Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παράταιρα παντρολογήματα...

Στο πάντρεμα του λεγόμενου «κοινωνικού ιστού ασφάλειας» προγραμμάτων, όπως η «Βοήθεια στο Σπίτι» για τους ηλικιωμένους και ανάπηρους, με την εξάρθρωση της τρομοκρατίας - και με στέφανα τις κουλούρες της ΟΝΕ - προχώρησε χτες στο Ζάππειο ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

Στο χαιρετισμό του σε τελετή παράδοσης αυτοκινήτων στους δήμους για το προαναφερόμενο πρόγραμμα αναφέρθηκε και στο θέμα της τρομοκρατίας. Η συστηματική προσέγγιση του στόχου, το σχέδιο και η δουλιά, φέρνει αποτελέσματα, είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Σήμερα, στην κοινωνία μας, είναι λογικό το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στην επιχείρηση ενάντια στην τρομοκρατία, καθώς πέφτει διαρκώς περισσότερο φως στο φαινόμενο». Συνδέοντας, μάλιστα, «τη συστηματική εργασία με σχέδιο και σοβαρότητα» που κάνει η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα, ισχυρίστηκε, ότι με τον ίδιο τρόπο εργάζεται για τη δημιουργία του κοινωνικού ιστού ασφάλειας.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, η κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική αναπαράγει καθημερινά και σε μεγαλύτερη συνεχώς έκταση έναν κοινωνικό ιστό... ανασφάλειας. Οσο για τα παρόμοια προγράμματα, όχι μόνον αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων, αλλά και δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες, που προκαλούν τα φαινόμενα της κοινωνικής περιθωριοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ