Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Προσπαθούν να απομονώσουν τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»!

Με εντελώς απαράδεκτο τρόπο οι προσκείμενοι σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ δημοτικοί σύμβουλοι μοίρασαν τους χώρους του κέντρου της Αθήνας για τα εκλογικά κέντρα των συνδυασμών. Για το συνδυασμό του Θ. Παφίλη πρότειναν το γιαπί της πλατείας Κάνιγγος...

Τον εξοβελισμό της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» από τα κεντρικά σημεία της Αθήνας επιχειρούν οι δυνάμεις του δικομματισμού, εμποδίζοντάς τη να στήσει το προεκλογικό της κέντρο σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Η φωνή της παράταξης δυναμώνει, συγκινεί, κι αυτό ενοχλεί τους κρατούντες.

Χτες το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας ασχολήθηκε με το πού θα στήσουν οι συνδυασμοί που κατέρχονται στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τα προεκλογικά κέντρα τους.

Στη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» παραχωρήθηκε η πλατεία στα Χαυτεία (Αιόλου και Σταδίου), αλλά για τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» προτάθηκε το γιαπί της πλατείας Κάνιγγος.

Οι συνδυασμοί της Φ. Γεννηματά και του Χρ. Παπουτσή (ΠΑΣΟΚ) πήραν την πλατεία Κλαυθμώνος και τον απέναντι ακριβώς πεζόδρομο της Κοραή (μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου).

Οι συνδυασμοί του Γ. Τζαννετάκου και της Ντ. Μπακογιάννη (ΝΔ) πήραν την πλατεία Συντάγματος και τον απέναντι πεζόδρομο της Ερμού.

Οι συνδυασμοί του Μ. Γλέζου και του Φ. Κουβέλη (ΣΥΝ) πήραν την πλατεία Ομονοίας και τον πεζόδρομο Γρηγορίου Ε΄, ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και την Ακαδημίας.

Ο Γ. Δημαράς την πλατεία Δικαιοσύνης (Σανταρόζα) με μέτωπο στην Πανεπιστημίου. Αλλοι χώροι δόθηκαν σε μικρότερους συνδυασμούς.

Η αντίδραση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για την Κάνιγγος ήταν δεδομένη καθώς η πλατεία είναι σήμερα γιαπί από τα έργα κατασκευής του υπόγειου γκαράζ. Αντιπρότεινε να στήσει το κέντρο της στο μισό πεζόδρομο της οδού Κοραή, με μέτωπο στην Πανεπιστημίου. Ομως, οι προσκείμενοι σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δημοτικοί σύμβουλοι το αρνήθηκαν παραχωρώντας ολόκληρη την Κοραή στην Φ. Γεννηματά. Οι προσκείμενοι στο ΣΥΝ σύμβουλοι ψήφισαν «λευκό».

Για να «χρυσώσουν το χάπι» δημοτικοί σύμβουλοι των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πρότειναν στη ΝΑΣ χώρους όπως η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείου), το Πεδίον του Αρεως, η πλατεία Κουμουνδούρου (σ.σ. τις πλατείες Κυψέλης, ή Αμερικής ή χώρους στον Κολωνό και στου Δουργούτη είναι αλήθεια ότι δεν τους πρότειναν). Τελικά αποφάσισαν (ο ΣΥΝ «λευκό») να αναμένουν πρόταση της ΝΑΣ για χώρο, αλλά μόνον από όσους έχουν μείνει ελεύθεροι.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπαράταξης» καταψήφισαν. Οι Στ. Λάμπρου, Μ. Δανδουλάκης και Α. Ζορμπαλά, μαζί με τον παραβρισκόμενο στη συνεδρίαση εκπρόσωπο της ΝΑΣ, Απ. Παππά, κατήγγειλαν τη νέα συμπαιγνία του δικομματισμού. Οπως είπαν χαρακτηριστικά, δεν αρκεί που έχουν καταλάβει όλο το χρόνο στα ελεγχόμενα ΜΜΕ, αποσιωπώντας τις φωνές της «Συμπαράταξης» και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», αλλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζουν στον ίδιο σκοπό. Καταλαμβάνουν όλους τους μεγάλους χώρους, εξοβελίζοντας τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, η οποία έστω αθροιστικά και με βάση τα ποσοστά που έλαβαν στις προηγούμενες εκλογές οι δυνάμεις που τη στηρίζουν (ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ) εκπροσωπεί τουλάχιστον το 15% των ψηφοφόρων του Λεκανοπεδίου. Σημείωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για ισότιμη μεταχείριση και ότι ο δικομματισμός θα πάρει την απάντηση που του αξίζει στις 13 του Οκτώβρη. Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» αναμένεται να δώσει απάντηση στο δήμο, για το πού θα εγκατασταθεί, τις επόμενες μέρες.

Ανοιχτό παραμένει εξάλλου το ζήτημα με το ποιοι χώροι του δήμου θα παραχωρηθούν στους υποψηφίους για αφισοκολλήσεις. Χτες ο αναπληρωτής δημάρχου, Ν. Γιατράκος, παρέπεμψε σε οδηγίες που θα εκδώσουν οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες. Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι του δικομματισμού, εκμεταλλευόμενοι πακτωλό χρημάτων που έχουν εξασφαλίσει έχουν αγοράσει πολύ μεγάλο κομμάτι του διαθέσιμου διαφημιστικού χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ