Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΙΛΙΟΥ
Λείπουν 50 καθηγητές!

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων προς τον υπουργό Παιδείας

Με σοβαρά προβλήματα έχει ξεκινήσει και η φετινή σχολική χρονιά για το Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ιλίου, αφού μέχρι στιγμής λείπουν 50 καθηγητές, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην έχουν πλήρες πρόγραμμα. Η κατάσταση και πέρσι δεν ήταν καλύτερη, αφού το τελικό ωρολόγιο πρόγραμμα στους μαθητές δόθηκε το Νοέμβρη, τότε δηλαδή που καλύφτηκαν και οι θέσεις. Ομως, τα προβλήματα δε σταματούν εδώ, αφού σοβαρό είναι και το κτιριακό πρόβλημα.

Σε επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου, επισημαίνεται ότι έχει γίνει πλέον καθεστώς η καθυστέρηση στην πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος μαθημάτων, λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας κάλυψης όλων των θέσεων των καθηγητών, με αποτέλεσμα τα παιδιά να χάνουν κάθε χρόνο πάνω από ένα μήνα μαθήματα στο ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι μαθητές να μη διδάσκονται όλη την ύλη ή η ύλη να διδάσκεται επί τροχάδην και τα παιδιά να μην αφομοιώνουν όπως πρέπει. «Στις συνεχείς ενοχλήσεις μας προς την Καλλιτεχνική Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας για την κατάσταση αυτή, δεχτήκαμε την κοροϊδία της, ξεκινώντας από τον κ. Γληνιά, που σε συγκέντρωση του συλλόγου μας έφερε (σαν άσο στο μανίκι) προτάσεις του υπουργείου που θα (!) έλυναν το πρόβλημα από τον περασμένο Ιούνιο και για τρία χρόνια», καταγγέλλουν οι γονείς στην επιστολή τους. Ομως, απάντηση για συνάντηση με τους υπευθύνους οι γονείς δεν έχουν πάρει, παρ' όλες τις επιστολές, αλλά και τις τηλεφωνικές επαφές που είχαν.

Σε ό,τι αφορά στο κτιριακό, στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο για μουσικό σχολείο κτίριο. Λείπουν πολλές αίθουσες διδασκαλίας, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σκάλες, αποθήκες, μέχρι και στην αυλή, ενώ εργαστήριο δεν υπάρχει. Πρόβλημα υπάρχει επίσης, τόσο με τη μεταφορά των μαθητών, όσο και με τη σίτισή τους, η οποία, όπως τονίζουν οι γονείς, κατ' επίφαση είναι σίτιση και συγχρόνως εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των παιδιών.

Για όλα τα παραπάνω, ο Σύλλογος ζητά με την επιστολή του συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, για να δώσει απάντηση στα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ