Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Οι αντιστασιακοί ψηφίζουν Παφίλη - Χαλβατζή

Η γενιά, που ταυτίστηκε με τους αγώνες και τις θυσίες για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την κοινωνική πρόοδο, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τις επιλογές της. Χτες έγινε στην Καισαριανή η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η ΠΕΑΕΑ και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»

Η γενιά της Εθνικής Αντίστασης δεν έχει διλήμματα. Εχει κάνει την επιλογή της. Μια επιλογή που ταυτίζεται με τους αγώνες και τις θυσίες της, με τις ιδέες και τα οράματά της, με την προοπτική της κοινωνικής προόδου. Η γενιά της Εθνικής Αντίστασης από το ίδιο μετερίζι που πάλευε πάντα θα αγωνιστεί και σ' αυτές τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στο πλευρό αγωνιστών υποψηφίων: Στην υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά τάσσεται υπέρ του υποψηφίου υπερνομάρχη Θ. Παφίλη και των υποψηφίων νομαρχών Ηλ. Νικολόπουλου για την Αθήνα και Ελ. Παντελάκη για τον Πειραιά. Στο Δήμο της Αθήνας θα υπερψηφίσει τον υποψήφιο δήμαρχο Σπ. Χαλβατζή και στον Πειραιά τον υποψήφιο δήμαρχο Κ. Τζατζάνη. Αντίστοιχη θα είναι η ψήφος των αντιστασιακών και για όλους τους υπόλοιπους Δήμους και Νομαρχίες της χώρας. Το κατηγορηματικό αυτό μήνυμα στάλθηκε για μια ακόμη φορά χτες το βράδυ από την ανταρτομάνα, την αδούλωτη Καισαριανή, στο πλαίσιο μιας συγκινητικής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν στο δημαρχείο της πόλης η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, με κεντρικό ομιλητή τον Θ. Παφίλη (ρεπορτάζ σε διπλανή στήλη).

Την εκδήλωση άνοιξε ο γενικός γραμματέας της ΠΕΑΕΑ και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» Φ. Τσέκερης, ο οποίος διάβασε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης για τις δημοτικές εκλογές. «Στα χρόνια της Κατοχής, είπε, λέγαμε ότι ο αγώνας έχει πολλές μορφές. Ετσι και τώρα σ' αυτό τον προεκλογικό αγώνα συμμετέχουμε με κάθε τρόπο. Καλούμε τα μέλη της ΠΕΑΕΑ και όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης να μείνουν μακριά από τα ψηφοδέλτια αυτών που θυμούνται τα προβλήματα του ελληνικού λαού μόνο στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την ημέρα που προκηρύσσονται οι εκλογές μέχρι την ημέρα που διεξάγονται. Τους καλούμε να ψηφίσουν Θ. Παφίλη, Σπ. Χαλβατζή, Κ. Τζατζάνη... Τους καλούμε σε όλη την Ελλάδα να ψηφίσουν αυτούς που παλεύουν πλάι στο λαό μια ολόκληρη ζωή και 365 μέρες το χρόνο. Τους αγωνιστές υποψηφίους που υποστηρίζονται και προβάλλονται από το Κόμμα της Εργατικής Τάξης, το Κόμμα της Εθνικής Αντίστασης, το ΚΚΕ και τις αγωνιστικές δυνάμεις που συνεργάζονται μαζί του».

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο δήμαρχος της πόλης Γ. Κατημερτζής, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους υποψηφίους απευθυνόμενος στους αντιστασιακούς υπογράμμισε: «Αυτές οι εκλογές πρέπει να δώσουν το στίγμα του αγώνα, τη συνέχιση της ιστορίας της δικής σας, αλλιώς η χώρα θα πάρει το στρεβλό δρόμο της βάρβαρης ανάπτυξης της ΕΕ, κάτι που ο λαός απεχθάνεται».

Ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας Ηλ. Νικολόπουλος εξέφρασε τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι στο πρόσωπο της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης βλέπει τη συνέχεια των παλιών αγώνων με τους σημερινούς σε αδιάρρηκτη ενότητα «για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του λαού».

Το θερμό χαιρετισμό του Σπ. Χαλβατζή μετέφερε στους παρευρισκόμενους ο Σ. Λομβάρδος εκ μέρους της «Συμπαράταξης». «Μαζί Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία και Συμπαράταξη δίνουμε τον αγώνα και πιστεύουμε να τον κερδίσουμε», τόνισε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Π. Μακρής, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δ. Κατσανάκο, μέλος της ΚΕ και ο αγωνιστής δημοσιογράφος Ν. Καραντηνός κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ