ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
Οι αντιστασιακοί ψηφίζουν Παφίλη - Χαλβατζή

Η γενιά, που ταυτίστηκε με τους αγώνες και τις θυσίες για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την κοινωνική πρόοδο, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τις επιλογές της. Χτες έγινε στην Καισαριανή η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η ΠΕΑΕΑ και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»

Η γενιά της Εθνικής Αντίστασης δεν έχει διλήμματα. Εχει κάνει την επιλογή της. Μια επιλογή που ταυτίζεται με τους αγώνες και τις θυσίες της, με τις ιδέες και τα οράματά της, με την προοπτική της κοινωνικής προόδου. Η γενιά της Εθνικής Αντίστασης από το ίδιο μετερίζι που πάλευε πάντα θα αγωνιστεί και σ' αυτές τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στο πλευρό αγωνιστών υποψηφίων: Στην υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά τάσσεται υπέρ του υποψηφίου υπερνομάρχη Θ. Παφίλη και των υποψηφίων νομαρχών Ηλ. Νικολόπουλου για την Αθήνα και Ελ. Παντελάκη για τον Πειραιά. Στο Δήμο της Αθήνας θα υπερψηφίσει τον υποψήφιο δήμαρχο Σπ. Χαλβατζή και στον Πειραιά τον υποψήφιο δήμαρχο Κ. Τζατζάνη. Αντίστοιχη θα είναι η ψήφος των αντιστασιακών και για όλους τους υπόλοιπους Δήμους και Νομαρχίες της χώρας. Το κατηγορηματικό αυτό μήνυμα στάλθηκε για μια ακόμη φορά χτες το βράδυ από την ανταρτομάνα, την αδούλωτη Καισαριανή, στο πλαίσιο μιας συγκινητικής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν στο δημαρχείο της πόλης η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, με κεντρικό ομιλητή τον Θ. Παφίλη (ρεπορτάζ σε διπλανή στήλη).

Την εκδήλωση άνοιξε ο γενικός γραμματέας της ΠΕΑΕΑ και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» Φ. Τσέκερης, ο οποίος διάβασε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης για τις δημοτικές εκλογές. «Στα χρόνια της Κατοχής, είπε, λέγαμε ότι ο αγώνας έχει πολλές μορφές. Ετσι και τώρα σ' αυτό τον προεκλογικό αγώνα συμμετέχουμε με κάθε τρόπο. Καλούμε τα μέλη της ΠΕΑΕΑ και όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης να μείνουν μακριά από τα ψηφοδέλτια αυτών που θυμούνται τα προβλήματα του ελληνικού λαού μόνο στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την ημέρα που προκηρύσσονται οι εκλογές μέχρι την ημέρα που διεξάγονται. Τους καλούμε να ψηφίσουν Θ. Παφίλη, Σπ. Χαλβατζή, Κ. Τζατζάνη... Τους καλούμε σε όλη την Ελλάδα να ψηφίσουν αυτούς που παλεύουν πλάι στο λαό μια ολόκληρη ζωή και 365 μέρες το χρόνο. Τους αγωνιστές υποψηφίους που υποστηρίζονται και προβάλλονται από το Κόμμα της Εργατικής Τάξης, το Κόμμα της Εθνικής Αντίστασης, το ΚΚΕ και τις αγωνιστικές δυνάμεις που συνεργάζονται μαζί του».

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο δήμαρχος της πόλης Γ. Κατημερτζής, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους υποψηφίους απευθυνόμενος στους αντιστασιακούς υπογράμμισε: «Αυτές οι εκλογές πρέπει να δώσουν το στίγμα του αγώνα, τη συνέχιση της ιστορίας της δικής σας, αλλιώς η χώρα θα πάρει το στρεβλό δρόμο της βάρβαρης ανάπτυξης της ΕΕ, κάτι που ο λαός απεχθάνεται».

Ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας Ηλ. Νικολόπουλος εξέφρασε τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι στο πρόσωπο της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης βλέπει τη συνέχεια των παλιών αγώνων με τους σημερινούς σε αδιάρρηκτη ενότητα «για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του λαού».

Το θερμό χαιρετισμό του Σπ. Χαλβατζή μετέφερε στους παρευρισκόμενους ο Σ. Λομβάρδος εκ μέρους της «Συμπαράταξης». «Μαζί Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία και Συμπαράταξη δίνουμε τον αγώνα και πιστεύουμε να τον κερδίσουμε», τόνισε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Π. Μακρής, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δ. Κατσανάκο, μέλος της ΚΕ και ο αγωνιστής δημοσιογράφος Ν. Καραντηνός κ.ά.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Αγωνιζόμαστε για μια Νομαρχία που θα απειθαρχεί και θα συντάσσεται με το λαϊκό κίνημα

Αποσπάσματα από την ομιλία του υποψήφιου υπερνομάρχη στη χτεσινή εκδήλωση

«Αισθανόμαστε χαρά, τιμή και αγωνιστική ανάταση που σ' αυτή τη συγκέντρωση βρίσκονται μπροστά μας οι εκπρόσωποι της αθάνατης Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, παρόντες όπως πάντα στους αγώνες, έτσι και τώρα, στο σάλπισμα για τη μάχη των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών». Με τη φράση αυτή, μέσα σε πλήθος από χειροκροτήματα, άνοιξε την ομιλία του ο Θανάσης Παφίλης στη χτεσινή εκδήλωση. «Αισθανόμαστε υπερήφανοι -συνέχισε- που βρισκόμαστε ανάμεσα στους ανθρώπους εκείνους που δεν εξαργύρωσαν τους αγώνες τους, που δεν υπέστειλαν τις σημαίες τους, αλλά σαν έφηβοι συνεχίζουν και σήμερα μαζί με το λαϊκό κίνημα κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Είμαστε με όλους αυτούς που αγωνίζονται».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος υπερνομάρχης αναφέρθηκε στην ευρύτερη πολιτική σημασία των εκλογών και τη σύνδεσή τους με τις συνέπειες που βιώνει ο ελληνικός λαός από τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και από την πολιτική που ασκείται μέσα από την Αυτοδιοίκηση. «Οι συνδυασμοί που διεκδικούν την υπερνομαρχία σήμερα θα κριθούν από τη στάση που κράτησαν και στα γενικότερα προβλήματα, αλλά και στα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης αυτά τα χρόνια και βεβαίως και από το ποιες πολιτικές δυνάμεις τους στηρίζουν, σε ποιες πολιτικές δυνάμεις στηρίζονται», επισήμανε ο Θ. Παφίλης και τόνισε: «Σημειώνουμε αυτήν την πλευρά, γιατί πάρα πολλοί προσπαθούν να εμφανιστούν σαν ανεξάρτητοι, για να ψαρέψουν σε θολά νερά, την ίδια στιγμή που έχουν και εξαρτήσεις και δεσμεύσεις. Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία δηλώνει ανοιχτά και θαρραλέα ότι είναι εξαρτημένη και πολιτικά δεσμευμένη από τα λαϊκά συμφέροντα. Δεν είμαστε με όλους. Είμαστε με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, με τα μικρομεσαία στρώματα, με τη νεολαία, με το λαό. Είμαστε όχι μόνο ανεξάρτητοι από το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά σε σύγκρουση τόσο μαζί του όσο και με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά από τους υπόλοιπους. Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, σε αντίθεση με τους άλλους συνδυασμούς, αγωνίζεται για μια Νομαρχία που δε θα είναι κυβερνητικός υπάλληλος και διαχειριστής. Για μια Αυτοδιοίκηση που θα συγκρούεται με τις αντιλαϊκές επιλογές, θα απειθαρχεί σε αυτές και κυρίως θα συντάσσεται και θα πρωταγωνιστεί μαζί με το λαϊκό κίνημα στους αγώνες που αναπτύσσονται».

Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, υπογράμμισε σ' άλλο σημείο ο Θανάσης Παφίλης, «εκφράζει τους συνδικαλιστές και τις ταξικές δυνάμεις που στο εργατικό κίνημα συγκρότησαν το ΠΑΜΕ και πρωταγωνίστησαν στους εργατικούς αγώνες. Κατήγγειλαν τον κοινωνικό διάλογο, κάλεσαν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να αγωνιστούν και να αντεπιτεθούν στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Εκφράζει όλους αυτούς που σήκωσαν κεφάλι στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και πρωταγωνίστησαν στο αντιπολεμικό κίνημα».

Οι εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής...

Ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία του έκανε ο Θανάσης Παφίλης και για τους υποψήφιους των υπόλοιπων συνδυασμών για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, αποκαλύπτοντας την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν.

«Η Φώφη Γεννηματά είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γνήσιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης και της πολιτικής της με την οποία όχι μόνο συμφωνεί γενικά, αλλά θεωρεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει μεταμορφώσει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Θεωρεί μάλιστα ότι το κεντρικό πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης είναι να βρεθεί πιο κοντά στην κεντρική εξουσία και να συνεργαστεί μαζί της». Ο λαός καθημερινά γίνεται θεατής, συνέχισε ο Θανάσης Παφίλης, «ενός αστραφτερού χαμόγελου, ενός μειλίχιου ύφους. Κανένα χαμόγελο όμως, όσο αστραφτερό και αν παρουσιάζεται, δεν μπορεί να κρύψει την άγρια και βάρβαρη πολιτική που αντιπροσωπεύει. Δεν μπορεί να εξαγνίσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το χτύπημα από τα ΜΑΤ των συνταξιούχων, το τσάκισμα των ναυτεργατών, την πολιτική που στο όνομα τους κέρδους στέλνει στο θάνατο τους εργάτες με τα ονομαζόμενα ατυχήματα».

Ιδια πολιτική με άλλο... κοστούμι, ο συνδυασμός της ΝΔ, με υποψήφιο το Γιάννη Τζανετάκο, ο οποίος εμφανίζεται ως ανεξάρτητος, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης για να προσθέσει: «Η ΝΔ που όλοι γνωρίζουμε πως όχι μόνο συμφωνεί με τη δεξιά πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά ζητά να κυβερνήσει για να την εφαρμόσει πιο γνήσια. Οχι μόνο συμφωνεί με τις αντιλαϊκές αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση, αλλά τις ψήφισε όλα αυτά τα χρόνια και τις εφάρμοσε. Οχι μόνο συντάσσεται με τη φιλοσοφία η Αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει ως μοχλός εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά οι δήμαρχοι και οι νομάρχες που υποστηρίχτηκαν από τη ΝΔ ήταν συμπρωταγωνιστές στην υλοποίησή της. Εχει λοιπόν ταυτότητα και αυτός ο συνδυασμός. Είναι η ταυτότητα της ίδιας πολιτικής που βιώνουμε σήμερα. Είναι η ταυτότητα εκείνων που στα λόγια κάνουν αντιπολίτευση και στην πράξη υπονομεύουν όλους τους αγώνες του λαού».

οι υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής...

«Τέλος, είναι και ο Μανώλης Γλέζος με το συνδυασμό "Ενεργοί πολίτες" ο οποίος εμφανίζεται σαν ανεξάρτητος, η αλήθεια είναι όμως ότι είναι υποψήφιος του Συνασπισμού», υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης. «Εμφανίζεται με το σύνθημα "ενότητα της Αριστεράς", αλλά παραμένει μονοκομματικός υποψήφιος του Συνασπισμού. Μιλάει για ενότητα της Αριστεράς όταν ο ΣΥΝ που τον στηρίζει, σήμερα συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ στο 30% των νομαρχιών και σε εκατοντάδες δήμους. Που στην Αυτοδιοίκηση συμφώνησε όλα τα προηγούμενα χρόνια με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ». «Για ποια Αριστερά άραγε μιλάει ο Μανώλης Γλέζος; Ξέρετε ποτέ, ιστορικά, να υπήρξε φορέας της Αριστεράς που να θεωρεί κοινωνικούς εταίρους εργάτες και κεφαλαιοκράτες; Ποια Αριστερά; Εκείνη που βάφτισε τους εργατικούς, μαθητικούς, αγροτικούς και άλλους αγώνες "επαναστατική γυμναστική"; Ποιας Αριστεράς; Εκείνης που καλούσε τους εργάτες στον ονομαζόμενο κοινωνικό διάλογο, εκείνης που στήριξε και στηρίζει και ιδεολογικά την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων της; Εκείνης που ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ; Εκείνης που τάσσεται με την οικονομία της αγοράς και ύστερα ζητά μέτρα για τον περιορισμό της ασυδοσίας της; Εκείνης που ξεπλένει την κυβερνητική πολιτική συντασσόμενη μαζί της στα διάφορα μποϊκοτάζ; Εκείνης της Αριστεράς που διεκδικεί θέση στα κεντροαριστερά σενάρια για τη διαιώνιση του συστήματος;»...

«Για ποια άραγε ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση μιλάει ο Μανώλης Γλέζος; --έθεσε το ερώτημα ο Θανάσης Παφίλης-- και ποια ενότητα εννοούν, όταν ο ΣΥΝ:

-- Ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ το Σύνταγμα που καταργεί έμμεσα την υποχρέωση χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης από τον προϋπολογισμό.

-- Ψήφισε το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας χαρατσώνοντας τα λαϊκά στρώματα και καταργώντας το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, που έδινε δυνατότητα να χτυπηθεί το μεγάλο κεφάλαιο.

-- Συμφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

-- Ψηφίζει μαζί με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ όλα τα ψηφίσματα στην ΚΕΔΚΕ.

-- Μιλάει για το περιβάλλον και ψηφίζει το άρθρο 24, που το παραδίδει στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου»...

«Θέλουμε να επαναλάβουμε κάτι που είναι γνωστό -- κατέληξε ο Θανάσης Παφίλης -- «η Αριστερά ή θα είναι ανατρεπτική ή δε θα είναι Αριστερά. Ο ΣΥΝ που στηρίζει το Μ. Γλέζο έχει πάρει διαζύγιο από τη λέξη ανατρεπτική Αριστερά. Διαχείριση αυτής της πολιτικής ζητάει. Διαχείριση και συνδιαχείριση με το ΠΑΣΟΚ».

...και το ψηφοδέλτιο της αντίστασης

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Θ. Παφίλης, έστειλε αγωνιστικό μήνυμα: «Καλούμε το λαό να εκφράσει τη θέλησή του για μια νομαρχία αγωνιστική, να ψηφίσει Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, να στηρίξει εκείνες τις δυνάμεις που ανοίγουν το δρόμο για μια άλλη πολιτική σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Η ψήφος στους άλλους συνδυασμούς θα μετρηθεί, έστω και αν δεν είναι έτσι, σαν ψήφος συναίνεσης στην αντιλαϊκή πολιτική. Στις 13 Οκτώβρη ο κόσμος της Αντίστασης ψηφίζει το ψηφοδέλτιό του».

Καθαρή ψήφος - στήριξη του ενιαίου μετώπου εργαζομένων και μικρομεσαίων

Στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη περιόδευσε ο υποψήφιος υπερνομάρχης Θανάσης Παφίλης, εξηγώντας γιατί το πραγματικό συμφέρον των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων εμπόρων επιβάλλει ψήφο στη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία

«Στόχος της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής είναι να περάσει η αγορά στα χέρια λίγων μεγαλεμπόρων, οι οποίοι θα έχουν τον πλήρη έλεγχό της» και γι' αυτό οι μικρομεσαίοι έμποροι και οι εργαζόμενοι σε αυτήν πρέπει να δώσουν καθαρή και χωρίς παρερμηνείες ψήφο. Να ψηφίσουν τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, να στηρίξουν το μέτωπο των δυνάμεων που αγωνίζονται κατά των μονοπωλιακών συμφερόντων και που συντάσσεται με το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων, των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης στη διάρκεια της περιοδείας του στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, όπου συναντήθηκε με το ΔΣ των εμπόρων και συνομίλησε με εργαζόμενους εκεί.

Στη συζήτηση για το κύμα των ανατιμήσεων και σχολιάζοντας το περιβόητο τετραήμερο «μποϊκοτάζ» στις λαϊκές ο Θανάσης Παφίλης τόνισε: «Η τεράστια υποκρισία που προωθείται σήμερα από τους κυβερνώντες και στηρίζεται και από άλλες πολιτικές δυνάμεις και φέρει τον τίτλο μποϊκοτάζ, πρέπει να μετατραπεί από τους εργαζόμενους και από όλο τον ελληνικό λαό σε μποϊκοτάζ κατά της πολιτικής που γεννά την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις. Η κυβέρνηση υποκρίνεται όταν καλεί τους εργαζομένους να αποκλείσουν την αγορά, τη στιγμή που η ίδια δημιουργεί τις πολιτικές προϋποθέσεις για την ακρίβεια».

Ο Θανάσης Παφίλης συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και άλλες πολιτικές δυνάμεις, αντί να στραφούν κατά των μονοπωλιακών συμφερόντων και όλων εκείνων, οι οποίοι κυριολεκτικά θησαυρίζουν από τις ανατιμήσεις προσπαθούν να πετάξουν το μπαλάκι στον εργαζόμενο, τον καταναλωτή, ο οποίος υφίσταται αυτές τις συνέπειες». Και γι' αυτό «απαιτείται οι εργαζόμενοι να απορρίψουν αυτήν της αντιλαϊκής πολιτικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου».

Θέλουν η αγορά
να περάσει σε λίγα χέρια...

Οπως είπαν οι εκπρόσωποι των εμπόρων, η κεντρική αγορά της Αθήνας στην οποία δραστηριοποιούνται σχεδόν 800 επιχειρήσεις με περίπου 3000 εργαζόμενους, έχει ετήσιο τζίρο περίπου 600 δισ. δραχμές. «Καταλαβαίνετε, λοιπόν τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που υπάρχουν, τόνισε ο Στέφανος Κιρλής, μέλος του ΔΣ. Ο ίδιος τόνισε ότι η αγορά «είναι σημείο συγκέντρωσης αγροτικών προϊόντων, των μικρών παραγωγών, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να διακινήσουν με άλλο τρόπο τα αγαθά και τους κόπους τους» και πρόσθεσε ότι οι έμποροι έχουν «ελεγχόμενο ποσοστού κέρδους και αυτή τη στιγμή επιβαρύνουν το προϊόν με 7%. Οι τιμές είναι παρά πολύ χαμηλές και τα προϊόντα των παραγωγών είναι φτηνά, δε φταίμε εμείς για την ακρίβεια της αγοράς» είπε. Τέλος, ο Στ. Κιρλής, επισήμανε ότι «ο Οργανισμός της Λαχαναγοράς έχει γίνει μια ανώνυμη εταιρία, μια ιδιωτική εταιρία άσχετα αν η μετοχή της ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, αφού ουσιαστικά λειτουργεί με τα πρότυπα μιας ιδιωτικής επιχείρησης».

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Λαχαναγορά ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε: «Στα πλαίσια μιας γενικότερης πολιτικής που προωθείται, υπάρχει συνεχής υποβάθμιση και προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της κεντρικής αγοράς. Στόχος αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής είναι να περάσει η αγορά σε λίγα χέρια μεγαλεμπόρων, οι οποίοι θα έχουν τον πλήρη έλεγχο. Θα διαμορφώνουν, δηλαδή, ασύδοτα τις τιμές αγοράς και πώλησης των προϊόντων. Ουσιαστικά, με την εφαρμοζόμενη αυτή αντιλαϊκή πολιτική στο στόχαστρο έχουν μπει οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι συνεταιρισμοί και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Ο αγροτικός κόσμος της χώρας θα γίνει όμηρος στα χέρια των μεγάλων ιδιωτών και θα αναγκαστεί να δίνει τα προϊόντα του σε εξευτελιστικές τιμές, αφού μέσα σ' ένα τέτοιο καθεστώς δε θα μπορεί να διαπραγματευτεί, ενώ οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την κεντρική αγορά και να οδηγηθούν στην ανεργία».

Ο Θανάσης Παφίλης κάλεσε τους μικρομεσαίους εμπόρους και τους εργαζόμενους της κεντρικής αγοράς, τη γενικευμένη τους αγανάκτηση «να την εκφράσουν και να την πιστοποιήσουν και με την ψήφο τους στις εκλογές. Μια ψήφο που δε θα δέχεται παρερμηνείες», δηλαδή μια ψήφο προς τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία. «Σε διαφορετική περίπτωση η ψήφος με άλλες παραλλαγές θα ερμηνευτεί σίγουρα σαν μια γενικότερη συναίνεση, η οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει», σημείωσε ο υποψήφιος υπερνομάρχης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ