Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Σε αγωνιστικές διεργασίες οι Επιτροπές Αγώνα

Με τα πάγια προβλήματα του ΤΕΙ Χαλκίδας (ελλείψεις υποδομών και μόνιμου διδακτικού προσωπικού), ανεπίλυτα και συνεχώς αυξανόμενα, ξεκινάει και η φετινή χρονιά στο ίδρυμα. Επιπλέον, οι αναμορφώσεις προγραμμάτων σπουδών, που ξεκινούν στα τμήματα Αυτοματισμού και στη Μηχανολογία, έχουν δημιουργήσει προβληματισμό και αναστάτωση μεταξύ σπουδαστών, με το δεδομένο ότι οι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών τα τελευταία χρόνια γενικότερα στα ΤΕΙ υπακούουν στο τι είναι «μόδα» στην αγορά και υποβαθμίζουν το επίπεδο των σπουδών καθιστώντας τες όλο και πιο ...αναλώσιμες.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, απαντά με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Χαλκίδας. Η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει ότι τα ιδρύματα οδηγούνται με αυτή την πολιτική στο ξεπούλημα στους επιχειρηματίες, οι σχολές και τα πτυχία υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο, παράγοντας φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

Και σημειώνει ακόμα: «Καμιά αυταπάτη. Η σημερινή κατάσταση στο ίδρυμα έχει λίπασμα τους νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εκεί "πατάνε" και κάνουν παιχνίδια στις πλάτες των εκτάκτων, και τις δικές μας, εκεί "πατάνε" οι αναμορφώσεις των προγραμμάτων σπουδών».

Δράση για την ανασύνταξη του κινήματος

Η Επιτροπή Αγώνα της ΣΤΕΦ απευθύνει κάλεσμα αγώνα στους χιλιάδες σπουδαστές του ΤΕΙ, με συντονισμό δράσης πάνω στα δίκαια αιτήματα, που «πατάνε» στις σύγχρονες ανάγκες των σπουδαστών για μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.

Η Επιτροπή Αγώνα ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Χαλκίδας απαιτεί το διορισμό, άμεσα, των έκτακτων καθηγητών στο τμήμα Ηλεκτρολογίας και στα υπόλοιπα τμήματα, να πληρωθούν άμεσα όλοι οι μισθοί, δεδουλευμένα. Επίσης, διδακτικό προσωπικό με ενιαίες εργασιακές σχέσεις, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και κάλυψη όλων των κενών θέσεων με μόνιμο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Να μην αναμορφωθούν τα προγράμματα σπουδών στη Μηχανολογία και στον Αυτοματισμό.

Να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο και ο νόμος για τα ΤΕΙ που ψηφίστηκε το καλοκαίρι. Να μην εξισωθούν τα πτυχία με αυτά των ΚΕΣ.

Πάλη για μια πραγματικά Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν για όλους.

Οι Επιτροπές Αγώνα τόσο της ΣΤΕΦ όσο και της ΣΔΟ στο ΤΕΙ Χαλκίδας παίρνουν πρωτοβουλίες και ζυμώνουν στους σπουδαστές την ανάγκη ανασύνταξης του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος. Παράλληλα, δουλεύουν για τη μαζικοποίησή τους με όλο και περισσότερους σπουδαστές στη βάση του παραπάνω διεκδικητικού πλαισίου που βασίζεται στις σύγχρονες ανάγκες των σπουδαστών. Σ' αυτή την κατεύθυνση, σήμερα, στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πλατιά σύσκεψη, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα της ΣΤΕΦ, στον προαύλιο χώρο του κυλικείου, για τη διεύρυνση της Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ