Σάββατο 3 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΥΞΗ ΑΚΤΙΟΥ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Τσουχτερό εισιτήριο για να κερδίζουν οι εργολάβοι

Ανακοίνωση της ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ

Το τσουχτερό εισιτήριο (3 ευρώ) των διοδίων της ζεύξης Πρέβεζας - Ακτίου που πρέπει να πληρώσει κάποιος για να περάσει τη σήραγγα, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη ζωή των χιλιάδων επαγγελματιών, υπαλλήλων, εργατών που κάνουν αυτή τη διαδρομή συχνά, και κάποιοι από αυτούς καθημερινά. Είναι σαφές ότι το ποσόν των 3 ευρώ επιτείνει τη μείωση του ήδη χαμηλού εισοδήματός τους. Δεν πρόλαβε, με λίγα λόγια, να τελειώσει η φιέστα των εγκαινίων της σήραγγας από τον «πρωθυπουργό των έργων» και η σκληρή πραγματικότητα είναι εδώ, για να μας αποδεικνύει ότι τα περίφημα «μεγάλα έργα» δεν κατασκευάζονται για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων, αλλά για να γεμίζουν οι τσέπες του κάθε Μπόμπολα, απομυζώντας το εισόδημα των φτωχών και μεσαίων λαϊκών στρωμάτων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ σημειώνει πως η ζεύξη έγινε 100% με χρήματα του ελληνικού λαού, ενώ οι εταιρίες που την κατασκεύασαν, όχι μόνο δεν έδωσαν δεκάρα τσακιστή, αλλά συνέβαλαν στο να φτάσει το κόστος του έργου τα 40 δισ. δρχ., όταν ο προϋπολογισμός ήταν 17 δισ. δρχ.. Επίσης, σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως τα χρήματα των διοδίων πηγαίνουν σε μία ανώνυμη εταιρία, στην οποία συμμετέχουν η κατασκευάστρια εταιρία ΑΚΤΩΡ (βλ. Μπόμπολας) και το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας.

Η ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα, τόσο για το ποιον εξυπηρετεί αυτή η πολιτική, όσο και γι' αυτούς (συμπολιτευόμενους και δήθεν αντιπολιτευόμενους) που τη στηρίζουν. Οι επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους να τους δώσουν ένα καλό «μάθημα». Να καταψηφίσουν τους συνδυασμούς που στηρίζονται από τις δυνάμεις του δικομματισμού και να υπερψηφίσουν, παράλληλα, τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ και που υπηρετούν εκείνη την πολιτική, που έχει ως γνώμονα το συμφέρον της εργατικής τάξης και του λαού και πολύ απέχει από τη λογική της διαπλοκής, της ρεμούλας, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος για την εξυπηρέτηση των ολίγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ