Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια Υγεία με την πολιτική της

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή Θ. Παφίλη στο Ευρωκοινοβούλιο, στη συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για το περιβάλλον και την Υγεία

Την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση του Περιβάλλοντος και της Υγείας, στιγμάτισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με την «ενδιάμεση αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης για το Περιβάλλον και την Υγεία».

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος υπογράμμισε ότι «η αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων με στόχο το κέρδος, οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, η απελευθέρωση των αγορών, η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, των μεταφορών και των επικοινωνιών οδηγούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος». Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας και η περιβαλλοντική πολιτική της ΕΕ που με την εφαρμογή του συστήματος εμπορίου ρύπων και της αρχής "ο ρυπαίνων πληρώνει" μετατρέπει το περιβάλλον σε εμπόρευμα, δεν μπορούν να οδηγήσουν σε πρόληψη των κινδύνων και ασθενειών, ούτε καν σε διαχείρισή τους προς όφελος των εργαζομένων, γιατί βασική τους επιδίωξη είναι η αύξηση των κερδών του κεφαλαίου».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι οι προτάσεις της ΕΕ στην προαναφερόμενη έκθεση είναι φιλομονοπωλιακές, όπως: περισσότερες φορολογικές ελαφρύνσεις, οικονομικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις. «Λογικές που μεταφέρουν το βάρος της προστασίας στην ατομική ευθύνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ