Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
Οι μαθητές κάνουν μάθημα στα... αποδυτήρια

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βάμου Ν. Χανίων αναγκάζονται να κάνουν μάθημα στο παλιό γυμναστήριο, στα αποδυτήρια, σε αποθήκες και αίθουσες που βρίσκονται στο δρόμο χωρίς ένα μέτρο αυλή, δεδομένου ότι το σχολείο τους είναι γιαπί. Αυτό επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Οπως επισημαίνουν οι κομμουνιστές βουλευτές, το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο Βάμου δε λειτουργεί λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην ανακατασκευή του κτιρίου που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, όμως η αδιαφορία των αρμοδίων οδήγησε στο να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά και το κτίριο να μην έχει επισκευαστεί. Οι γονείς των μικρών μαθητών διαμαρτύρονται έντονα γι' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και ζητούν να παραδοθεί άμεσα το κτίριο, αλλιώς θα σταματήσουν την υποτιθέμενη λειτουργία του δημοτικού σχολείου.

Ετσι, οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Βάμου, πότε προβλέπεται ότι θα λειτουργήσει κανονικά και τι ακριβώς προβλέπει η μελέτη για τη συντήρηση και τη στερέωση του κτιρίου και ποια είναι η δαπάνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ