Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ»
Μαθητικές κινητοποιήσεις σε Λάρισα - Αρτα

Από πρόσφατη μαθητική κινητοποίηση στα Γιάννενα, επίσης ενάντια στο «Σχολικό Κανονισμό»
Από πρόσφατη μαθητική κινητοποίηση στα Γιάννενα, επίσης ενάντια στο «Σχολικό Κανονισμό»
Τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους ν' αντισταθούν στον αντιδημοκρατικό και τρομοκρατικό «Σχολικό Κανονισμό» της κυβέρνησης διαδήλωσαν χτες οι μαθητές πολλών σχολείων της Λάρισας. Με πορεία στους δρόμους της πόλης και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Νομαρχία Λάρισας καταδίκασαν το νέο, αντιδραστικό μέτρο της κυβέρνησης, που επιχειρεί αυταρχικά να ελέγξει τους μαθητές, να τους υποτάξει στην πολιτική της με το πρόσχημα της «ευταξίας στα σχολεία». Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε σε σύσκεψη μαθητών Ενιαίων Λυκείων - 1ο,2ο,4ο,6ο,9ο,10ο, Γιάννουλης, Αθλητικό και Μουσικό - Γυμνασίων - 1ο, 2ο και 15ο - και του 2ου, 4ου και 5ου ΤΕΕ.

Οι μαθητές ξεκίνησαν την πορεία από τα σχολεία τους, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και κατέληξαν στη Νομαρχία, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε το ψήφισμα της κινητοποίησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Λάρισας, επιχειρώντας να εκφοβίσει τους μαθητές και να αποτρέψει τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, κλείδωσε τις εξώπορτες του σχολείου!!! Παρ' όλα αυτά, οι μαθητές δεν πτοήθηκαν και έδωσαν το «παρών» τους στην πορεία και στην παράσταση διαμαρτυρίας, απέχοντας τις τελευταίες ώρες από τα μαθήματά τους. Κρούσμα αυταρχισμού σημειώθηκε και στο 2ο ΤΕΕ Λάρισας, όταν ο διευθυντής του σχολείου εμπόδιζε τους μαθητές να συμμετέχουν στην 2ωρη αποχή από τα μαθήματά τους, που είχαν αποφασίσει διαμαρτυρόμενοι για τον «Σχολικό Κανονισμό».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Μπ. Μπακούλας, υποψήφιος νομάρχης Λάρισας με τη «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία», εκφράζοντας τη συμπαράσταση του συνδυασμού στον δίκαιο αγώνα τους.

Στην Αρτα

Μαζική πορεία εκατοντάδων μαθητών πραγματοποιήθηκε χτες στην Αρτα με απόφαση του 1ου ΤΕΕ και συμμετοχή μαθητών από όλα τα σχολεία της πόλης, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να διαδηλώσουν ενάντια στην προώθηση στα σχολεία του λεγόμενου εσωτερικού κανονισμού. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιλκίς και κατέληξε στη Νομαρχία. Πρέπει να σημειώσουμε ότι, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι μαθητές, η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε παρά την προσπάθεια ορισμένων διευθυντών να την αποτρέψουν με σκίσιμο αφισών και απειλές.

Οι μαθητές εκτός από την απόρριψη των αυταρχικών σχολικών κανονισμών ανέδειξαν για άλλη μια φορά την ανάγκη της πάλης ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, για ένα σχολείο Ενιαίο 12χρονο δημόσιο, χωρίς φραγμούς, να μορφώνει και να μην εξοντώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ