Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Η εφημερίδα της Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση»

Κυκλοφόρησε το τρίτο φύλλο της εφημερίδας της Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση». Μεταξύ της ύλης της εφημερίδας, περιλαμβάνεται άρθρο στο οποίο επισημαίνεται ο κατά κύριο λόγο πολιτικός χαρακτήρας των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Στο άρθρο καλούνται οι Πειραιώτες να καταδικάσουν τους εκλεκτούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και τους υποψηφίους του ΣΥΝ, τονίζοντας ότι οι υποψήφιοι πρέπει να κριθούν με πολιτικά κριτήρια. «Για μία Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμπαραστάτη των συμφερόντων και των αγώνων της εργατικής τάξης και όλων των ανθρώπων του μόχθου και όχι όπλο στα χέρια των εφοπλιστών, των μονοπωλίων και εργαλείο ικανοποίησης των αναγκών και διαχείρισης της κρίσης του εκμεταλλευτικού τους συστήματος. Ψηφίστε "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" και "Πειραιάς - Αναγέννηση"», καταλήγει το άρθρο.

Ακόμα, υπάρχει άρθρο του προέδρου της ΠΕΜΕΝ Γιώργου Τούσσα, στο οποίο σημειώνεται: «Η πρωτοπόρα αγωνιστική δράση της δημοτικής κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" εκφράζεται με την καθοριστική - αποφασιστική συμβολή των δυνάμεών της στους μεγάλους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, ενάντια στην αντεργατική - αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των μονοπωλίων, την οποία στηρίζουν η Νέα Δημοκρατία και οι άλλοι πολιτικοί εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, στις αντιιμπεριαλιστικές - αντιπολεμικές κινητοποιήσεις του λαού».

«Στη σημερινή πολιτική συγκυρία των μονόδρομων, των "εκσυγχρονισμών", της παγκοσμιοποίησης, της ισοπέδωσης των αξιών, της κατάργησης των δικαιωμάτων, της συνεχούς πλύσης εγκεφάλου και, με λίγα λόγια, της επερχόμενης βαρβαρότητας, η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς, της ανθρωπιάς, του οράματος αποτελεί ανάγκη και καθήκον», τονίζει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α` Πειραιά και Νήσων του ΔΗΚΚΙ Μιχάλης Αχλαδιώτης, σε δήλωσή του στην εφημερίδα, αναλύοντας τους λόγους, που το ΔΗΚΚΙ στηρίζει την υποψηφιότητα του Κώστα Τζατζάνη ως υποψήφιου δημάρχου στον Πειραιά.

Ακόμα, στην εφημερίδα υπάρχει ρεπορτάζ για το έγκλημα που συντελείται στον Κηφισό και ένα προ τετραετίας προφητικό άρθρο για το θέμα αυτό. Τέλος, σε ρεπορτάζ για την εγκατάλειψη που υφίστανται τα γήπεδα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΕΠΣΠ, αποκαλύπτεται τόσο η μεθόδευση ξεπουλήματος των χώρων αυτών σε ιδιώτες, όσο και η μνησικακία κυβέρνησης και εργολάβων προς τον αλησμόνητο Παναγιώτη Σαλπέα, που με τους αγώνες του είχε εξασφαλίσει τα γήπεδα αυτά για τους μικρούς Πειραιώτες που θέλουν να αθληθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ