Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσιεύματα του Τύπου

Το «Βήμα» σε άρθρο του με τίτλο «Υπάρχουν και άλλα πειστήρια για άλλους» σημειώνει ότι υπάρχουν «επιβαρυντικά στοιχεία για συγγενή του Ξηρού». Ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρακάτω στοιχείο: «Επίσης, έχει "ενεργοποιηθεί" το άτυπο αρχείο "ειδικών αποτυπωμάτων" που έχει δημιουργηθεί από παλαιότερες παρακολουθήσεις υπόπτων και την παραλαβή αντικειμένων που έχουν αγγίξει, προκειμένου να ανιχνευθούν σε αυτά τα αποτυπώματα. Παρομοίως, ενδεικτικές, συγκριτικές γραφολογικές εξετάσεις έχουν πραγματοποιηθεί από τους υπεύθυνους των εργαστηρίων σε χειρόγραφα που έχουν εντοπιστεί σε κατ' οίκον έρευνες και έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία, παρότι επισήμως δεν έχει ζητηθεί "δείγμα γραφής" από τους υπόπτους».

H «Χώρα» αναφέρει ότι ο Αλ. Γιωτόπουλος είναι έξαλλος «από τις αναφορές Κουφοντίνα και Σ. Ξηρού» στο πρόσωπό του, δημοσιεύοντας «έγκυρες πληροφορίες», σύμφωνα με τις οποίες ο Γιωτόπουλος προτίθεται να καταθέσει αρκετά νωρίτερα το υπόμνημά του, στο οποίο «θα καταδικάζει - χωρίς φυσικά να αποδέχεται την ιδιότητα του αρχηγού - το νέο τρόπο καρφώματος μέσω συνεντεύξεων των άλλοτε υφισταμένων του, για μία ακόμη φορά θα αποστασιοποιείται από όλα τα εγκλήματα της 17Ν, ενώ τεχνηέντως θα επιχειρήσει να δώσει τη δική του γραμμή προς τους συγκρατούμενούς του, που θα είναι η τήρηση σιωπής, όπως αρμόζει με έναν "επαναστάτη"-μέλος αυτού του είδους των οργανώσεων».

Η «Απογευματινή» με δισέλιδο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ενωση Συντακτών ή "Επαναστατών"» επιτίθεται κατά της ΕΣΗΕΑ και καλεί το ΔΣ της Ενωσης να επανορθώσει την προχτεσινή της ανακοίνωση, στην οποία είχε συμπεριλάβει την «Απογευματινή» στα ΜΜΕ εκείνα που διαδίδουν τα διάφορα σενάρια που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας.

Σχετικά με τη συνέντευξη Ξηρού ο «Ελεύθερος Τύπος» εστιάζει στο «τρίτο ηγετικό πρόσωπο» που «αποκάλυψε» ο Σ. Ξηρός στη συνέντευξή του. Η εφημερίδα εκτιμά ότι ένας από τους στόχους της τακτικής του είναι «να αυξήσει την ισχύ του απέναντι στις διωκτικές αρχές, προκειμένου "κάτι" να ζητήσει που έως τώρα δεν έχει καταφέρει». Η «Ελευθεροτυπία» καταδεικνύει «τις ευθείες βολές εναντίον του Αλ. Γιωτόπουλου απέναντι στις ευθύνες του», που «έριξε» στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του ο Σ. Ξηρός, ενώ χαρακτηρίζει τη στάση του προσπάθεια να «ανακτήσει την επαναστατική του τιμή». Τα «Νέα» ξεχωρίζουν από τη συνέντευξη «τις απειλές κατά της ζωής του Διώτη», ενώ το «Εθνος», με έντονη διάθεση υποβάθμισης των συνεντεύξεων, κάνει λόγο για «σόου Νο2 από Ξηρό με απειλές και "πυροτεχνήματα"», ενώ στο ίδιο μοτίβο κινείται και η «Καθημερινή», τιτλοφορώντας το σχετικό ρεπορτάζ «Οι φαντασιώσεις του Σάββα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ