ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Ο ΟΛΠ πρέπει να παραμείνει στο δημόσιο

Στο λιμάνι περιόδευσαν χτες οι Θ. Παφίλης, Ελπ. Παντελάκη, Κ. Τζατζάνης, καλώντας τους εργαζόμενους και με την ψήφο τους αλλά και μετά τις εκλογές να ματαιώσουν τα καταστροφικά για τους ίδιους και τη δημόσια περιουσία σχέδια της κυβέρνησης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουγαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι τους Θ. Παφίλη, Ελπ. Παντελάκη και Κ. Τζατζάνη
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουγαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι τους Θ. Παφίλη, Ελπ. Παντελάκη και Κ. Τζατζάνη
«Αγωνιζόμαστε μαζί με το λαϊκό κίνημα για να εκσυγχρονιστεί και να παραμείνει στο δημόσιο το λιμάνι του Πειραιά». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν στους εργαζόμενους στο λιμάνι οι υποψήφιοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» που χτες το πρωί περιόδευσαν στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά (ΟΛΠ). Ενός Οργανισμού στρατηγικής σημασίας, μιας από τις πιο κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις της χώρας, που στο άμεσο μέλλον θα δοθεί βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στο πλαίσιο της καταστροφικής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις αλλά και η γενικότερη πολιτική κατάσταση, ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μεταξύ των εργαζομένων και του κλιμακίου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Επικεφαλής του πολυμελούς κλιμακίου ήταν ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά Θανάσης Παφίλης και συμμετείχαν η υποψήφια νομάρχης Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με την παράταξη «Πειραιάς-Αναγέννηση», Κώστας Τζατζάνης, οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ελένη Παπαδοπούλου και Ιορδάνης Ναζεντιάδης καθώς και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Κωνσταντινίδης και Σταμάτης Βάσος.

«Οι εκλογές στις 13 του Οκτώβρη έχουν τεράστια πολιτική σημασία. Ο λαός καλείται να εκφράσει γνώμη. Καλείται είτε να αποδεχτεί την αντιλαϊκή πολιτική, να υποταχθεί και να δώσει την ψήφο του στους συνδυασμούς που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ και που αυτά τα χρόνια μετέτρεψαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επιχειρήσεις που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια πουλώντας υπηρεσίες, είτε να ενισχύσουν αποφασιστικά τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία". Τη συμπαράταξη εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που δηλώνουν ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα απειθαρχήσουν, θα συγκρουστούν, θα κινητοποιήσουν τον κόσμο, εναντίον αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής», τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο Θ. Παφίλης, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση εργαζομένων στο χώρο της φορτοεκφόρτωσης στο Ικόνιο.

«Ζητάμε την ψήφο σας, αλλά δεν αρκεί μόνο η εκλογική αναμέτρηση. Εμείς σας θέλουμε μαζί μας και την επόμενη μέρα των εκλογών, για να αναχαιτίσουμε την επίθεση που καθημερινά δεχόμαστε σ' όλα τα επίπεδα», τόνισε η Ελπ. Παντελάκη. «Αμέσως μετά τις εκλογές η κυβέρνηση θα προωθήσει νομοσχέδιο για τη μερική απασχόληση και στο δημόσιο», συνέχισε η υποψήφια νομάρχης και πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση, ένας από τους εργαζόμενους φώναξε: «Ετσι πάνε να κάνουν και εμάς»... Να σημειωθεί ότι στον ΟΛΠ οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι αρκετά μεγάλες, παρά τις αυξημένες ανάγκες, ενώ όσες νέες προσλήψεις γίνονται, καλύπτονται από συμβασιούχους εργαζόμενους.

Αμέσως μετά, οι υποψήφιοι επισκέφτηκαν το Τελωνείο Πειραιά, όπου η αγανάκτηση των εργαζομένων είναι μεγάλη. «Αυτή η αυξημένη αγανάκτηση πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη. Μην τους αφήνετε να παίζουν με το μέλλον σας, το μέλλον των παιδιών σας, την αξιοπρέπειά σας, το φιλότιμό σας», τόνισε ο Κ. Τζατζάνης, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΟΛΠ, Σωτ. Θεοφάνη, ο οποίος, αφού ξεκαθάρισε ότι «το 25% του Οργανισμού θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο», υποστήριξε στη συνέχεια ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα αναπτύξουν οι ιδιώτες σε διάφορα περιουσιακά τμήματα του Οργανισμού θα είναι η ουσιαστική λύση που θα δώσει νέα πνοή στον ΟΛΠ...

«Η πολιτική που προωθείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη σύμφωνη γνώμη και της ΝΔ ξεπουλά κάθε κερδοφόρο δημόσιο τομέα, υπηρετώντας την απαίτηση και του διεθνούς αλλά και του ελληνικού κεφαλαίου ώστε ό,τι υπάρχει και μπορεί να εξυπηρετήσει το λαό να το χρησιμοποιήσει για να μεγαλώσει τα κέρδη του», δήλωσε στο τέλος της περιοδείας ο Θ. Παφίλης. «Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", τόνισε, παλεύει για να παραμείνει ο ΟΛΠ στο δημόσιο, να εκσυγχρονιστεί ώστε να βοηθήσει συνολικά στην ανάπτυξη του τόπου, αλλά γι' αυτό απαιτείται μια άλλη πολιτική, για την οποία μπορούμε να ανοίξουμε δρόμο και στις 13 του Οκτώβρη».

Κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική

Το ψηφοδέλτιό της με υποψήφιο νομάρχη τον Μιχάλη Φαρσάρη παρουσίασε χτες στο Ηράκλειο η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»

ΗΡΑΚΛΕΙΟ.--

«Στις εκλογές του Οκτώβρη κρίνονται όλοι. Κυρίως όμως θα κριθούν οι δύο αντιλήψεις: Η αντίληψη που θέλει την Αυτοδιοίκηση "κλεισμένη" στα όρια που θέτει η εκάστοτε εξουσία, διαχειριστή της κυρίαρχης αντίληψης. Και, από την άλλη, η λογική - αντίληψη της ΝΑΣ που θέλει την Αυτοδιοίκηση προμαχώνα της ανυποχώρητης υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, της αποφασιστικής αντίστασης σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο».

Με αυτά τα λόγια, ο Μάνθος Καλογεράκης, μέλος της Γραμματείας της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Ηρακλείου, παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ και τους υποψήφιους συμβούλους της κίνησης που με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Μιχάλη Φαρσάρη, θα δώσουν τη μάχη των Νομαρχιακών Εκλογών στις 13 του Οκτώβρη.

Ο Μάνθος Καλογεράκης επισήμανε ότι σε αυτές τις εκλογές «ο κρατικός μηχανισμός, οι συνδυασμοί των δύο μεγάλων κομμάτων, είτε επίσημοι είτε ανεπίσημοι, έχουν ξαμοληθεί παντού για να υποκλέψουν ή να εκβιάσουν ψήφους, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια. Ποντάρουν στον πόνο του γονιού να λύσει το πρόβλημα του άνεργου παιδιού του. Ταυτόχρονα, επιχειρούν να αναβιώσουν τα αντι-ΠΑΣΟΚ και τα αντι-Νεοδημοκρατικά σύνδρομα για να εγκλωβίσουν και πάλι τον ψηφοφόρο».

Αντίθετα, η παράταξή μας, τόνισε, έχει θέσει πολύ συγκεκριμένα κριτήρια ψήφου και καλεί τον κάθε ή την κάθε ψηφοφόρο να πάει στην κάλπη με βάση αυτά, στηρίζοντας τις δυνάμεις αυτές που θα αγωνιστούν για όλα όσα τους ανήκουν, αντιπαλεύοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως «η ΝΑΣ και ο συνδυασμός της συνδέουν τη μάχη των εκλογών με την προσπάθεια συμπαράταξης και συνεργασίας όλων των ριζοσπαστικών δυνάμεων του νομού και της κοινωνίας ολόκληρης, που εναντιώνονται στην κυρίαρχη πολιτική γενικά και ειδικά στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ολο το προηγούμενο διάστημα κάναμε ό,τι μπορούσαμε για τη συνεννόηση με ορισμένες τουλάχιστον δυνάμεις που εμφανίζονταν, έστω διαφορετικές. Δυστυχώς κυριάρχησε στα ηγετικά τους στελέχη η συναλλαγή με τις δυνάμεις του κατεστημένου ή διάλεξαν το δρόμο του μοναχού καβαλάρη», επισήμανε με νόημα ο ομιλητής.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣ Μιχάλης Φαρσάρης, παρουσιάζοντας τα ονόματα των υποψηφίων.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο Στέλιος Ορφανός, υποψήφιος δήμαρχος της «Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών Ηρακλείου», ο Μιχάλης Κασαπάκης, υποψήφιος δήμαρχος Αλικαρνασσού, ο Μιχάλης Σαμαρείτης, πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ και ο Σταμάτης Μαθιουδάκης, πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΤΕΒΕ Ηρακλείου.

Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ
Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ο πρωθυπουργός

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνα - Πειραιά Θ. Παφίλης, δήλωσε:

«Ο κ. πρωθυπουργός διαστρέβλωσε πλήρως την πραγματικότητα: Εμφάνισε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους περίπου ως ευτυχέστατους! Παράλληλα, απέκρυψε το ύψος των κερδών της πλουτοκρατίας, χάρη στην κυβερνητική πολιτική, που ο πρόεδρος του ΣΕΒ τη χαιρέτησε μόλις χτες. Οι δηλώσεις του από τη μια και από την άλλη η αληθινή κατάσταση της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών και των ΕΒΕ, δείχνουν τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ