ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Αυγούστου 2002
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με το βλέμμα στην... Ισπανία

Δυνατό φιλικό με τη Ρουμανία ενόψει του αγώνα με τους Ιβηρες για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Ο Χαριστέας (αριστερά) θα είναι στη βασική 11άδα

Sportidea

Ο Χαριστέας (αριστερά) θα είναι στη βασική 11άδα
Με το... βλέμμα στην Ισπανία η Εθνική ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα στην Κοστάντζα (ΕΤ 1, 20.45) τη Ρουμανία. Το φιλικό αυτό είναι το τελευταίο πριν την πρεμιέρα των προκριματικών του Πανευρωπαϊκού απέναντι στην Ισπανία, ως εκ τούτου αποτελεί σε μεγάλο βαθμό γενική πρόβα. Κατά την αναχώρηση χτες, τεχνική ηγεσία και παίχτες δεν είχαν διάθεση για δηλώσεις.

Ομως άπαντες συμφωνούν ότι απόψε οι «γαλανόλευκοι» δίνουν εξετάσεις στο Ρεχάγκελ, που θα εξαγάγει τα βασικά συμπεράσματά του, έχοντας στο... βάθος του μυαλού του το παιχνίδι με την Ισπανία. Παρά τις απουσίες, ο Γερμανός εκλέκτορας θα δοκιμάσει όσα έχει προγραμματίσει, προαναγγέλλοντας ότι θα δώσει χρόνο συμμετοχής σ' όλους. Φυσικά, τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι η Εθνική δεν ενδιαφέρεται και για τ' αποτέλεσμα. Ολοι θέλουν από το γήπεδο «Γκεόργκε Χάτζι» να επιστρέψουν με το θετικό αποτέλεσμα. Αν και ο Ρεχάγκελ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του μάλλον θα ξεκινήσει με τους Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη, Φύσσα, Κυργιάκο, Γκούμα, Μπασινά, Τσάρτα, Ζαγοράκη, Γεωργιάδη, Νικολαΐδη, Χαριστέα.

Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 18.00 η Εθνική ελπίδων αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Ρουμανίας, σ' ένα φιλικό που για τους «γαλανόλευκους» αποτελεί ταυτόχρονα γενική πρόβα αλλά και πρεμιέρα. Ο Στέλιος Μανωλάς στο πρώτο του παιχνίδι ως εκλέκτορας και η συντριπτική πλειοψηφία των παιχτών στην αυλαία τους στην ομάδα. Λογικά λοιπόν κάθε αρχή και δύσκολη για όλους. Αυτό πάντως δε μειώνει τις προσδοκίες και τους στόχους.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, παρά το μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται με τους παίχτες (με ό,τι αυτό σημαίνει) πιστεύει ότι με δουλιά η ομάδα μπορεί να φανεί αντάξια της ιστορίας της. Το θετικό για τον Στέλιο Μανωλά είναι η θέληση των διεθνών και η διάθεση συνεργασίας του προκατόχου του, Ανδρέα Μιχαλόπουλου, του πρώην τεχνικού στην προολυμπιακή ομάδα, Ανδρέα Παπαεμμανουήλ αλλά και της πλειοψηφίας των προπονητών στις ομάδες. Αρνητικό το μικρό χρονικό διάστημα ως την πρώτη επίσημη υποχρέωση με αντίπαλο την Ισπανία. Στο σημερινό φιλικό μάλλον θα πρωτοπαρατάξει τους Πέτκαρη, Βύντρα, Μελαμπιανάκη, Κουλουχέρη, Βάλλα, Χρυσάφη, Παπαδόπουλο, Ταραλίδη, Φωτάκη, Αμανατίδη, Αγρίτη.

Χαμηλοί τόνοι από Χαριστέα

Σε θετική τροχιά βρίσκεται η καριέρα του Αγγελου Χαριστέα, που πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της Βέρντερ Βρέμης. Την περασμένη αγωνιστική σκόραρε εναντίον του Αμβούργου και ανάγκασε τους συνήθως συγκρατημένους Γερμανούς να μιλήσουν γι' αυτόν κολακευτικότατα. Μιλώντας στο «Ρ» ο υψηλόσωμος επιθετικός αναφέρθηκε στη νέα σελίδα της καριέρας του, την Εθνική αλλά και την οικονομική διαφορά του με τον Αρη.

«Η χαρά και η ικανοποίησή μου σαφέστατα είναι μεγάλη. Ομως οι πανηγυρισμοί πρέπει να σταματήσουν. Πλέον το παιχνίδι με το Αμβούργο ανήκει στο παρελθόν. Μπροστά μου υπάρχουν πολλές και σοβαρές υποχρεώσεις. Είναι μια καλή αρχή και τίποτα παραπάνω. Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να δουλεύω, ώστε να δικαιώσω όσους πίστεψαν σε μένα και φυσικά τον εαυτό μου. Ξέρω τις δυσκολίες αλλά μπορώ ν' αντεπεξέλθω.

Το γερμανικό πρωτάθλημα και τη Βέρντερ θα τα σκεφτώ από την Πέμπτη. Τώρα το μυαλό μου είναι στην Εθνική. Το φιλικό με τη Ρουμανία είναι σημαντικό παιχνίδι. Οχι μόνο γιατί αποτελεί γενική πρόβα, ενόψει της πρώτης επίσημης αναμέτρησης με την Ισπανία αλλά και γιατί η Εθνική πρέπει σε κάθε αγώνα να παίζει καλά με σκοπό τη νίκη. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, υπάρχει αισιοδοξία. Στην ομάδα έχουμε καλό κλίμα, θέληση, ικανότητες. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δε μ' αρέσουν τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις. Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους είναι ότι τεχνική ηγεσία και παίχτες είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Θα προχωρήσουμε βήμα βήμα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Δεν ξεχνάω ποτέ τις όμορφες στιγμές που πέρασα στον Αρη. Η ομάδα αυτή αποτελεί ένα κομμάτι του εαυτού μου. Οι φίλαθλοι, που είναι ο αλάνθαστος κριτής, ξέρουν ότι τίμησα τη φανέλα και την ομάδα που με ανέδειξε. Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μου. Διεκδικώ από τη διοίκηση όσα μου χρωστάει. Δηλαδή τα 105 εκατ. δρχ. που έχουν τελεσιδικήσει με απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών. Και η Βέρντερ το 1 δισ. που κατέβαλλε στον Αρη. Πήραν χρήματα για τη μεταγραφή μου, ενώ ήμουν ελεύθερος όπως αποφάνθηκε η αρμόδια επιτροπή. Δεν έχω κάνει συμφωνία με κανέναν. Για οτιδήποτε, γύρω απ' αυτό το θέμα, αρμόδιοι να μιλήσουν είναι ο μάνατζερ και ο δικηγόρος μου. Οποιοσδήποτε άλλος δηλώνει ή διαρρέει κάτι, δε με εκπροσωπεί και φυσικά εξυπηρετεί δικούς του σκοπούς».


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΑΕΚ
Τέλος στη διαμάχη

Βάζοντας τέλος στη διαμάχη του πρόσφατου παρελθόντος, χτες, ΠΑΕ και ερασιτεχνική ΑΕΚ συμφώνησαν αναφορικά με τις εργασίες για την ανέγερση του νέου γηπέδου. Οι διοικήσεις των δύο τμημάτων συναντήθηκαν και αποφάσισαν μέχρι το Νοέμβρη η ποδοσφαιρική ομάδα να διατηρήσει ως έδρα τη Ν. Φιλαδέλφεια για τους ελληνικούς και διεθνής αγώνες. Στη συνέχεια, ακόμα και αν προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, θα μετακομίσει σε άλλο γήπεδο.

Αμφότερες οι πλευρές κατέληξαν τα έργα για την κατεδάφιση και την ανέγερση του νέου σταδίου, να ξεκινήσουν μετά το τέλος της πρώτης φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ ώστε η ομάδα να μη χάσει το σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρει η οικεία έδρα. Στο γήπεδο μάλιστα ήδη ξεκίνησαν οι βελτιωτικές εργασίες, που έχουν ζητηθεί από την ΟΥΕΦΑ, ώστε να διεξαχθούν παιχνίδια των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο μεταξύ, η ΑΕΚ κατέβαλε την πρώτη δόση των χρημάτων στην Παλμέιρας από το ποσό που χρωστά η Ενωση στους Βραζιλιάνους για τη μεταγραφή του Ροντρίγκο Λασέρντα Ράμος. Από την πλευρά του πάντως, ο Φερούζεμ κατέθεσε προσφυγή στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΑΕ και ζητά να διακοπεί το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ και να του καταβληθούν 600.000 δολάρια. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβρη. Επίσης, η ΑΕΚ ΠΑΕ εξόφλησε πλήρως κι ολοσχερώς τον Χάρη Κοπιτσή, καταβάλλοντας σε μετρητά στον πρώην Ενωσίτη ποδοσφαιριστή το ποσό των 63.556 ευρώ, το οποίο είχε επιδικαστεί τελεσιδίκα με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ