Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Για την ΠΟΣΔΕΠ και τα κολέγια

Σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ) Πανεπιστημιακών που δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης» στις 9/10/09, παρατίθεται κριτική στην πλειοψηφία της ΠΟΣΔΕΠ για όλες τις ενέργειές της και το συνολικό τρόπο που αντιμετωπίζει την υπόθεση με τα κολέγια, που καταλήγει να είναι ένας χαρτοπόλεμος με άσφαιρα και αποπροσανατολιστικά πυρά. Κόντρα σ' αυτές τις τακτικές, η ΔΗΠΑΚ καλούσε την πανεπιστημιακή κοινότητα να αντιδράσει αποφασιστικά και να απαιτήσει την απόσυρση του νόμου για τα κολέγια και τη μη ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας 36/05.

Σε επιστολή του προς το «Ριζοσπάστη» που δημοσίευσε την ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ, ο Βένιος Αγγελόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ από την παράταξη «Συσπείρωση» (στηρίζεται από τον ΣΥΝ), αναφέρει ότι δημιουργούνται από το δημοσίευμα «ψευδείς εντυπώσεις σε σχέση με τη στάση της "Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών"». Και διευκρινίζει ότι η «Συσπείρωση» δε συνέπραξε με την πλειοψηφία της ΠΟΣΔΕΠ σε όλες τις ενέργειές της, αλλά μόνο στο θέμα των ομότιμων καθηγητών που διαφημίζουν τα κολέγια: «Η "Σ" θεώρησε ότι η Ομοσπονδία έπρεπε να καυτηριάσει το φαινόμενο, και καταθέσαμε σχέδιο απόφασης (...) Η πλειοψηφία παρουσίασε ένα αμβλυμένο κείμενο, όμως τελικά υπαναχώρησε στο "διά ταύτα"», διευκρινίζει ο Β. Αγγελόπουλος που προσθέτει ακόμα εκ μέρους της παράταξης «Συσπείρωση»: «Δεν αθωώνουμε κανένα, και δεν πιστεύουμε ότι οι τεχνοκράτες θα παραιτηθούν από το πολιτικό τους πρόγραμμα. Οταν όμως για λόγους συγκυρίας, σε μικρά (όπως οι ομότιμοι) ή μεγάλα (όπως η αναθεώρηση του άρθρου 16) θέματα, εξωθούνται σε θέσεις που ευνοούν το πανεπιστημιακό κίνημα, πρέπει κι εμείς να σπρώχνουμε»...

Ο «Ριζοσπάστης» και η ΔΗΠΑΚ στέκονται σταθερά απέναντι στο σύνολο των αναδιαρθρώσεων στην ανώτατη εκπαίδευση (νόμο πλαίσιο, αξιολόγηση, διά βίου κατάρτιση, πιστοποιήσεις, κολέγια και κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης κ.τ.λ.) και από αυτή τη σκοπιά στέκονται απέναντι σε όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προσπαθούν είτε να τις εφαρμόσουν, είτε να αμβλύνουν κάποιες πλευρές τους, για να εφαρμοστεί η ουσία τους. Τέτοιου είδους «άμβλυνση» είναι η υπόθεση των ομότιμων μπροστά στην επιβολή των νόμων και των ευρωοδηγιών για τα κολέγια. Αλλοθι «αριστεροσύνης» δε δίνουμε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις της, που εφαρμόζουν με όλους τους τρόπους αυτήν την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ