Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις εκπαιδευτικών

Αναφορές για προβλήματα σε διάφορα σχολεία της χώρας κατέθεσαν στη Βουλή, βουλευτές του ΚΚΕ

Καταγγελίες και αιτήματα Συλλόγων Γονέων και Διδασκόντων, γύρω από κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις προσωπικού σε σχολεία της χώρας, κατέθεσαν στη Βουλή με τη μορφή της Αναφοράς, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Γιάννης Πρωτούλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Μαυρίκος και Γιώργος Μαρίνος, προς την υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η αναφορά των Συλλόγων Διδασκόντων Λυκείου και Γυμνασίου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, υπογραμμίζει την καθυστέρηση οριστικής αντιμετώπισης της στέγασης των σχολείων, τα οποία «για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το μάθημα γίνεται σε λυόμενες αίθουσες». Απαιτούν την άμεση κατασκευή νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που θα καλύπτει πλήρως τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες των 300 μαθητών.

Η αναφορά της τακτικής ΓΣ (14/10/09) των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Αργοστολίου Κεφαλονιάς, επισημαίνει το ακατάλληλο κτίριο στο οποίο στεγάζεται το σχολείο, με μαθητές να στοιβάζονται σε κουτιά - κοντέινερ, τα οποία στάζουν κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων. Οπως αναφέρεται, το νέο συγκρότημα που θα αντικαταστήσει το παλιό, έχει μείνει εδώ και 11 χρόνια στις υποσχέσεις.

Την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων καθηγητών στο Λύκειο Σκύρου, απαιτεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Σκύρου. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει ότι θέσεις εκπαιδευτικών, όπως είναι του μαθηματικού στο Λύκειο καθώς και της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο και Λύκειο, παραμένουν κενές, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση για την οργάνωση και λειτουργίας της ενισχυτικής στο Γυμνάσιο και Λύκειο. Προσθέτει ότι υπάρχουν 24 θέσεις που έχουν καταληφθεί από καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι όμως είναι αποσπασμένοι σε διάφορα άλλα γραφεία εκτός Σκύρου. Οι γονείς επισημαίνουν ότι κάποιες χρονιές οι θέσεις των καθηγητών καλύπτονται τα Χριστούγεννα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ