Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Καθαρή ψήφος - στήριξη του ενιαίου μετώπου εργαζομένων και μικρομεσαίων

Στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη περιόδευσε ο υποψήφιος υπερνομάρχης Θανάσης Παφίλης, εξηγώντας γιατί το πραγματικό συμφέρον των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων εμπόρων επιβάλλει ψήφο στη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία

«Στόχος της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής είναι να περάσει η αγορά στα χέρια λίγων μεγαλεμπόρων, οι οποίοι θα έχουν τον πλήρη έλεγχό της» και γι' αυτό οι μικρομεσαίοι έμποροι και οι εργαζόμενοι σε αυτήν πρέπει να δώσουν καθαρή και χωρίς παρερμηνείες ψήφο. Να ψηφίσουν τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, να στηρίξουν το μέτωπο των δυνάμεων που αγωνίζονται κατά των μονοπωλιακών συμφερόντων και που συντάσσεται με το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων, των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης στη διάρκεια της περιοδείας του στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, όπου συναντήθηκε με το ΔΣ των εμπόρων και συνομίλησε με εργαζόμενους εκεί.

Στη συζήτηση για το κύμα των ανατιμήσεων και σχολιάζοντας το περιβόητο τετραήμερο «μποϊκοτάζ» στις λαϊκές ο Θανάσης Παφίλης τόνισε: «Η τεράστια υποκρισία που προωθείται σήμερα από τους κυβερνώντες και στηρίζεται και από άλλες πολιτικές δυνάμεις και φέρει τον τίτλο μποϊκοτάζ, πρέπει να μετατραπεί από τους εργαζόμενους και από όλο τον ελληνικό λαό σε μποϊκοτάζ κατά της πολιτικής που γεννά την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις. Η κυβέρνηση υποκρίνεται όταν καλεί τους εργαζομένους να αποκλείσουν την αγορά, τη στιγμή που η ίδια δημιουργεί τις πολιτικές προϋποθέσεις για την ακρίβεια».

Ο Θανάσης Παφίλης συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και άλλες πολιτικές δυνάμεις, αντί να στραφούν κατά των μονοπωλιακών συμφερόντων και όλων εκείνων, οι οποίοι κυριολεκτικά θησαυρίζουν από τις ανατιμήσεις προσπαθούν να πετάξουν το μπαλάκι στον εργαζόμενο, τον καταναλωτή, ο οποίος υφίσταται αυτές τις συνέπειες». Και γι' αυτό «απαιτείται οι εργαζόμενοι να απορρίψουν αυτήν της αντιλαϊκής πολιτικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου».

Θέλουν η αγορά
να περάσει σε λίγα χέρια...

Οπως είπαν οι εκπρόσωποι των εμπόρων, η κεντρική αγορά της Αθήνας στην οποία δραστηριοποιούνται σχεδόν 800 επιχειρήσεις με περίπου 3000 εργαζόμενους, έχει ετήσιο τζίρο περίπου 600 δισ. δραχμές. «Καταλαβαίνετε, λοιπόν τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που υπάρχουν, τόνισε ο Στέφανος Κιρλής, μέλος του ΔΣ. Ο ίδιος τόνισε ότι η αγορά «είναι σημείο συγκέντρωσης αγροτικών προϊόντων, των μικρών παραγωγών, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να διακινήσουν με άλλο τρόπο τα αγαθά και τους κόπους τους» και πρόσθεσε ότι οι έμποροι έχουν «ελεγχόμενο ποσοστού κέρδους και αυτή τη στιγμή επιβαρύνουν το προϊόν με 7%. Οι τιμές είναι παρά πολύ χαμηλές και τα προϊόντα των παραγωγών είναι φτηνά, δε φταίμε εμείς για την ακρίβεια της αγοράς» είπε. Τέλος, ο Στ. Κιρλής, επισήμανε ότι «ο Οργανισμός της Λαχαναγοράς έχει γίνει μια ανώνυμη εταιρία, μια ιδιωτική εταιρία άσχετα αν η μετοχή της ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, αφού ουσιαστικά λειτουργεί με τα πρότυπα μιας ιδιωτικής επιχείρησης».

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Λαχαναγορά ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε: «Στα πλαίσια μιας γενικότερης πολιτικής που προωθείται, υπάρχει συνεχής υποβάθμιση και προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της κεντρικής αγοράς. Στόχος αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής είναι να περάσει η αγορά σε λίγα χέρια μεγαλεμπόρων, οι οποίοι θα έχουν τον πλήρη έλεγχο. Θα διαμορφώνουν, δηλαδή, ασύδοτα τις τιμές αγοράς και πώλησης των προϊόντων. Ουσιαστικά, με την εφαρμοζόμενη αυτή αντιλαϊκή πολιτική στο στόχαστρο έχουν μπει οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι συνεταιρισμοί και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Ο αγροτικός κόσμος της χώρας θα γίνει όμηρος στα χέρια των μεγάλων ιδιωτών και θα αναγκαστεί να δίνει τα προϊόντα του σε εξευτελιστικές τιμές, αφού μέσα σ' ένα τέτοιο καθεστώς δε θα μπορεί να διαπραγματευτεί, ενώ οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την κεντρική αγορά και να οδηγηθούν στην ανεργία».

Ο Θανάσης Παφίλης κάλεσε τους μικρομεσαίους εμπόρους και τους εργαζόμενους της κεντρικής αγοράς, τη γενικευμένη τους αγανάκτηση «να την εκφράσουν και να την πιστοποιήσουν και με την ψήφο τους στις εκλογές. Μια ψήφο που δε θα δέχεται παρερμηνείες», δηλαδή μια ψήφο προς τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία. «Σε διαφορετική περίπτωση η ψήφος με άλλες παραλλαγές θα ερμηνευτεί σίγουρα σαν μια γενικότερη συναίνεση, η οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει», σημείωσε ο υποψήφιος υπερνομάρχης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανέξοδοι λεονταρισμοί για την ακρίβεια(2009-02-25 00:00:00.0)
Θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια Υγεία με την πολιτική της(2008-09-06 00:00:00.0)
Αρνητικές μεθοδεύσεις για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους(2008-03-15 00:00:00.0)
Στην κεντρική αγορά της Αθήνας(2004-05-25 00:00:00.0)
Αγωνιζόμαστε για μια Νομαρχία που θα απειθαρχεί και θα συντάσσεται με το λαϊκό κίνημα(2002-09-18 00:00:00.0)
Η ζωή και το αίμα του εργάτη, φουσκώνουν τα πορτοφόλια του μεγάλου κεφαλαίου(2002-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ