Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μήνες μετά η έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς αναμένεται να λειτουργήσει και φέτος το Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Αργυρούπολης, εξαιτίας της καθυστέρησης στην πρόσληψη οδηγών και συνοδών των σχολικών λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών.

Αγανακτισμένοι απ' την παγιωμένη πλέον κατάσταση το σύνολο των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου έστειλαν καταγγελία στον πρωθυπουργό, στα πολιτικά κόμματα και στους βουλευτές, στην οποία καταγγέλλουν ότι στο σχολείο που εξυπηρετεί μαθητές με προβλήματα ακοής σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής, εδώ και χρόνια η σχολική χρονιά ξεκινά με τεράστιες καθυστερήσεις που μάλιστα πέρυσι έφτασαν σχεδόν τους δυο μήνες. «Φέτος μάλιστα, τα πράγματα έχουν εκφυλιστεί σε τέτοιον βαθμό που δεν προβλέπεται απλώς να υπάρχει κάποια μικρή καθυστέρηση στην τοποθέτηση των οδηγών και των συνοδών των - απαραίτητων για τη μεταφορά των παιδιών μας στο σχολείο τους - σχολικών λεωφορείων, αλλά δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί καν η προκήρυξη της πρόσληψής τους!», καταγγέλλουν οι γονείς. Και υπογραμμίζουν ότι αυτό έχει καταστροφικά αποτελέσματα στην πρόοδο των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά είναι και ιδιαίτερα επιβαρυντικό και για τους γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι.

«Εκτός από το ότι κάθε χρόνο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το τεράστιο πρόβλημα της απασχόλησης των παιδιών μας την ώρα της εργασίας μας, το πρόβλημα αυτό μεγεθύνεται όταν ξεκινώντας η σχολική χρονιά το Νοέμβρη καλούμαστε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να καλύψουν τη σωρεία κενών στην ύλη που έχουν δημιουργηθεί με τις καθυστερήσεις, ενώ παράλληλα συμμεριζόμαστε την υπερπροσπάθεια των παιδιών μας να ενταχθούν σε πρόγραμμα σχολικών ρυθμών, μετά από 5 μήνες εκτός εκπαιδευτικών διαδικασιών», επισημαίνουν οι γονείς.

Καταλήγοντας υπογραμμίζουν ότι η στάση του υπουργείου Παιδείας να συντηρεί αυτή την απαράδεκτη κατάσταση δείχνει αν μη τι άλλο έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας και τονίζουν: «Ζητάμε μόνο το αυτονόητο. Να μπορούν τα "ειδικά παιδιά" μας να ξεκινήσουν φυσιολογικά τη σχολική τους χρονιά στις 11 Σεπτέμβρη μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά της χώρας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ψύλλοι στα άχυρα» το σχολικό καλάθι (2024-08-29 00:00:00.0)
Ανησυχία για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών (2023-04-27 00:00:00.0)
«Πάμε κι όπου βγει» η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του δήμου (2023-04-12 00:00:00.0)
Κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις εκπαιδευτικών (2009-10-21 00:00:00.0)
Σε κινητοποιήσεις γονείς - μαθητές για τη σχολική στέγη (2004-10-14 00:00:00.0)
Λείπουν 50 καθηγητές! (2002-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ