρέτες τους, τη «17 Νοέμβρη» τους, από όλον αυτόν το συρφετό και εσμό της αμερικανοκρατίας στην Ελλάδα.

Εμπρός για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη, Ελεύθερη και Λαοκρατούμενη.


Αλέξανδρος ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ

Δημοσιεύματα του Τύπου

Η «Απογευματινή» αναφέρει ότι η ΕΥΠ είναι εκτός ερευνών για την τρομοκρατία με απόφαση του πρωθυπουργού. Επίσης ότι μόνο ένας μικρός πυρήνας της ΕΥΠ θα μπορεί να συμμετέχει στην εξέλιξη της επιχείρησης «17Ν», αφού πλέον θεωρείται επίφοβη υπόθεση η ενημέρωση ευρύτερων κλιμακίων για λόγους περιφρούρησης των ερευνών.

Το «Βήμα» σημειώνει ότι η Ασφάλεια ελέγχει τραπεζικούς λογαριασμούς, βιβλιάρια, εμβάσματα και παραλήπτες ποσών από τον Σάββα Ξηρό, αλλά και τις κινήσεις των λογαριασμών του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Αναφέρεται ότι η Ισπανίδα σύντροφος του Σ. Ξηρού είχε ανοίξει λογαριασμό με την υποδιευθύντρια καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα. Επίσης ερευνάται ο λογαριασμός του Ηρακλή Κωστάρη στη Γιούρομπανκ, αφού την περίοδο 1997-1998 άγνωστοι κατέθεσαν σε αυτόν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» γράφει ότι τουλάχιστον πέντε άτομα απ' όσα κατηγορούνται για συμμετοχή στην «17Ν» είχαν έλθει στο παρελθόν σε επαφή με τις αρχές. Η εφημερίδα αναφέρεται σε τροχαίο στο οποίο είχε εμπλακεί ο Σάββας Ξηρός, το 1992 και είχε δώσει ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας στους αστυνομικούς, αλλά η υπόθεση δεν ερευνήθηκε. Επίσης το 1985 κατά τη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης σε υποκατάστημα της Σίτιμπανκ στους Αμπελόκηπους, εντοπίστηκε κοντά στο σημείο της έκρηξης το ΙΧ του πατέρα του Δ. Κουφοντίνα. Από τις έρευνες προκύπτει ότι ο σημερινός καταζητούμενος δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι του και από τότε εξαφανίζεται. Σε μια άλλη περίπτωση του 1992 εντοπίστηκε ο Β. Τζωρτζάτος να παρακολουθεί Αμερικανό στρατιωτικό. Προσήχθη στην Αντιτρομοκρατική και αφέθηκε ελεύθερος.

Η «Καθημερινή» επισημαίνει ότι οι έρευνες για την εγχώρια τρομοκρατία στρέφονται προς την αποκάλυψη των αθέατων και πιο σκοτεινών πλευρών της. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ανώτατα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας κάνουν λόγο για υπόγειες διαδρομές ορισμένων από τα κεντρικά πρόσωπα της «17Ν» «συγκλίνοντας προς την περιγραφείσα την περασμένη Κυριακή από την "Κ", συνάντηση των άκρων». Κατά την εφημερίδα, από τις έρευνες προκύπτουν καταρχήν επαφές του Α. Γιωτόπουλου και του Δ. Κουφοντίνα με πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν καταγράψει τελείως διαφορετική διαδρομή. Επιπλέον έρχονται με μεγαλύτερη ένταση στο προσκήνιο πληροφορίες για εκβιασμούς επιχειρηματιών στο όνομα της «17Ν», από πρόσωπα τα οποία γνώριζαν ή είχαν επαφές με τον Α. Γιωτόπουλο. «Ολα τα παραπάνω αποτελούν πλέον αντικείμενο μεγάλης έρευνας, η οποία έχει αρχίσει με τη δέουσα διακριτικότητα και βεβαίως με τον αποκλεισμό της ΕΥΠ, η οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια αποτέλεσε το μηχανισμό ακύρωσης κάθε ερευνητικής προσπάθειας».

Τα «Νέα» γράφουν ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει συστήσει ειδική ομάδα για τη σύλληψη του Δ. Κουφοντίνα. Κατά την εφημερίδα, η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ανήσυχη, καθώς πιστεύει ότι ένα ενδεχόμενο χτύπημά του μπορεί να επηρεάσει εξαιρετικά αρνητικά το πολιτικό κλίμα. Εξάλλου 2.500 κλειδιά κάθε φύσης παραμένουν ανεκμετάλλευτα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Βρέθηκαν στα δυο κρησφύγετα της «17Ν» και αναμένεται η ΕΛ.ΑΣ. ν' απευθυνθεί στο εξωτερικό για τη δυνατότητα άμεσης προμήθειας ενός ειδικού συστήματος ελέγχου και ταυτοποίησης κλειδιών. Αλλο ρεπορτάζ της εφημερίδας γράφει ότι επόμενος στόχος είναι η εξάρθρωση του ΕΛΑ που αριθμεί 80 μέλη. Ομως για το θέμα αυτό εκτιμάται ότι επικρατεί προβληματισμός στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, διότι θα πρέπει «να τεθεί ένα όριο», γιατί δεν είναι δυνατό να γεμίσουν οι φυλακές με δεκάδες ανθρώπους.

Επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες

Την τρομοκρατική επίθεση ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες και ενοχοποίηση των εργατικών λαϊκών αγώνων και κάθε αριστερής αντικαπιταλιστικής αμφισβήτησης καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους η Κομμουνιστική Ανανέωση, το ΝΑΡ, το ΕΚΚΕ και άλλες πολιτικές κινήσεις, δημοτικές και συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Με ανακοίνωσή του το ΝΑΡ καταγγέλλει ότι η απαράδεκτη προσπάθεια να συσχετιστούν, με οποιοδήποτε τρόπο, το ίδιο, η ριζοσπαστική Αριστερά και η δράση τους στο εργατικό κίνημα και στην αντιιμπεριαλιστική πάλη με την ατομική τρομοκρατία, αποκαλύπτει ευρύτερο σχέδιο των αντιδραστικών κέντρων, που έχει στόχο γενικότερα την επίθεση, εναντίον των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των λαϊκών ελευθεριών, των αγώνων του μαζικού κινήματος και της Αριστεράς και ανοίγει το δρόμο σε αντιδημοκρατικές, αντιδραστικές εξελίξεις, από τις οποίες τόσο έχει υποφέρει ο λαός μας.

Επίσης, με ανακοίνωσή της η «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα», αφού σημειώνει ότι «με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ τη σύλληψη του Σωτήρη Κονδύλη φερόμενου σαν μέλος της "17Ν"» και ότι αυτός συμμετείχε στο ψηφοδέλτιό της το 1998 «σαν παλιός συνδικαλιστής και αγωνιστής του μαζικού και αριστερού κινήματος», αναφέρει ότι η ίδια «συμμετείχε και συμμετέχει σε όλους τους μαζικούς αγώνες και δεν έχει καμιά σχέση με λογικές και πρακτικές ατομικής βίας και τρομοκρατίας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ