ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Αυγούστου 2002
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

Γρηγοριάδης Κώστας

«17ης Νοέμβρη» ... κυνηγούς εκ τηλεοπτικών καναλιών: Αν έρθετε σε επικοινωνία με τον Μπιν (ζει ή όχι;), ρωτήστε τον για τους πιθανούς εγκεφάλους της «17Ν»! Κρίνοντας (ο Μπιν) εξ ιδίων, θα σας τους περιέγραφε λεπτομερώς...

***

«Ετοιμοι να κόψουν το γόρδιο δεσμό της τρομοκρατίας, είναι οι αστυνομικοί», φώναξε ο αμετροεπής εκφωνητής του αμετροεπούς ΣΤΑΡ!

***

Μάκην: Τόσες και τόσες έρευνες κάνεις! Κάνε και μία για τα μυστικά κονδύλια που τρώνε κάμποσοι δημοσιογράφοι! Αυτή μάλιστα! Θα ήταν επιτυχία άνευ προηγουμένου...

***

«Μπονβιβέρ» ο Γιωτόπουλος. Κοσμική ζωή, Κολωνάκι, καλλιτεχνικές ανησυχίες, γκαλά (άκου γκαλά!), πάρτι, υψηλές επαφές, Αθήνα, Παρίσι, νησιά του Αιγαίου... Ταυτόχρονα, λέει, κυκλοφορούσε ως Γιωτόπουλος ανοιχτά, τουλάχιστον μέχρι το 1986 οπότε ζούσε ο πραγματικός Μιχάλης Οικονόμου, ο οποίος ήταν φίλος του πατέρα του, και συνεπώς δεν μπορούσε να χρησιμοποιεί το όνομα ενός ανθρώπου ο οποίος ακόμα ζούσε κλπ. κλπ.!!! Μύλος κολοκοτρωνέικος δηλαδή, αλλά συνεχή και επαναλαμβανόμενα τα ρεπορτάζ όλες τις μέρες προς τέρψιν τηλεθεατών αλλά και εμπέδωσιν (κυρίως) του θέματος...

***

Νέο σίριαλ μετά τη «17Ν». Αφού «εξαρθρωθεί» η «17Ν», σειρά έχει, λένε, ο ΕΛΑ, η 1η Μάη, η Αντικρατική Πάλη, οι Επαναστατικοί πυρήνες... Δηλαδή, τρέμετε παραγωγοί, διαφημιστές, καναλάρχες, που έχετε επενδύσει σε «Μπιγκ Μπράδερ», «Μπαρ», «Φάρμες» και άλλα σχετικά! Θα σας φάει την τηλεθέαση το Ξηρέικο και λοιπό τρομο-σινάφι...

***

Αυτές τις καημένες, που βγαίνουν μετά τα δελτία ειδήσεων και λένε (δείχνουν) τον καιρό, τις παρακολουθείτε ανελλιπώς;

***

«Τα 10 πρόσωπα του φαρμακοχέρη», ανήγγειλε το ΣΤΑΡ! (Οχι ότι τα άλλα πήγαν πίσω αλλά αυτό έτυχε να βλέπουμε εκείνη την ώρα)... Οπου, για όσους έχουν χάσει επεισόδια, φαρμακοχέρης είναι ο «Λουκάς». Οπου Λουκάς ο Κουφοντίνας (ή αλλιώς, Σωτηρόπουλος, Λαμπρόπουλος και άλλα πολλά ονόματα). Ο οποίος, λέει, πέρασε ως στέλεχος από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ, μεταπήδησε στους τροτσκιστές, στους αναρχικούς, στους μαοϊκούς του μ-λ, στη «17Ν», στην ΚΥΠ, πιθανόν στη Στάζι, πιθανόν στη ΣΙΑ ή και στην Ιντέλιτζενς Σέρβις, στις τούρκικες υπηρεσίες αλλά και γιατί όχι στις ισραηλινές και Κύριος οίδε τι άλλο... (Από τα «ρεπορτάζ» των καναλιών, σε ελεύθερη μετάφραση...).


Γρηγοριάδης Κώστας

***

«Ξέρει τι μ...... έκανε ο Σάββας εκείνη τη μέρα και τού 'σκασε η μπόμπα στα χέρια»! (Από έκφραση γνωστού τηλεπαραθυράκια σε κανάλι...).

***

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Φρίττουν στο ΣΥΝ όποτε ακούνε τη Δαμανάκη να κατηγορεί το ΣΥΝ για νεοκομμουνιστική μετάλλαξη! Ακόμα και το «νεοκομμουνιστική» (δηλαδή σοσιαλδημοκρατική) δεν αντέχει! Οχι το «σοσιαλδημοκρατική», αλλά ούτε την ψευτοκομμουνιστική (νεο)ονομασία της! Σιγά τις διαφορές που έχετε με τη Δαμανάκη οι υπόλοιποι! Πόσο ουσιώδεις είναι ως προς την κατεύθυνσή σας, την κοινή;

***

Χριστόδουλον (όχι τον αδελφό του Σάββα, τον άλλον): Σου γράφαμε τις προάλλες ότι πολύ τα ψέλνεις με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνεσαι συνεχώς! Τώρα με την υπόθεση «17Ν» που σε εξαφανίσανε από τα κανάλια, είναι ευκαιρία να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να επανέλθεις δριμύτερος!

***

Αντε αγαπητοί μου τηλέπαθοι, γεια σας και για σήμερα και μην ξεχνάτε, αύριο Δεκαπενταύγουστο, ο «Ριζοσπάστης» κυκλοφορεί. Διαβάστε τον! Μόνον κέρδος θα έχετε!


Γρηγοριάδης Κώστας


Associated Press

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Διεκδικώντας το αυτονόητο!

Στη Σεούλ, κανείς, δεν ξεχνά τον πρόσφατο άδικο θάνατο δύο κοριτσιών από μεθυσμένους Αμερικανούς πεζοναύτες! Οι διαδηλώσεις διαρκούν, ήδη, ενάμιση μήνα. Και δε θα σταματήσουν παρά μόνον εάν οι υπεύθυνοι καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου...


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ηλεκτρονική «κουκούλα»... του Ε-χαφιέ

«Σε φιλώ στο μέτωπο και φεύγω / Εγώ ο φριχτός ανθρωπάκος. / Πάω να ανάψω φωτιές στις καρδιές / Είναι η ώρα της πυρπόλησης»

(Θάνος Ασίκης)

Ο μύθος της εξίσωσης των λαών διά μέσου της τεχνολογίας καταρρέει -με τη συστηματική ισοπέδωση όλων των πανανθρώπινων «δημοκρατικών» / και άλλων μύθων που καλλιεργούσε συστηματικά ο καπιταλισμός της Δύσης προ της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Ο Λόγος για την κοινωνία της πληροφορίας και τα πολυδιαφημισμένα πολυμέσα των νέων τεχνολογιών, που βρίσκονται στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Η κοινωνία της υποκλοπής πληροφοριών, ο μεγάλος Αδελφός στο Ιντερνετ, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η χρήση της τεχνολογίας στα χέρια των δημίων του πλούτου παράγει όχι ασφαλώς ελευθερία στους χρήστες αλλά αστυνόμευση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα χνάρια του αμερικανόπνευστου πολέμου κατά της «τρομοκρατίας» ψήφισε στις 30 Μαΐου νομοθεσία, όπου επιβάλλει στις κυβερνήσεις της ΕΕ να υποχρεώνουν τις εταιρίες πληροφορικής στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ να διατηρούν αναλυτικές πληροφορίες των πελατών τους -έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα στις αστυνομικές αρχές- να υπο(κλέπτουν) και να αναλύουν τα περιεχόμενα (δεδομένα) των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών μηνυμάτων - όποτε κρίνουν ότι θέλουν να αναλυθούν προς «αξιοποίηση». Το ίδιο γίνεται και για τα διαδίκτυα.

Στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια, και ακόμη περισσότερο μετά τα γεγονότα της 11/9/2001, το κλίμα του «Μακαρθισμού» και στην τεχνολογία και τον έλεγχό της διευρύνεται. Τα περί «ελευθέρων πολιτών» και των νέων τεχνολογιών ζαλίζει τους κυβερνογιάπηδες / ή «τεχνοεπαναστάτες», πηγαίνουν στο καλάθι των αχρήστων. Μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες IBM, TELECOM, General electric - η παγκόσμια COM με τα εκατομμύρια φέσια και άλλες με τις τόσες πολυδιαφημισμένες υποσχέσεις προς τους παγκόσμιους καταναλωτές του «ηλεκτρονικού ονείρου» με τεχνολογικά σχέδια δημιουργούν αρχεία - ελέγχου χρηστών - καταναλωτών, με όλες τις διαθέσεις τους στην επικοινωνία. Η ταχύτητα της ανάπτυξης του κεφαλαίου (συσσώρευσης) άρα και της τεχνολογίας, μεγαλώνει τα υπερκέρδη - παρά τα προϊόντα της ζήτησης των καταναλωτών. Η ενημέρωση του ηλεκτρονικού χαφιέ παραβιάζει τη ζωή των ανθρώπων. Η αλλοτρίωση των προϊόντων του κεφαλαίου διεκδικεί τη θέση του. Μια θέση στο χαφιέ - του αίσχους του Μπιγκ Μπράδερ -όπως παλαιότερα οι καταδότες με την κουκούλα- περιλαμβάνονται σ' αυτό το χαφιεδίστικο νομοθετικό πολιτικό πλαίσιο -της παρακολούθησης ολοκλήρου του πλανήτη- απ' τις ΗΠΑ και των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της.

Στη Βρετανία -οι κάμερες- οι ηλεκτρονικοί χαφιέδες είναι παντού. Ο πρόσφατος νόμος περί τρομοκρατίας όπως την αντιλαμβάνονται οι ιμπεριαλιστές, με σκοπό τον έλεγχο και την καταστολή των ατομικών δικαιωμάτων φέρουν την υπογραφή του Μπους, της CIA κ.ο.κ. Ο έλεγχος, η υποταγή των λαών η επιδίωξή τους. Για τις ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις, τις πολυεθνικές εταιρίες είμαστε όλοι «τρομοκράτες». Η κοινωνία της υποκλοπής των πληροφοριών - της ηλεκτρονικής «κουκούλας» του Ε-χαφιέ είναι συστατικό του αυταρχισμού κατά των λαών -όπως σχεδιάζεται απ' τους αναλυτές των πληροφοριακών εφαρμογών της Νέας Τάξης Πραγμάτων - του σώματος. Οι τεχνολογικές βαρβαρότητες είναι εφικτές εντός της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και του σύγχρονου καγκελόφρακτου ελέγχου των συνειδήσεων. Ο ιμπεριαλισμός και τα σχέδια της παγκόσμιας κυριαρχίας του - ετοιμάζουν φυλακές δίχως σύνορα. Απέναντί τους οι λαοί που δε διακρίνονται σε πολιτισμένους και απολίτιστούς, διευρύνουν τα μέτωπα της αντίστασής τους.


Παναγιώτης ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ