Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Διαφήμιση ... βομβών

Πριν απογειωθούν τα βομβαρδιστικά κατά του Ιράκ, οι Αμερικανοί έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν έναν άλλο βομβαρδισμό. Μια κεραυνοβόλα επίθεση προπαγάνδας κατά συγκεκριμένων ομάδων του παγκόσμιου πληθυσμού, που στέκονται κριτικά, ή διαφωνούν ριζικά με τον προαποφασισμένο πόλεμο.

Οπως γράφουν οι «Times» στην ηλεκτρονική τους έκδοση, αυτή η καμπάνια θα περιλαμβάνει αναφορές για την καταπάτηση των αποφάσεων του ΟΗΕ από τον Σαντάμ. Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι ότι, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές της διαφήμισης, ο Λευκός Οίκος ξεκινά, από την ερχόμενη βδομάδα, μια τεράστια και πολυέξοδη προσπάθεια για να «νομιμοποιήσει», στα μάτια των Αμερικανών, των Ευρωπαίων, των Αράβων, το προμελετημένο έγκλημα που πρόκειται να κάνει κατά του λαού του Ιράκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Times», η δαπάνη γι' αυτήν την προπαγάνδα θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. δολάρια και την υλοποίηση του έργου θα αναλάβει η «Office of Global Communications» (Γραφείο για την Παγκόσμια Επικοινωνία). Πρόκειται, μάλλον, για μια νέα υπηρεσία, απ' αυτές που δημιουργεί η κυβέρνηση Μπους, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και, όπως λένε οι «Times», η ύπαρξή της δεν πρόκειται να ανακοινωθεί πριν την ερχόμενη βδομάδα.

Συμπέρασμα: Αποδείξεις δε χρειάζονται. Αρκούν τα λεφτά που τις «κατασκευάζουν».


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ