ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Αυγούστου 2002
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ
Εφ' όλης της ύλης

Για όλους και για όλα μίλησε χτες ο Αγγελος Αναστασιάδης

«Ποταμός» ήταν χτες ο Αναστασιάδης

Sportidea

«Ποταμός» ήταν χτες ο Αναστασιάδης
Εφ' όλης της ύλης μίλησε χτες ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Αγγελος Αναστασιάδης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε. Ο Μακεδόνας τεχνικός, λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και του ντέρμπι μεταξύ του «Δικεφάλου» και του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, ο Αναστασιάδης, τόνισε πως φέτος η ομάδα χρειάζεται περισσότερο τη στήριξη του κόσμου, δε θέλησε να μιλήσει για τον προκάτοχό του, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το ότι η ομάδα, παρά τα προβλήματά της, μπορεί να... πιάσει κορυφή.

Ξεκινώντας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, μίλησε για τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών και της ομάδας γενικότερα. «Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει μεγαλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα. Μπορεί να υπάρχουν μεγάλες ομάδες, όμως μεγαλύτερη από τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει. Οι δυνατότητες της ομάδας είναι πολύ μεγάλες. Εγώ από την πλευρά μου μπορώ να πω ότι είναι απεριόριστες» και συμπληρώνοντας είπε: «O ΠΑΟΚ βέβαια χρειάζεται πολλή δουλιά. Είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο και χρειάζεται πάνω από όλα αγάπη. Οι ποδοσφαιριστές έχουν προσπαθήσει σκληρά, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν από την περυσινή σεζόν και αφορούν προσφυγές και πληρωμές. Ομως, πιστεύω ότι αυτά θα ξεπεραστούν. Το σημαντικό είναι ότι αρχίζει μέσα στα αποδυτήρια και ακούγεται η λέξη ΠΑΟΚ. Πρώτος στόχος είναι να επαναφέρω τον ΠΑΟΚ μέσα στα αποδυτήρια».

Οι στόχοι των «ασπρόμαυρων» για φέτος δεν αλλάζουν σύμφωνα με τον τεχνικό τους. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο πρωτάθλημα, όπως και οι αντίπαλοί τους, χωρίς φόβο από την αρχή έως το τέλος. «Από τη φύση του ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Το μόνο που μπορώ να διαβεβαιώσω τον κόσμο είναι ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει τους υπόλοιπους ανταγωνιστές, αρκεί να βρει την ταυτότητά του. Η πρεμιέρα έχει πάντα ιδιαιτερότητες. Ομως, εάν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Εχουμε τους ίδιους στόχους με τους αντιπάλους μας. Ο στόχος είναι να κερδίζεις κάθε παιχνίδι, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος και σε όποιο γήπεδο και αν παίζεις. Αυτός είναι ο στόχος μιας μεγάλης ομάδας». Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Αγγελος Αναστασιάδης προτίμησε να μη μιλήσει τονίζοντας πως: «Εμένα δε με ενδιαφέρει τι γινόταν χθες, αλλά τι θα γίνει τώρα».

Τέλος, για τις μεταγραφές που έκανε ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας πως οι παίκτες που ήρθαν μπορούν να βοηθήσουν αρκετά την ομάδα και να ευχαριστήσουν τους φιλάθλους τους με το θέαμα που θα προσφέρουν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πρόβα με Φωστήρα

Πρόβα τζενεράλε αποτελεί για τον Ολυμπιακό ο σημερινός επαναληπτικός αγώνας κυπέλλου απέναντι στο Φωστήρα (Καισαριανή 18:45). Την Κυριακή, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά στο γήπεδο της Ριζούπολης, που είναι σχεδόν έτοιμο και το Σάββατο θα το επισκεφθεί το κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ, την Καλλιθέα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Το μόνο που έχει στο μυαλό του πλέον ο προπονητής του συλλόγου Τάκης Λεμονής, είναι να καταλήξει στο σχήμα που θα χρησιμοποιεί για τα επίσημα παιχνίδια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Η νίκη του πειραϊκού συλλόγου στο πρώτο παιχνίδι με 2-0, δεν αφήνει περιθώρια για άγχος σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα αλλά το μόνο που απεύχεται ο Ελληνας τεχνικός είναι οι τραυματισμοί. Η απουσία του Καρεμπέ, που θα απουσιάσει και από το παιχνίδι με τους νεοφώτιστους και ίσως με τον ΟΦΗ για την 2η αγωνιστική, αλλά και του Πατσατζόγλου, ίσως να αλλάξει τα αρχικά σχέδιά του αλλά το ευχάριστο είναι ότι ο τελευταίος θα είναι «παρών» στην πρεμιέρα.

ΣΤΙΒΟΣ
«Ανεμος» ο Ιακωβάκης

Ενα ρεκόρ που κρατούσε 15 ολόκληρα χρόνια έσπασε στα 400 μέτρα με εμπόδια, ο Περικλής Ιακωβάκης. Ο 5ος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου που διεξήχθη στο Μόναχο πριν από λίγες μέρες, κατάφερε να διορθώσει τα λάθη, που όπως είχε τονίσει τότε, του στέρησαν μία καλύτερη θέση και ένα καλύτερο χρόνο από το 49.07 που είχε κάνει. Ετσι, στο διεθνές μίτινγκ του Λιντς στην Αυστρία, ο νεαρός αθλητής, πέτυχε χρόνο 48.66, βάζοντας στο αρχείο το ρεκόρ του Θανάση Καλογιάννη από τις 19 Ιούλη του 1987 στο Ζάγκρεμπ, αποδεικνύοντας την καλή αγωνιστική φόρμα που βρίσκεται. Στους αγώνες αυτούς, ο Ιακωβάκης κατέκτησε την τρίτη θέση πίσω από τον Σαουδάραβα Αλ Σομαϊλί με 48.18 και τον Ερικ Τόμας από τις ΗΠΑ με 48.51.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης του Συνδέσμου Χανίων θα διευθύνει το ντέρμπι της πρεμιέρα τους πρωταθλήματος της Α' Εθνικής μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή. Στα υπόλοιπα παιχνίδια θα σφυρίξουν: Παναχαϊκή - Αρης (Τσικίνης), Αιγάλεω - ΑΕΚ (Κασναφέρης), Ηρακλής - ΟΦΗ (Πάτρας), Προοδευτική - Γιάννινα (Μπισογιάννης), Πανιώνιος - Ιωνικός (Σπυρόπουλος), Ακράτητος - Ξάνθη (Τάπαντζας), Ολυμπιακός - Καλλιθέα (Αγγελάκης).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ