Πέμπτη 27 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ανησυχία για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

Στον «αέρα» κινδυνεύει να βρεθεί το σύστημα μετακινήσεων των μαθητών και μαθητριών των Πρότυπων Σχολείων της Αττικής, όπως προειδοποιούν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 17 Πρότυπων Σχολείων της Αττικής.

«Ηδη στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του θεσμού των μετακινήσεων με σχολικά λεωφορεία μέσω δημόσιας σύμβασης στα Πρότυπα Σχολεία, μετά από πολύμηνες και έντονες διεκδικήσεις των Συλλόγων Γονέων, διαπιστώνονται σοβαρές αρρυθμίες και καθυστερήσεις. Για πολλούς τα δρομολόγια δεν ξεκίνησαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς αλλά με σημαντική καθυστέρηση μηνών, ακόμα και μετά τη μέση της σχολικής περιόδου, ενώ εκατοντάδες δικαιούχοι μαθητές και μαθήτριες ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι γονείς.

Σύμφωνα με τη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων από τη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρότυπων Σχολείων Αττικής: «Μόνο το 36% των δρομολογίων που είχαν προκηρυχθεί με διαγωνισμούς έχουν ανατεθεί σε προσωρινούς αναδόχους (μορφή τριετούς σύμβασης που αφορά τις σχολικές περιόδους 2022 - 2023, 2023 - 2024, 2024 - 2025). Το 35% των δρομολογίων έχουν ανατεθεί με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και η ισχύς τους είναι μέχρι το πέρας του τρέχοντος σχολικού έτους, ενώ υπάρχουν Πρότυπα Σχολεία στα οποία ποσοστό άνω του 90% των δρομολογίων σε λειτουργία ανήκουν στην κατηγορία αυτή. Το 29% των δρομολογίων που είχαν προκηρυχθεί ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, με τους αρχικούς διαγωνισμούς μεταφοράς μαθητών και μαθητριών με σχολικά λεωφορεία από την Περιφέρεια Αττικής, αναδεικνύονται διαρκώς μέχρι και σήμερα άγονα, ενώ υπάρχουν Πρότυπα Σχολεία στα οποία όλα τα δρομολόγιά τους αναδεικνύονται συνεχώς άγονα».

Οι γονείς μεταφέρουν την ανησυχία εκατοντάδων οικογενειών για το αν θα επιτευχθεί τελικά η κάλυψη των άγονων έως σήμερα δρομολογίων, αλλά και αν θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν τα υπάρχοντα δρομολόγια κατά την επόμενη σχολική χρονιά, καθώς, όπως επισημαίνουν, μόλις το 5% των συμβάσεων έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα με τους προσωρινούς αναδόχους.

Οι Σύλλογοι Γονέων ζητούν από τους αρμόδιους φορείς συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη λειτουργία της δωρεάν μετακίνησης με σχολικά λεωφορεία, μέσω δημόσιας σύμβασης, των μαθητών και μαθητριών των Πρότυπων Σχολείων, με την έναρξη της επόμενης σχολικής περιόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ