Σάββατο 3 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για ποια δημοκρατία μιλούν οι τρομολάγνοι;

Οσο ο οσφυοκάμπτης πρωθυπουργός και οι περί αυτόν φωνάζουν περί «τέλειας δημοκρατίας», «στερέωση της δημοκρατίας» και άλλα τέτοια ευτράπελα, τόσο περισσότερο γίνεται φανερό ότι αυτή η χώρα γλιστράει όλο και περισσότερο στην ανυποληψία και στο βόθρο των ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Από κάποιους δήθεν δημοσιογράφους, στην πραγματικότητα πληρωμένους κονδυλοφόρους των ξένων μυστικών υπηρεσιών, γίνεται έντονη και συντονισμένη προσπάθεια να παρουσιαστεί η τρομοκρατία της «17 Νοέμβρη» ως έχουσα τη ρίζα της στον αγώνα του ελληνικού λαού κατά της αμερικανοκίνητης στρατιωτικοφασιστικής χούντας της περιόδου 1967-1974.

Οι Αγγλο-αμερικανοί ιμπεριαλιστές μέσω των ντόπιων υπηρετών και φερέφωνών τους θέλουν να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό επειδή αντιστάθηκε και αρνήθηκε να υποταχτεί στην ξενοκίνητη φασιστική δικτατορία. Οπως ακριβώς έκαναν και την περίοδο 1945-1967 οι ίδιες δυνάμεις, ο αγγλο-αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και οι ίδιοι ντόπιοι υπηρέτες του, η πλουτοκρατία, οι φυγόμαχοι, οι δειλοί, οι προδότες, οι συνεργάτες των Γερμανών και τα κατακάθια της ελληνικής κοινωνίας. Εκαναν τα πάντα για να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό επειδή αντιστάθηκε και αρνήθηκε να υποταχθεί στη ναζιστική κατοχή της Ελλάδας.

Οι Αγγλο-αμερικανοί και οι ντόπιοι υπηρέτες τους δε συγχώρησαν ποτέ στον ελληνικό λαό τον ηρωισμό του και την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί και να ζήσει με ελευθερία, λαοκρατία, ισότητα και δικαιοσύνη. Γι' αυτό και οι Αγγλο-αμερικανοί επικυρίαρχοι και οι ντόπιοι σφογγοκωλάριοι υπηρέτες τους κατέφυγαν σ' αυτά τα στηρίγματα του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης των λαών: Στη βία και την τρομοκρατία.

Μερικά μόνο στοιχεία από το μακρύ κατάλογο των εγκλημάτων και πράξεων τρομοκρατίας των Αγγλο-αμερικανών και των ντόπιων υπηρετών τους κατά του ελληνικού λαού είναι τα κάτωθι:

Από το 1945 έως το 1950 δολοφονήθηκαν 11.000 Ελληνες - πατριώτες - κομμουνιστές στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων και χωριών της Ελλάδας από παρακρατικές ομάδες καθοδηγούμενες από Αγγλους και Αμερικανούς αξιωματικούς.

Από το 1946 μέχρι το 1954 εκατοντάδες Ελληνες κομμουνιστές καταδικάστηκαν από στρατοδικεία και εκτελέστηκαν - δολοφονήθηκαν επειδή αντιστάθηκαν και αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τη ναζιστική κατοχή.

Από το 1947 έως το 1951 εξορίστηκαν και βασανίστηκαν -με εντολή των Αμερικανών επικυρίαρχων- 100.000 Ελληνες, επειδή συμμετείχαν στην αντίσταση του λαού κατά των κατακτητών.

Το 1957 Αμερικανός αξιωματικός δολοφόνησε το στρατηγό του ΕΛΑΣ Στέφανο Σαράφη.

Το Μάη του 1963 η παρακρατική οργάνωση «Καρφίτσα» δολοφόνησε το βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη. Η δολοφονία του Λαμπράκη είχε σχέση με την επιχείρηση «Κόκκινη προβιά» που έστησαν οι Αμερικανοί επικυρίαρχοι στην Ελλάδα με σκοπό την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού, την παρεμπόδιση συμμετοχής του στους αγώνες και τη με κάθε τρόπο αποτροπή μιας δημοκρατικής πορείας της χώρας.

Το Νοέμβρη του 1964 Αμερικανοί στρατιωτικοί και Ελληνες υπηρέτες τους τοποθέτησαν νάρκη στο Γοργοπόταμο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι που συμμετείχαν στο γιορτασμό της νικηφόρας μάχης και ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου από τον ΕΛΑΣ το 1943.

Το πραξικόπημα και η εγκαθίδρυση στρατιωτικο-φασιστικής δικτατορίας 1967-1974 κατά τη διάρκεια της οποίας δεκάδες κομμουνιστές δολοφονήθηκαν και δεκάδες χιλιάδες εξορίστηκαν και βασανίστηκαν από τους ντόπιους υπηρέτες των Αμερικανών επικυρίαρχων.

Το διάστημα 1960-1974 οι αμερικανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και οι ντόπιοι υπηρέτες τους έκαναν πολλαπλές απόπειρες δολοφονίας κατά του Προέδρου της Κύπρου αρχιεπισκόπου Μακάριου. Τον Ιούλη του 1974 με πραξικόπημα ανέτρεψαν τη νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου και με την ενεργό υποστήριξη των ΗΠΑ προκάλεσαν την εισβολή των Τούρκων στρατοκρατών και την κατοχή της Κύπρου, που συνεχίζεται ως σήμερα.

Από το 1974 μέχρι σήμερα έχουν γίνει δεκάδες επιθέσεις εναντίον γραφείων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και τραυματισμοί μελών του από παρακρατικές οργανώσεις.

Η πλουτοκρατία έχει, ατιμώρητα, «δολοφονήσει» 3.500 εργάτες από το 1974 μέχρι σήμερα - τόσα είναι τα θανατηφόρα «εργατικά ατυχήματα». Ομως για τον ελληνικό λαό αυτά είναι φόνοι εκ προμελέτης!

Τα εγκλήματα της «17 Νοέμβρη» δεν είναι τίποτε άλλο από μια συνέχιση των εγκλημάτων των Αγγλο-αμερικανών και των ντόπιων υπηρετών τους κατά του ελληνικού λαού, ένα μικρό μέρος των οποίων αναφέρεται πιο πάνω.

Σκοπός της οργάνωσης «Καρφίτσα» ήταν η τρομοκράτηση του λαού. Τώρα τα μέσα και η μορφή άλλαξαν. Εγιναν πιο ραφιναρισμένα. Την τρομοκρατία την παρουσιάζουν με «αριστερό» προσωπείο για να σπιλώσουν και δυσφημήσουν τους λαϊκούς αγώνες.

Ομως ο σκοπός και της «17Ν» και οποιασδήποτε άλλης στήσουν στο μέλλον οι Αμερικανοί επικυρίαρχοι, όπως και του δήθεν «αγώνα κατά της τρομοκρατίας», ένα και μόνο σκοπό έχουν: Να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό.

Αντίθετα με τα όσα παπαγαλίζουν οι τωρινοί υπηρέτες των Αμερικανών, ο Σημίτης και η παρέα του, είναι εύκολο για κάθε σκεπτόμενο Ελληνα να καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε ανεξάρτητη, ούτε ελεύθερη, ούτε δημοκρατική.

Πώς μπορεί να είναι ανεξάρτητη μια χώρα που στο έδαφός της υπάρχουν δεκάδες βάσεις των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, που ευθύνονται για τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;

Πώς μπορεί να είναι ανεξάρτητη η Ελλάδα όταν είναι αλυσοδεμένη στη στρούγκα του NATO και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι αποφάσεις για τις τύχες του ελληνικού λαού παίρνονται στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες;

Πώς μπορεί να είναι ελεύθερη η Ελλάδα όταν συμμετέχει με τους ιμπεριαλιστές σε επιδρομές και εγκλήματα εναντίον άλλων λαών; (κατά της Σοβιετικής Ενωσης 1919, κατά της Τουρκίας 1919-1922, κατά της Κορέας 1950-1953, κατά του Ιράκ 1991 έως σήμερα).

Πώς μπορεί να είναι ελεύθερη η Ελλάδα στο εσωτερικό της όταν συμμετέχει με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του NATO στη στρατιωτική κατοχή και υποδούλωση άλλων λαών; (Γιουγκοσλαβία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Αφγανιστάν).

Μια χώρα που δεν είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη δεν μπορεί να είναι δημοκρατική. Γιατί δημοκρατία είναι η συμμετοχή και άσκηση της εξουσίας από το λαό και κανένας λαός δε θέλει να είναι υπόδουλος σε άλλους, ούτε να στερεί την ελευθερία άλλων λαών.

Οσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν την Ελλάδα από το 1945 έως και σήμερα είναι υπηρέτες της άρχουσας τάξης και του αγγλο-αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και έχουν κάνει την Ελλάδα μία κατάπτυστη Δημοκρατία των μονοπωλίων.

Δεν τη θέλουμε αυτή τη «Δημοκρατία». Δεν αξίζει σε ελεύθερους ανθρώπους.

Εμπρός λοιπόν, Αγώνας και πάλι Αγώνας για να απαλλαγούμε από τους Αμερικανούς επικυρίαρχους, τους ντόπιους υπηρέτες τους, τη «17 Νοέμβρη» τους, από όλον αυτόν το συρφετό και εσμό της αμερικανοκρατίας στην Ελλάδα.

Εμπρός για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη, Ελεύθερη και Λαοκρατούμενη.


Αλέξανδρος ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ